MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Νύχτα της Κουκουβάγιας, του Γιώργου Διαλεγμένου στην Κάμιρο

«Η Νύχτα της Κουκουβάγιας», το σπουδαίο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου, παρουσιάζεται, στην Κάμιρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου|Elephas tiliensis.

Monopoli Team

Το σπουδαίο έργο «Η Νύχτα της Κουκουβάγιας» του Γιώργου Διαλεγμένου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δραματουργούς, ανεβαίνει από τις 26 Μαρτίου στην Κάμιρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου|Elephas tiliensis.

Μια παράσταση-αλληγορία για τη ζωή και τον θάνατο, σκληρή και σαρκαστική, για την αναπόφευκτη στιγμή που κάθε άνθρωπος αντικρίζει το σκοτάδι του παρελθόντος του· για την κάθαρση που το σκοτάδι φέρνει στο παρόν του.

Η Νύχτα της Κουκουβάγιας, του Γιώργου Διαλεγμένου στην Κάμιρο

«Η Νύχτα της Κουκουβάγιας»: Υπόθεση

Ο Ίων εργάζεται στο τμήμα απολεσθέντων οστών ενός νεκροτομείου. Εκατοντάδες ονόματα και κόκκαλα ανθρώπων που έχουμε πια ξεχάσει, σαν να μην υπήρξαν, περνούν καθημερινά μπροστά στα μάτια του. Σήμερα είναι η δική του στιγμή. Ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα θα είναι η αφορμή για να περάσει κι αυτός στον Κάτω Κόσμο. Εκεί τον περιμένει η Πελαγία, πρώην ερωμένη του, η οποία αυτοκτόνησε εξαιτίας του. Η Πελαγία λατρεύει τις κουκουβάγιες. Ως άλλη Λώρα του Γυάλινου Κόσμου συλλέγει οτιδήποτε έχει σχέση με αυτές. Όταν έρχεται η ώρα της κατάβασης  του πρώην εραστή της στον Κάτω Κόσμο, ακόμα και στο βαθύτερο σκοτάδι, το μυθικό νυχτοπούλι θα δει τα πάντα. Τώρα ο Ίων πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του.

Λίγα λόγια για το έργο

Όσο ο θάνατος κυριαρχεί στη σκέψη των ανθρώπων, συνειδητά και ασυνείδητα, έρωτες, γάμοι, γλέντια, φαγοπότια, μνήμες, μουσικές, οικεία πρόσωπα, όλος ο κόσμος των ζωντανών τους φέρνει αντιμέτωπους με τους συμβιβασμούς που έκαναν προκειμένου να επιβιώσουν. Άξιζε η ζωή που ζήσαμε; «Η Νύχτα της Κουκουβάγιας» των Elephas tiliensis εστιάζει στην Παύση μέσα στον χρόνο, στη στιγμή που ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές και τις ενοχές του, στη στιγμή που αναστοχάζεται για να επουλώσει το τραύμα του παρελθόντος, διεκδικώντας ένα ζωντανό παρόν.

Η παράσταση του Δημήτρη Αγαρτζίδη & της Δέσποινας Αναστάσογλου καλεί τους θεατές να αναλογιστούν τον εαυτό τους στην κρίσιμη στιγμή, στο κρίσιμο Τώρα, να ορίσουν τον τρόπο που στέκονται απέναντι στο διαφορετικό, στο «μη κανονικό», στη δική τους «Πελαγία», σε αυτό που παρεκκλίνει των καθημερινών συμβάσεων που αφαιρούν, μέρα τη μέρα, τη σάρκα και το αίμα της ζωής τους.

Μιας ζωής στην οποία συχνά καταλήγουμε απόντες, ως άλλοι Ίωνες. Ο θάνατος εδώ δεν είναι το τέλος, όπως, κατά τον συγγραφέα, η τελική τελεία δεν δηλώνει και το οριστικό κλείσιμο του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHyperspace ή αλλιώς…, της Δανάης Λιοδάκη στο Studio Μαυρομιχάλη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Διαλγμένος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου

Κοστούμια: Λυδία Ανδριώτη
Μουσική: Κωστής Ζουλιάτης
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Μαρία Γκιώνη, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Έκτορας Λυγίζος, Θεοδώρα Τζήμου | Μουσικός επί σκηνής: Κωστής Ζουλιάτης

Τιμές Εισιτηρίων: 18€ κανονικό, 14€ φοιτητικό, ανέργων, 65+, ΑμΕΑ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 26 Μαρτίου έως 19 Απριλίου
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr, 11876, WIND, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Viva Spot Τεχνόπολης Αθηνόραμα.gr, Yoleni's Greek Gastronomy Center
Παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Γκιώνη
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/i-nychta-tis-koukouvagias/
Πληροφορίες Χώρου: Κάμιρος Ιθάκης 32, Κυψέλη Τ: 2117251384, 6989945228
Φωτογραφίες: Θωμάς Μπέλτσιος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b