MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ύψωσε την ουκρανική σημαία στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα

Κατά τη διάρκεια του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα την Τετάρτη (9 Μαρτίου), ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ύψωσε την ουκρανική σημαία ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα που εξακολουθεί να πλήττεται από τη ρωσική εισβολή.

Monopoli Team

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν να πάρουν θέση ανοιχτά υπέρ της Ουκρανίας, είτε με κάποια δωρεά στους πληγέντες του πολέμου, είτε με κάποια συμβολική κίνηση σε μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας. Ανάμεσα σε αυτούς και ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος ύψωσε την ουκρανική σημαία την ώρα που παρελάμβανε το βραβείο Cinema Vanguard, στο πλαίσιο της τελετής απονομής του 37ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛιθουανία: Μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία12.09.2018

«Σταθείτε ενωμένοι στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε δυνατά τη στιγμή που έφευγε από τη σκηνή, όταν εντόπισε κάποιον από το κοινό να κρατάει τη σημαία και άπλωσε τα χέρια του για να την πάρει και να τη σηκώσει ψηλά.

Ο ηθοποιός είχε τοποθετηθεί ξανά για τον πόλεμο στη Ουκρανία λίγες ημέρες πριν, όταν στις 28 Φεβρουαρίου παρευρέθηκε σε επίσημη τελετή κατά την οποία το όνομά του μπήκε στη Λεωφόρο της Δόξας. Είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να μιλήσω σήμερα, σε αυτή την φανταστική στιγμή για τη ζωή μου, χωρίς να αναφερθώ στο τι συμβαίνει στην Ουκρανία και να εκφράσω τη στήριξή μου στον λαό της, αλλά και στον λαό της Ρωσίας, ο οποίος αντιστέκεται στους διεφθαρμένους πολιτικούς και προσπαθεί να σταματήσει την εξέλιξη αυτής της θηριωδίας».

Και συνέχισε τονίζοντας: «Δεν μπορούμε πια να μένουμε πίσω. Δεν είναι πλέον ώρα για νωθρότητα και αδράνεια. Πρέπει να δράσουμε και υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να υποστηρίξετε οργανισμούς. Μπορείτε να υποστηρίξετε όσους βοηθούν τους πρόσφυγες. Μπορείτε να υποστηρίξετε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧαβιέρ Μπαρδέμ: Συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της εισβολής στην Ουκρανία έξω από τη ρωσική πρεσβεία της Μαδρίτης12.09.2018

Με πληροφορίες από Independent.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b