MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Η Σιωπηλή Λίμνη: Το βραβευμένο έργο του Νταβίντ Ντεσόλα επιστρέφει στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, το βραβευμένο έργο «Η Σιωπηλή Λίμνη» του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου, επιστρέφει στην Αθήνα.

| Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου, Μαρία Αναματερού
Monopoli Team

Το βραβευμένο έργο του ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, «Η Σιωπηλή Λίμνη», παρουσιάζεται από την Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου.

Τους τρεις αινιγματικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTalk Show, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στo θέατρο Αποθήκη12.09.2018

Κάποιες φορές η ζωή μοιάζει με ένα παιγνίδι. Ένα απεγνωσμένο παιγνίδι ρόλων με την ελπίδα να δοθεί πνοή σε ό,τι θέλουμε να κρατήσουμε κοντά μας. Σε ό,τι έχουμε ανάγκη για να υπάρξουμε ή για να αντέξουμε το γεγονός της ύπαρξής μας. Πότε όμως αυτό το παιχνίδι αντικαθιστά την πραγματικότητα και σε πόσο επικίνδυνα μονοπάτια μπορεί να μας οδηγήσει;

Ο Ισπανός θεατρικός, κινηματογραφικός συγγραφέας αλλά και τηλεοπτικός σεναριογράφος Νταβίντ Ντεσόλα με το έργο του «Η Σιωπηλή Λίμνη» (2006) φέρνει στην επιφάνεια, μέσα από μία ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το ερωτικό δράμα, τις άμυνες των ηρώων της απέναντι σε μια σύγχρονη αδυσώπητη κοινωνία.

«Εσύ όμως δεν είσαι εσύ, αλλά η εικόνα που σχημάτισα εγώ για σένα» – Νταβίντ Ντεσόλα, Η σιωπηλή λίμνη

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Όσκαρ (Θανάσης Κουρλαμπάς), ένας καθηγητής που δεν διδάσκει πια εξαιτίας μιας τραυματικής εμπειρίας στο σχολείο που εργαζόταν, δέχεται μετά από παρότρυνση ενός αγαπημένου του δασκάλου (Χάρης Τσιτσάκης) να αναλάβει τη μελέτη ενός μαθητή, παιδιού μιας παράξενης και γοητευτικής γυναίκας που προσπαθεί κι εκείνη να αντιμετωπίσει τα δικά της τραύματα (Παναγιώτα Βλαντή). Η εξέλιξη όμως δεν θα είναι η αναμενόμενη και οι ιστορίες των τριών αυτών ηρώων θα συναντήσουν η μία την άλλη με φόντο μια σιωπηλή λίμνη…

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μια γυναίκα. Ένας άνδρας. Έχουν υποστεί κι οι δύο ένα προσωπικό τραύμα στην ζωή τους. Ο πόνος τους αβάσταχτος κι ο καθένας με τον τρόπο του έχει πλάσει ένα ψέμα για την πραγματικότητα, μια φανταστική εικόνα για να αντέξει. Όμως η οδυνηρή αλήθεια συνεχίζει να υπάρχει. Κρύβεται μέσα στην σιωπή που τους φέρνει κοντά. Η συνάντηση μεταξύ τους είναι ένα τρυφερό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει την δύναμη της αγάπης, μια δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα που φέρνει η ζωή.

Η “Σιωπηλή Λίμνη” του Νταβίντ Ντεσόλα είναι ένα βαθύ ψυχολογικό υπαρξιακό δράμα με λεπτές αποχρώσεις χιούμορ. Ένα σύγχρονο έργο που η γραφή του κι οι αναφορές του παραπέμπουν σε ένα κόσμο που έρχεται από παλιά… εκεί που ο χρόνος κάποτε σταμάτησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧαρίκλεια Καβάφη, του Κοραή Δαμάτη στον Πολυχώρο VAULT12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντάβιντ Ντεσόλα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Κοστούμια: Μαρία Αναματερού
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χάρης Τσιτσάκης

Διάρκεια: 100'
Τιμές Εισιτηρίων: Καθημερινές 16€ (Κανονικό), 14€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Μαθητικό), 13€ (+65) Σ/Κ 18€ (Κανονικό), 16€ (+65), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων, Μαθητικό)
Πληροφορίες: Για την αγορά μειωμένων εισιτηρίων επικοινωνήστε με το ταμείο του θεάτρου 2105138067
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Χαρά Στάθη, Ελευθερία Καλύβα
Πληροφορίες Χώρου: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, 10444 Αθήνα, 2105138067
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου, Μαρία Αναματερού
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b