MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για την Παρασκευή 4 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022.

Θέατρο Εμπρός: Καρναβαλικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Commedia dell’ Arte
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Δύο εξαιρετικά επίκαιρες ταινίες για την Ουκρανία από τον Κινηματογράφο Άστυ

Ο Κινηματογράφος Άστυ παρουσιάζει από τις 3 έως τις 9 Μαρτίου δύο εξαιρετικά επίκαιρες ταινίες για την Ουκρανία. Στις 17:00 θα προβάλλεται η ταινία του Σεργκέι Λόζνιτσα «Η Δύναμη της Αλήθειας»: Ο βραβευμένος σκηνοθέτης μας παρουσιάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων στο διχασμένο Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας. Στις 19:00 θα προβάλλεται η ταινία «Ταξίδι στην Κριμαία» του Ναριμάν Αλίεφ: Έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Μουσταφά αποφασίζει να πάρει το σώμα του παιδιού του και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία.
Από Πέμπτη 3/3, στις 17:00 και στις 19:00
Κινηματογράφος Άστυ, Κοραή 4, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 1925.

2. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’ Clock: Επιστρέφει με ταυτόχρονες προβολές σε έξι χώρες

Το νέο Διεθνές Φεστιβάλ Film O’ Clock έκανε την πρεμιέρα του πέρυσι τέτοια εποχή διαδικτυακά, φέρνοντας κοντά το σινεμά της Λιθουανίας, της Νοτίου Αφρικής, της Αιγύπτου, της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Φέτος, στη δεύτερη διοργάνωση του στις 1-6 Μαρτίου, διευρύνεται με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας και διεξάγεται για πρώτη φορά στις αίθουσες, με ταυτόχρονες προβολές στις συμμετέχουσες χώρες. Παράλληλα περιλαμβάνει μια σειρά από online εκδηλώσεις. Παρασκευή 4/3: «Anna’s Engagement», Παντελής Βούλγαρης, Greece, 1972: Τα μέλη μιας οικογένειας αποφασίζουν να κάνουν ένα προξενιό στην υπηρέτριά τους, που εργάζεται κοντά τους δέκα ολόκληρα χρόνια. Όμως δεν είναι έτοιμοι να χάσουν τις υπηρεσίες της… Η Άννα θα αποδεχθεί τη μοίρα της;
1-6 Μαρτίου 2022
Εισιτήρια: 5 ευρώ, 3 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (εβδομαδιαίο). | Περισσότερες πληροφορίες εδώ: foc-iff.com
Χώρος: Studio New Star Art Cinema της Αθήνας (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, 2108640054).

3. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Μαρτίου), στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Νόημα του Αυγούστου» (26′) του Μάνου Παπαδάκη. Βραβεία: Α’ Ανδρικού Ρόλου (43ο Φεστιβάλ Δράμας, 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας), Ήχου (43ο Φεστιβάλ Δράμας).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Batman πριν τον Pattinson: Όλες οι διαφορετικές εκδοχές του Μαύρου Ιππότη στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Εκθέσεις

4. Μιχάλης Μιχαήλ – Την τελευταία στιγμή μωρό μου θα υπάρχει πάντα ένας ήρωας..: Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «επανασυστήνει» το έργο του σπουδαίου δημιουργού κόμικ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την Έκθεση του Μιχάλη Μιχαήλ, ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κόμικς και εικαστικούς της δεκαετίας του ’80. Ο Μιχάλης Μιχαήλ ζώντας, δρώντας και δημιουργώντας μοναχικά μέσα στο πλήθος εξέφρασε με αφοπλιστική ειλικρίνεια τόσο προσωπικά συναισθήματα ώστε ο κάθε θεατής ή αναγνώστης να συναντά τον εαυτό του μέσα στα έργα του. Αυτός ο τόσο τρυφερός, σχεδόν ρομαντικός, αλλά δομικά (αυτό)-σαρκαστικός δημιουργός εξέφρασε μοναδικά τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής περιόδου στην άγρια δεκαετία του 1980. Μας πήγε βόλτα στη ηλεκτρική σύγχρονη πόλη χρησιμοποιώντας ακόμα και το χρώμα για να δείξει τα σκοτάδια της. Πάντα μέσα από αντιθέσεις, δίπολα σε εύθραυστη ισορροπία: Τη φαντασμαγορία και την παρακμή, την εγκατάλειψη.  Την τρυφερότητα και τη βία. Το φως και το σκοτάδι. Το θόρυβο και τη σιωπή. Το πάθος, την έκσταση και τη στέρηση.
Διάρκεια έκθεσης: 4-18 Μαρτίου 2022
Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα ως και Κυριακή 18:00-22:00
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας)Ταύρος. Τηλ.: +30 210 341 8550. E-mail: [email protected].

