MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λιθουανία: Μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μετονόμασε σε «οδό Ουκρανών Ηρώων» τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία.

Monopoli Team

«Από σήμερα η εταιρική κάρτα κάθε υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας θα φέρει ένα σημείωμα που θα τιμάει τους αγώνες της Ουκρανίας και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις θηριωδίες του ρωσικού καθεστώτος κατά του ειρηνικού ουκρανικού έθνους όταν γράφουν το όνομα αυτού του δρόμου», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Βίλνιους, Remigijus Simasius.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Hermès μέχρι τη Louis Vuitton: Τα μεγαλύτερα brands της μόδας κλείνουν τα καταστήματά τους στη Ρωσία12.09.2018

Ο δήμαρχος της λιθουανικής πρωτεύουσας είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία διαμαρτυρίας αυτή ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι χθες Τετάρτη (10/3) εργαζόμενοι στον Δήμο εγκατέστησαν δύο νέες πινακίδες, με την ονομασία στα λιθουανικά και τα ουκρανικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Βίλνιους χρησιμοποιεί πινακίδες και σύμβολα για να στείλει κάποιο μήνυμα στη Ρωσία. Το 2018, η πόλη μετονόμασε μια πλατεία έξω από τη ρωσική πρεσβεία, δίνοντάς της την ονομασία Boris Nemtsov, από τον επιστήμονα και αντιπολιτευόμενο της Μόσχας που δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο το 2015, από άγνωστους δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρίστεν Στιούαρτ: Το ηχηρό μήνυμα κατά του Πούτιν στα Independent Spirit Awards12.09.2018

Την περασμένη εβδομάδα και η Λετονία προχώρησε στη μετονομασία οδού, ονομάζοντας το δρόμο της ρωσικής πρεσβείας στη Ρίγα «οδό ανεξάρτητης Ουκρανίας». 

Με πληροφορίες από The Borneo Post.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b