MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022.

Σημειώσεις φροντίδας: Έκθεση με έργα της Ειρήνης Βουρλούμη στο State of Concept Athens
Ειρήνη Βουρλούμη, 'Ατιτλο, κηρομπογιά σε χαρτί, c.1990. Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Βουρλούμη | Σημειώσεις φροντίδας: Έκθεση με έργα της Ειρήνης Βουρλούμη στο State of Concept Athens
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Ζέτα, Φλωρέττα, Νίκη: Ζέτα, Φλωρέττα, Νίκη: Πενθήμερο αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης

«Τόπος» της Αντουανέττας Αγγελίδη

Το «Σινεμά, Ανοιχτό», η κοινή σειρά δράσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει φέτος το πενθήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ζέτα, Φλωρέττα, Νίκη» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από 23 έως 27 Φεβρουαρίου. 14 ταινίες από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού σινεμά που συνδιαλέγονται με τις θεματικές του φύλου και αποτυπώνουν εκδοχές της βίας που στηλιτεύτηκαν και εκτέθηκαν στο άπλετο φως από το κίνημα #MeToo, ταινίες που συναντούν μορφές πατριαρχίας αλλά και μητριαρχίας, αλλόκοτες, επώδυνες, άγριες και, σε κάποιες περιπτώσεις, αστείες, ταινίες που όχι μόνο ρωτούν για το Cancel Culture, αλλά και φωτίζουν το ζήτημα του 50/50, δηλαδή της υποεκπροσώπησης των γυναικών στον κινηματογράφο. Τις ταινίες προλογίζουν δημιουργοί των ταινιών και κινηματογραφιστές, κριτικοί κινηματογράφου και δημοσιογράφοι.
23-27 Φεβρουαρίου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήρια: Κανονικό: 7 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 €. Παρέα 10+ άτομα, Ανεργίας, ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεA: 5 €. Combo 2 ταινίες ίδιας μέρας: 12 €. Combo 3 ταινίες ίδιας μέρας: 16 €. Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]. | Κλείστε θέση εδώ
Μικρή Σκηνή – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. | https://www.onassis.org/el/

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από Πέμπτη 17/2 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, προβάλλεται το «Dakar» του Στέλιου Μωραϊτίδη (12’). Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας (2020).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’ Clock: Επιστρέφει με ταυτόχρονες προβολές σε έξι χώρες12.09.2018

Εκθέσεις

3. Σημειώσεις φροντίδας: Έκθεση με έργα της Ειρήνης Βουρλούμη στο State of Concept Athens
Σημειώσεις φροντίδας: Έκθεση με έργα της Ειρήνης Βουρλούμη στο State of Concept Athens

Ειρήνη Βουρλούμη, ‘Ατιτλο, κηρομπογιά σε χαρτί, c.1990. Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Βουρλούμη

To State of Concept Athens με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ειρήνης Βουρλούμη, με τίτλο «Σημειώσεις φροντίδας», σε επιμέλεια Ηλιάνας Φωκιανάκη. Η έκθεση που πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά τον θάνατο της εικαστικού, εστιάζει σε δύο βασικά ερωτήματα: Μπορεί ο ρόλος του αρχείου να αποτελεί χειρονομία φροντίδας και ποιός φροντίζει για την κληρονομιά του έργου τέχνης μετά το τέλος της ζωής του καλλιτέχνη; Το έργο της Ειρήνης Βουρλούμη συνιστά ιδανικό παράδειγμα για να αναλογιστούμε τα παραπάνω ερωτήματα…
Εγκαίνια: Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 19:00-22:00
Διάρκεια Έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου 2022
Ωράριο: Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 16:30 – 20:30 και Σάββατο: 12:00 – 17:00.
State of Concept Athens, Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα. Τηλ: 21 3031 8576. Ε: [email protected]. https://stateofconcept.org/

4. Have A Seat: 46 σύγχρονοι εικαστικοί σε ένα πρωτόγνωρο οδοιπορικό στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Have A Seat: 46 σύγχρονοι εικαστικοί σε ένα πρωτόγνωρο οδοιπορικό στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η «αντί Gallery» παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση «Have A Seat» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης – αρχαιολόγου, Λουΐζας Καραπιδάκη. Στην έκθεση «Have A Seat» 46 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί και σχεδιαστές παρουσιάζουν τις δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες, γλυπτά, εγκαταστάσεις και έργα εφαρμοσμένης τέχνης. Καθίσματα που μετατρέπονται σε αφήγημα που προσκαλεί τον θεατή σε ένα πρωτόγνωρο οδοιπορικό.
Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Φεβρουαρίου έως 2 Απριλίου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 12:00–20:00 και Σάββατο: 10:00–14:00.
Ελεύθερη Είσοδος
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052 | www.hau.gr