5. «PS:28 – Mist eeries»: Μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση καταλαμβάνει τον χώρο του PS

Ο Χώρος PS παρουσιάζει την ομαδική έκθεση διάρκειας 28 ωρών «PS:28 – Mist eeries». Ένα residency που κραταει 28 ώρες μέσα στις οποίες οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν στο χώρο και το χρόνο που τους δίνεται. Το PS:28 συμβαίνει στον εκθεσιακό χώρο του Communitism στην Κεραμεικού 28. Ξεκινώντας στις 2μμ, οι καλλιτέχνες καταλαμβάνουν το χώρο και την επόμενη μέρα στις 7μμο χώρος ανοίγει στο κοινό για εγκαίνια και κλείσιμο. «Παίζοντας με το ορατό, το αληθινό η μη, μελετάμε τα όρια μεταξύ διάφορων επίπεδων απατηλών αντιλήψεων. Ένας ενδιάμεσος χώρος, οι εικόνες ξεπηδάνε από την ομίχλη όσο ξαφνικά όσο ανάβει μια φλόγα. Αυτά τα μυστήρια εμφανίζονται σαυτόν τον ομιχλώδη φάκελο που έρχεται να μας τυφλώσει».
Εγκαίνια και κλείσιμο: Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 19:00
Στις 21:00 θα υπάρχει ζωντανή μουσική και κοκτέιλ. 
Είσοδος ελεύθερη
PS: Κεραμικού 28 Αθήνα. Ε: [email protected]

6. «…μια μέρα ένα πέταγμα αετού»: Έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην γκαλερί Artega

Η γκαλερί Artega παρουσιάζει το τελευταίο φωτογραφικό έργο του Ανδρέα Ζαχαράτου με τίτλο «…μια μέρα ένα πέταγμα αετού». Φωτογραφία τεκμηρίωσης ενός εθίμου που έρχεται από τα αρχαία χρόνια και γιορτάζεται κάθε Καθαρά Δευτέρα, αρκετές δεκαετίες τώρα στο οικογενειακό χωριό των Ντουμέων στα Τριπόταμα Αρκαδίας στην σκιά του Πάρνωνα . Το σύνολο των φωτογραφιών συνθέτει ένα παραμύθι και ένα οδοιπορικό, πολύτιμο στις ημέρες μας, κληρονομιά καλλιτεχνική και λαογραφική συνάμα.
Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Μαρτίου, 19:30 – 22:30
Διάρκεια Έκθεσης : 4 Μαρτίου 2022 – 25 Απριλίου 2022
Ώρες λειτουργίας έκθεσης : Καθημερινά 18.00 -23.00
Είσοδος Ελεύθερη
Artega Avant Gallery, Καραϊσκάκη 99-101 Χαιδάρι, τηλ. 5815626

7. Έκθεση αυτοοργανωμένης τέχνης στο Θέατρο Εμπρός

Ο χώρος του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός φιλοξενεί μια ομάδα καλλιτεχνών που ξεκίνησε 5 μήνες πριν με δημιουργικό πυρήνα της τον χώρο του θεάτρου Εμπρός. Εγκαταστάσεις, κολλάζ, φωτογραφία, ήχος συνδικάζονται και μεταφράζουν την πρόταση της ομάδας με επίκεντρο το θέατρο. Στοχεύοντας στην αυτό-οργάνωση και την ελευθερία της τέχνης, δημιουργούν αυτό το βήμα με σκοπό να συνεχιστεί και στο μέλλον. Πρόκειται για έναν εικαστικό διάλογο με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από μία συνομιλία, που περιμένει τους θεατές να γίνουν μέρος του.
Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 – ώρα 17.00
Διάρκεια έκθεσης: 4-8 Μαρτίου 2022
Η έκθεση θα λειτουργεί από κάθε μέρα από τις 17.00 έως τις 21.00
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα. Ε: [email protected] | https://www.embros.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων: Ξαναμπαίνουν στον χορό12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

8. Τετραήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου στην πλατεία Εξαρχείων

Η Βιβλιοθήκη Bibliotheque μας προσκαλεί το τετραήμερο 4-7 Μαρτίου 2022 σε μια μικρή γιορτή για μεγάλα βιβλία στην πλατεία Εξαρχείων. Ένα φεστιβάλ πανόραμα βιβλίου με Λευκώματα και εκδόσεις Τέχνης και προτάσεις από επιλεγμένα βιβλία λογοτεχνίας πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες.
4-7 Μαρτίου Φεβρουαρίου 2022
Διοργάνωση: Στέγη Bibliotheque, Θεμιστοκλέους 76 και Βαλτετσίου, Εξάρχεια. Τηλ. + 2108223067.

9. Θέατρο Εμπρός: Καρναβαλικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Commedia dell’ Arte

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Commedia dell’ Arte στην εκπνοή του καρναβαλιού την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 21:00. Μια καρναβαλική βραδιά, μια καρναβαλική performance και μια συνάντηση καρναβαλιστών. Ντυθείτε καρναβαλικά ή/και φορέστε μάσκα. Με άλλα λόγια, μεταμφιεστείτε. Τη διαδραστική παράσταση θα ακολουθήσει τραγούδι και χορός. Στις Μάσκες: Η Ντέμη Σαρακανίδα. Στην Κιθάρα: Ο Μάριος Γιαννακάκης.
Παρασκευή 4 Μαρτίου, 21:00
Θα υπάρχει κουτί συνεισφοράς
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα. Ε: [email protected] | https://www.embros.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b