MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ουκρανία: Εμβληματική παμπ αφιερωμένη στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο Χάρκοβο καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Η εμβληματική παμπ «Old Hem» στο Χάρκοβο, που ήταν αφιερωμένη στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς τη Δευτέρα (14 Μαρτίου), με τον ιδιοκτήτη της να ορκίζεται πως θα την ξαναχτίσει.

Monopoli Team

To διατηρητέο κτίριο, που στέγαζε το, αφιερωμένο στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, μπαρ «Old Hem» στο Χάρκοβο, αποτελεί πλέον παρελθόν αφού καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τον βομβαρδισμό της πόλης από τους Ρώσους, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Kostiantyn Kuts, ανέφερε στο BBC ότι τα θύματα βρίσκονταν σε ένα διαμέρισμα ακριβώς από πάνω και ότι δεν υπήρχε προσωπικό στην παμπ εκείνη τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Άγνωστη πηγή.

Ένα άγαλμα του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα βρισκόταν στην είσοδο του «Old Hem», το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στέκι διανοουμένων, καλλιτεχνών και μουσικών της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας και το οποίο το τελευταίο διάστημα, μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, είχε σταματήσει να σερβίρει ποτά και είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταφύγιο.

«Δεν πιστεύαμε όλα αυτά που συνέβαιναν και ελπίζαμε ότι σύντομα το μπαρ θα λειτουργούσε. Αλλά οι ψευδαισθήσεις μας χάθηκαν μαζί με τις πρώτες βόμβες στα κτίρια», είπε μεταξύ άλλων ο Kuts.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ βρίσκεται τώρα στη δυτική Ουκρανία, αλλά ελπίζει να επιστρέψει στην πόλη μια μέρα για να ξαναχτίσει την παμπ. «Είμαι σίγουρος ότι η ιστορία του Hem δεν τελείωσε σήμερα», είπε. «Θα κερδίσουμε και το Hem θα λάμψει ξανά».

Με πληροφορίες από Evening Standard.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b