MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΚΘΕΣΗ X
Alexis Gritchenko: Η «Ελληνική Περιπέτεια» του Ουκρανού πρωτοπόρου στο MOMus
Από 22/11/2025 έως 30/04/2026
Life, Death and Everything in Between: Έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin στην Τεχνόπολη
Από 28/02/2026 έως 12/03/2026
Raw: Η νέα ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού στην Γκαλερί Σκουφά
Από 10/02/2026 έως 07/03/2026
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Από 22/01/2026 έως 07/03/2026
Why Look at Animals?: Η νέα διεθνής ομαδική έκθεση του ΕΜΣΤ ζητά δικαιοσύνη για τη μη ανθρώπινη ζωή
Από 15/05/2025 έως 15/02/2026
«65+ Η εφηβεία μιας εικαστικής επιμέλειας»: Το MOMus δίνει φωνή στην τρίτη ηλικία
Από 08/01/2026 έως 15/03/2026
«All Included» από τη Μαρία Οικονομοπούλου στη Citronne Gallery
Από 15/01/2026 έως 28/02/2026
«Από τον Μονέ στον Γουόρχολ»: Μια μοναδική έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Από 06/12/2025 έως 11/04/2026
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
Από 30/01/2026 έως 27/02/2026
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη
Από 14/01/2026 έως 27/04/2026
Ήχος από Φως, Χαρτί και Αιθέρα: Οι απαρχές της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο MOMus
Από 20/12/2025 έως 30/04/2026
ΑΦΗγήματα: 100 Χρόνια Γεννάδειος Βιβλιοθήκη με έκθεση της ΑΦΗ collective
Από 02/12/2025 έως 08/03/2026
Γιάννης Χρήστου – Εναντιοδρομία: Το «άγνωστο» αρχείο μιας μουσικής ιδιοφυΐας σε μια έκθεση στο ΕΜΣΤ
Από 02/02/2026 έως 20/09/2026
Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950: Το αποτύπωμα μιας ταραγμένης δεκαετίας μέσα από μια ψηφιακή έκθεση
Από 15/11/2021 έως 31/12/2026
Εθνική Πινακοθήκη: Δύο αιώνες ζωγραφικής στα Επτάνησα
Από 21/12/2025 έως 22/03/2026
Ελληνικός μήνας στο Λονδίνο - 50 χρόνια μετά: Έκθεση στο ΕΜΣΤ για την καλλιτεχνική πρωτοπορία εκτός συνόρων
Από 08/11/2025 έως 03/05/2026
Θόδωρος - Αντί αναδρομικής: Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου γλύπτη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Από 08/02/2025 έως 08/02/2026
Λυδία Δαμπασίνα: Με μια «Κόκκινη γραμμή» στα Χανιά
Από 13/12/2025 έως 19/04/2026
Μία μεγάλη, immersive έκθεση για τη Frida Kahlo έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»
Από 06/02/2026 έως 31/05/2026
Μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Εγκαίνια νέου χώρου με έκθεση αφιερωμένη στους Έρση-Αλεξία Χατζημιχάλη και Γιώργο Σαββάκη
Από 01/02/2026 έως 19/04/2026
Ο λόγος και ο τόπος: Έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Από 27/11/2025 έως 28/02/2026
Στάθης Λογοθέτης - Στη Γη: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ
Από 02/04/2026 έως 20/09/2026
Χώρα της Αμφιλογίας: Η πρώτη ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Σακελλαρίου στην Kourd Gallery
Από 10/02/2026 έως 04/04/2026
εικαστικά

Minumental: Έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε στην γκαλερί a.antonopoulou.art

Η γκαλερί a.antonopoulou.art παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε «Minumental», μια σειρά έργων στο πλαίσιο του εν εξελίξει διεθνούς πρότζεκτ «Add To My Library» με θέμα τη σχέση τέχνης και βιβλίου.

Monopoli Team

H δεύτερη ατομική έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε ξεκινά την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η καλλιτέχνιδα, εκπαιδευτικός και επιμελήτρια που έζησε και δούλεψε στο Λονδίνο για 20 χρόνια, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα μια επιλογή από τη σειρά σχεδίων με γραφίτη, χρώμα και κολλάζ, καθώς και γλυπτικά έργα ως μέρος του εν εξελίξει πρότζεκτ «Add To My Library» που ξεκίνησε το 2011. Αυτό το διεθνές πρότζεκτ, το οποίο εστιάζει στη σχέση τέχνης και βιβλίου, αποτελεί μέρος μιας σειράς εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε γκαλερί και εκπαιδευτικά κέντρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

Minumental: Έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε στην γκαλερί a.antonopoulou.art

Minumental: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση της Μήτρεντσε, με τίτλο «Minumental», συμπίπτει με το θέμα του φετινού ΙCOM conference («Η δύναμη των μουσείων»), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα τον ερχόμενο Αύγουστο. Η συγκεκριμένη σειρά έργων μεγάλης κλίμακας και μικρότερων διαστάσεων σε χαρτί παρουσιάζει μουσεία σύγχρονης τέχνης από όλο τον κόσμο, όπως η νέα Tate Modern, το ΕΜΣΤ, το Μουσείο Ακρόπολης, το WIELS και το MACBA, μαζί με μνημεία του παρελθόντος, όπως το Stonehenge. Εδώ το βιβλίο λειτουργεί ως μετωνυμία τόσο για την τοποθεσία όσο και για το περιεχόμενο.