5. «Tomorrow is but an assumption»: Ατομική έκθεση του Βαγγέλη Σάββα στο Potential Project

Στο πλαίσιο των δράσεων των συμμετεχόντων στο τραπέζι συζητήσεων του Potential Project, παρουσιάζεται η έκθεση «Tomorrow is but an assumption» του Βαγγέλη Σάββα. Όπως εξηγεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Είναι δυνατό να καταγράψεις την αίσθηση του ορίζοντα λίγο πριν τη δύση, τη θέα από το λόφο, τα σύννεφα που περνούν; Η σκέψη αυτή γεννήθηκε ένα απόγευμα στη δυτική πλευρά του λόφου Φιλοπάππου. Έκτοτε κατασκευάζω το ψηφιακό αντίγραφο της Αθήνας χρησιμοποιώντας τη θέα από τους λόφους της πόλης. Με τη μέθοδο της φωτογραμμετρίας (παραγωγή τρισδιάστατης εικόνας από πολλαπλές φωτογραφίες) δημιουργώ μη-ρεαλιστικές αναπαραστάσεις του χώρου, οι οποίες προέρχονται από εικόνες και καταγραφές πραγματικών τόπων».
Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, 19:00-22:00
Διάρκεια έκθεσης: 23.02-23.03.2022
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 13:00-17:00.
Potential Project: Ανδρέα Μεταξά 25, Εξάρχεια, Πληροφορίες: 210 3817517, www.potentialproject.gr.

6. | 5 χρόνια ΚΠΙΣΝ: Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για πέντε ημέρες

Evanescent του Atelier Sisu

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων 19 έως 23 Φεβρουαρίου – με την καλλιτεχνική συνεργασία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μια νέα φωτιστική εγκατάσταση, το Evanescent του Atelier Sisu, έρχεται για να μεταμορφώσει εορταστικά το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ανακαλύψτε και … θυμηθείτε στην έκθεση φωτογραφίας στον Πευκώνα (19-28/2) του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στιγμιότυπα από συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε συνέχεια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης μεγάλης κλίμακας με τίτλο SNFCC Fence που κάλυπτε 400 μέτρα της περιμέτρου του ΚΠΙΣΝ, το SNFCC Fence, στο πλαίσιο του εορτασμού των 5 χρόνων λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, επανασυστήνεται παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες της έκθεσης σε wall projection στον τοίχο της Εσπλανάδας (19-23/2). Ο χώρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κρύβει μαγευτικές ιστορίες που ξεκινούν από την αρχαιότητα και φθάνουν έως τις μέρες μας. Η μόνιμη έκθεση «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή» (19-23/2) που παρουσιάζεται στο ισόγειο της ΕΒΕ δημιουργήθηκε για να αποκαλύψει πολλές από αυτές. Timeline της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ με φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ (19-28/2).
Περισσότερες εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

7. Ξεναγήσεις στην ομαδική έκθεση «Ειδύλλια οδός» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Κάθε Τετάρτη 18.00 και 19.00 και Σάββατο 12.00 και 13.00 η  η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί ξεναγήσεις στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός», με έργα 33 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την επιμελήτρια Μαρία Μαραγκού. Καλλιτέχνες και έργα συνομιλούν το παρόν του παρελθόντος μας, δίχως νοσταλγία, μέσα από την χειραγώγηση των υλικών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη: χώμα, μαλλί, καλάμια, υφάσματα, μάρμαρο, άχυρα, κλωστές και βελόνες, αργαλειοί. Μέσα στη συνθήκη της πανδημίας, του παγκόσμιου εγκλεισμού και στην ατμόσφαιρα της απειλής του θανάτου, προσπαθούμε να ξεφύγουμε στις σκέψεις και στα όνειρα. Περιπλανιόμαστε σε μια Αθήνα δίχως κόσμο, στα μονοπάτια του Λυκαβηττού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τα Αναφιώτικα, πεντάμορφα στην εγκατάλειψη από περαστικούς.
Ξεναγήσεις: Κάθε Τετάρτη 18.00 και 19.00 και Σάββατο 12.00 και 13.00.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου έως 6 Μαρτίου 2022
Γενική είσοδος: 5 ευρώ | Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές/άνεργοι/ΑμΕΑ): 3 ευρώ
Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 11:00–20:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δούναι και λαβείν»: Φυλλομετρώντας τα κατάστιχα του Γιανούλη Χαλεπά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b