MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Για πρώτη φορά σε έκθεση η τελευταία αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη

Για πρώτη φορά στο Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και στη Γκαλερί Heong θα φιλοξενηθεί η τελευταία αυτοπροσωπογραφία του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, στο πλαίσιο της έκθεσης «Hockney’s Eye: The Art and Technology of Depiction» από τις 15 Μαρτίου.

Φωτογραφία: Instagram/@fitzmuseum_uk
Monopoli Team

Η πιο πρόσφατη αυτοπροσωπογραφία του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ζωγραφισμένη στις 22 Νοεμβρίου 2021 στη Νορμανδία, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μια νέα έκθεση με το έργο του καλλιτέχνη, που εγκαινιάζεται στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Η αυτοπροσωπογραφία απεικονίζει τον ίδιο τον καλλιτέχνη να χαμογελά με το τουίντ κοστούμι του, κρατώντας στο ένα του χέρι ένα πινέλο και στο άλλο ένα τσιγάρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτέιβιντ Χόκνεϊ: Επανασχεδίασε το εμβληματικό σύμβολο του μετρό του Λονδίνου και προκάλεσε αντιδράσεις12.09.2018

Η έκθεση με τίτλο «Hockney’s Eye: The Art and Technology of Depiction» εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο διάσημος βρετανός καλλιτέχνης βλέπει και απεικονίζει την τέχνη και πρόκειται να «ανοίξει» για το κοινό τον Μάρτιο στο Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και στη Γκαλερί Heong στο κολέγιο Ντάουνιγκ.

Εκτός από την αυτοπροσωπογραφία, που φιλοτεχνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από άλλα έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @david.hockney

Η Jane Munro, συν-επιμελήτρια στο Μουσείο Fitzwilliam, είπε ότι η έκθεση μέσα από τα σχέδια, τους πίνακες και τα ψηφιακά έργα τέχνης του «διερευνά τις απόψεις του Χόκνεϊ για το πώς δημιουργήθηκε η τέχνη του παρελθόντος, τι έμαθε από αυτήν και πώς τη μεταμόρφωσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιάσημοι πίνακες ζωγραφικής που αποτυπώνουν την… Άνοιξη12.09.2018

Στις γκαλερί του Μουσείου Fitzwilliam, τα έργα του Χόκνεϊ θα παρουσιαστούν μαζί με έργα καλλιτεχνών όπως οι Ουίλλιαμ Χόγκαρθ, Βίνσεντ βαν Γκογκ και Κλοντ Μονέ. Το μουσείο αναφέρει ότι αυτό «θα δώσει τη δυνατότητα στον Χόκνεϊ και στους καλλιτέχνες του παρελθόντος να μιλήσουν απευθείας μεταξύ τους για πρώτη φορά».

Με πληροφορίες από theguardian.com.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b