MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Hyperspace ή αλλιώς…, της Δανάης Λιοδάκη στο Studio Μαυρομιχάλη

Η θεατρική ομάδα b.p.m. theater group παρουσιάζει την παράσταση «Hyperspace ή αλλιώς…», από τις 16 Μαρτίου 2022, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία – κείμενο Δανάης Λιοδάκη.

Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα b.p.m. theater group παρουσιάζει για δεύτερη φορά το θεατρικό έργο της Δανάης Λιοδάκη «Hyperspace ή αλλιώς…», από τις 16 Μαρτίου 2022, στο Studio Μαυρομιχάλη. 

«Hyperspace ή αλλιώς…»: Το έργο

Το «Hyperspace ή αλλιώς…» είναι ένα έργο που μιλάει για τους νέους-ομήλικους με τα μέλη της ομάδας b.p.m. Λίγο μετά τα είκοσι, λίγο πριν τα τριάντα. Είναι η ματιά τους, οι ελπίδες, οι αμφιβολίες, οι μεταπτώσεις σε ένα περιβάλλον που διαρκώς πάλλεται και καταρρέει στο χαοτικό τοπίο της ελληνικής κρίσης. Είναι οι φόβοι που συναντούν στο δρόμο που έχουν πάρει για να τους αποφύγουν.

Να μείνω ή να φύγω; – Η Υπόθεση του έργου

Τόπος της δράσης η Αθήνα και μια πόλη της Γερμανίας. Ένα ζευγάρι σε κάθε τόπο, μακριά και ταυτόχρονα απελπιστικά κοντά. Οι ήρωες διαπλέκονται χωροχρονικά και διαλογικά, πότε ρεαλιστικά και πότε στο χώρο του διαδικτύου, του ονείρου και της φαντασίας. Με όση αντοχή διαθέτουν παλεύουν να στήσουν τη ζωή τους εδώ ή επιλέγουν να ξενιτευτούν ως λύση στην επισφάλεια και την ανεργία. Είναι η αστάθεια η μόνη σταθερά τους; Να μείνω ή να φύγω; Να φύγω ή να γυρίσω;

Αναζητώντας απαντήσεις στο πρόσκαιρο

Το «Hyperspace ή αλλιώς…» είναι μια φράση που έμεινε μετέωρη. Γιατί; Γιατί φύγαμε για κάπου αλλού, γιατί κάτι άλλο σκεφτήκαμε, γιατί ακούστηκε κάποιος ήχος ειδοποίησης απ’ το κινητό. Ένα φλεγόμενο κουαρτέτο διαρκούς προσωρινότητας στο κατώφλι του έρωτα, της φυγής ή της επιστροφής και της ενηλικίωσης, αναζητά απαντήσεις που δεν υπάρχουν αδυνατώντας να δεχτεί, όπως σημειώνει ο Ηρακλής Λογοθέτης στον πρόλογο του υπό έκδοση θεατρικού έργου (εκδόσεις Κάπα), ότι «το πρόσκαιρο έχει τη δική του ρήτρα οριστικότητας».

Λίγα λόγια για την ομάδα b.p.m

Η ομάδα b.p.m (beats per minute) ιδρύθηκε το 2018 από αποφοίτους της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν και ήδη έχει καταφέρει να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο 1ο Adapt festival, να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο 12ο Bob Theatre Festival και να παρουσιάσει με αξιοσημείωτη επιτυχία την παράσταση «Ένας ευγενικός νεαρός που φαινόταν ηλίθιος και δεν είχες κανένα λόγο να τον φοβάσαι». Η ομάδα επιμένει να παίρνει θέση με φρέσκο και νεανικό τρόπο σε ό,τι συμβαίνει σήμερα γύρω μας και παρουσιάζει το πρωτότυπο, σύγχρονο θεατρικό έργο «Hyperspace ή αλλιώς…», γραμμένο μάλιστα από ένα από τα ιδρυτικά μέλη της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δανάη Λιοδάκη
Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη

Σκηνικά: Νικόλας Κανάβαρης
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Φωτισμοί: Γιώργος Αντωνόπουλος
Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Παίζουν: Δάφνη Λαζαροπούλου, Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Αντώνης Χρήστου, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος : 12 ευρώ | Μειωμένο: 8 ευρώ | Ατέλεια: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Μαρτίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Άλκηστις Ζιρώ
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/hyperspace-i-allios-studio-mavromixali/?lang=el&fbclid=IwAR1QKUccz9F1OknzDwzSNTFXfn9FXCdNYqi88ruNRx_PR4Cn9lpFx7H1w9Q
Πληροφορίες Χώρου: Studio Μαυρομιχάλη Μαυρομιχάλη 134, Πληροφορίες - κρατήσεις: 2106453330. Email: [email protected] | https://studiomavromihali.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b