MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Jane Campion: Τριπλός θρίαμβος στα κορυφαία κινηματογραφικά βραβεία, λίγο πριν τα Όσκαρ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Τζέιν Κάμπιον σάρωσε τα BAFTA, τα Βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών και τα Critic’s Choice Awards -και όλα δείχνουν ότι θα πάρει και το Όσκαρ.

Photo: Twitter/ @TPOFTD
Monopoli Team

Το “Power of the Dog”, η νέα ταινία της Jane Campion με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch, σάρωσε όλα τα κινηματογραφικά βραβεία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο πρώτος θρίαμβος σημειώθηκε στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA Awards) το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, όπου κέρδισε το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς, αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Η Κάμπιον ήταν η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων που έχει βρεθεί δύο φορές υποψήφια. Το βραβείο της το έδωσε η περσινή νικήτρια, Κλόε Ζάο -που κέρδισε και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στα περσινά βραβεία.

Η Κάμπιον είπε στη Ζάο, όταν παρέλαβε το βραβείο της: “Είμαι τόσο περήφανη για εσένα. Έγραψες ιστορία και έκανες τα πάντα καλύτερα. Ήμουν περήφανη πέρσι, γιατί έφερες την αλλαγή. Γι’ αυτό είμαι κι εγώ εδώ. Είμαι εδώ γιατί νοιάζομαι για το να έχουν οι γυναίκες φωνή”.

Εκεί ήταν που απάντησε και στα ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού Sam Elliot για το Power of the Dog, λέγοντας: “Δεν είναι cowboy. Είναι ηθοποιός. Η Άγρια Δύση είναι ένας μυθικός χώρος και υπάρχει χώρος για διαφορά. Πιστεύω ότι ήταν λίγο σεξιστικό”.

Παράλληλα, με την νίκη της αυτή θεωρείται ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για τα Όσκαρ, αφού συνήθως όποιος παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο στα DGA, κερδίζει και το Όσκαρ. Συγκεκριμένα, από το 1948 μέχρι σήμερα, ο νικητής αυτού του βραβείου έχει κερδίσει και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, με μόνο 8 εξαιρέσεις.

Την επόμενη ημέρα, στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, στα βραβεία BAFTA, η Κάμπιον κέρδισε τα δύο κορυφαία βραβεία της βραδιάς: Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας για το Power of The Dog.

Η Κάμπιον ήταν ακόμη στο Los Angeles για τα DGA, οπότε ο Benedict Cumberbatch παρέλαβε το βραβείο της εκ μέρους της. Πρόκειται επίσης για ένα πολύ σημαντικό βραβείο, αφού τα BAFTA είναι κατά κάποιον τρόπο τα “βρετανικά Όσκαρ”.

Και σαν να μην έφταναν δύο από τα κορυφαία βραβεία της σεζόν μέσα σε δύο μέρες, η Κάμπιον “έκλεισε” την Κυριακή με τα κορυφαία βραβεία των Critics Choice Awards, κερδίζοντας βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. “Είμαι η γιαγιά του γυναικείου κινήματος στον κινηματογράφο. Αλλά είμαι ακόμη εδώ!” αστειεύτηκε όταν έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.


Όλα λοιπόν δείχνουν ότι στα φετινά Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Μαρτίου, η Τζέιν Κάμπιον θα είναι το μεγάλο φαβορί της βραδιάς -και αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε δύο σερί χρονιές, γυναίκες νικήτριες Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b