Για την Μήτρεντσε, το σχέδιο είναι πολύ περισσότερο από ένα μέσο αναπαράστασης

Εξυπηρετεί την ετεροτοπική πρακτική της ως εργαλείο κριτικής διερεύνησης, χαρτογράφησης του χώρου και τελικά κατασκευής διακριτών κόσμων. Σε αυτό το σύνθετο σύμπαν, που διαμορφώνεται από τη ζωγραφική, τις μεταξοτυπίες, τη γλυπτική, την περφόρμανς και την εγκατάσταση, το σχέδιο λειτουργεί ως υπερμεταφορά που ανοίγει συνεχώς οπτικές δυνατότητες.

Τα έργα της Μήτρεντσε επιβεβαιώνουν την άποψη του Joseph Beuys ότι το σχέδιο είναι «ένα ιδιαίτερο είδος σκέψης». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φορτισμένο είδος εννοιολογικού σχεδίου που αποφεύγει τις σπλαχνικές χειρονομίες, με σκοπό να κάνει τον θεατή να συλλογιστεί το «κείμενο» του πολιτισμού σε κρίση. Η καλλιτέχνιδα έχει επίσης τονίσει ότι ενδιαφέρεται για το πώς «ο χρόνος μπορεί να συλληφθεί ή να αναπαρασταθεί με τη χρήση της κλίμακας του γκρι, που προέρχεται από το μολύβι και τον γραφίτη» και την ανακατασκευή του χρόνου μέσω «της εικόνας των τούβλων σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και ιδρύματα».

Η Μήτρεντσε χαρακτηρίζει αυτό το σχέδιο «μετατόπιση αφής», που διευκολύνεται μέσω της συντριβής του χρωματικού παστέλ σε σκόνη. Κάθε σχέδιο μπορεί να λειτουργήσει ως οικιακό «ράφι». Είναι τα ίχνη μιας απόπειρας επανασχεδίασης του πολιτιστικού ιδρύματος: η άκαμπτη κατασκευή του ΕΜΣΤ γίνεται ένα ζιγκουράτ ISBN.

Χριστίνα Μήτρεντσε: Βιογραφικό

Η Χριστίνα Μήτρεντσε  έχει εκθέσει τα έργα της σε 20 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 200 ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί, μουσεία και δημόσιους χώρους, όπως: the Tate Modern, The Royal Academy, ICA London, Liverpool Biennial UK, XV Biennale de Mediterranea, 2nd Bodrum International Biennial Turkey, NDSM-Werf Amsterdam, MOMUS State Museum of Modern Art, Jewish Museum of Greece, Hackney Museum, Nadine Feront Gallery, Dalla Rosa Gallery, The Stephen Lawrence Gallery, Central Booking NY, The Centre for the Book Arts NY, San Francisco Centre for the Book, California, Drop -Hiroshima, Japan, Rise Berlin, Helsinki Contemporary Gallery.

Minumental: Έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε στην γκαλερί a.antonopoulou.art

Το έργο της έχει περιγραφεί σε σημαντικές εκδόσεις όπως το The Word Is Art, το Thames & Hudson και το “Unselfmarked”. Τα έργα της βρίσκονται σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές όπως το  WWW foundation, MOCA London, Senate House, Book Arts UWE, LCC, Women’s Art Library Goldsmiths University, Book Art Centre NY, the National Library in Baghdad, Jewish Museum of Greece, Fine Art Society London, Greenwich Council, Sill Library Bath, Mol’s collection Holland, Tate Archive, Penguin Collectors Society, Griechische Kultustiftung Berlin, M. Altenman NY, Onassis Foundation, Alpha Bank, MOMUS Greece, Benaki Museum, MIET foundation, Venizelos Airport Athens.

*Επιμέλεια έκθεσης: Χριστόφορος Μαρίνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ χαμένη «Ξαπλωμένη Μαγδαληνή» του Αντόνιο Κανόβα εκτιμάται πως θα φτάσει τιμή έκπληξη σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: Χριστίνα Μήτρεντσε
Χώρος: A.Antonopoulou Art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Μαρτίου έως 7 Μαΐου 2022
Πληροφορίες Χώρου: A.Antonopoulou Art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα. Τηλ: 210 3214 994 | https://www.aaart.gr/ | Έναρξη: Τετάρτη 23/03, ώρες 18:00–22:00
Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Σχετικά Θέματα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Γιάννης Χρήστου – Εναντιοδρομία: Το «άγνωστο» αρχείο μιας μουσικής ιδιοφυΐας σε μια έκθεση στο ΕΜΣΤ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Στάθης Λογοθέτης – Στη Γη: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Χώρα της Αμφιλογίας: Η πρώτη ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Σακελλαρίου στην Kourd Gallery
Εικαστικά
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin
Εικαστικά
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Εγκαίνια νέου χώρου με έκθεση αφιερωμένη στους Έρση-Αλεξία Χατζημιχάλη και Γιώργο Σαββάκη
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Raw: Η νέα ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού στην Γκαλερί Σκουφά
Εικαστικά
Denise Ελευθερίου: Σύγχρονα ρούχα – γλυπτά σε μια παραδοσιακή Νηματουργία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Μία μεγάλη, immersive έκθεση για τη Frida Kahlo έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εικαστικά
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Εικαστικά
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
«All Included» από τη Μαρία Οικονομοπούλου στη Citronne Gallery