MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Επανασχεδίασε το εμβληματικό σύμβολο του μετρό του Λονδίνου και προκάλεσε αντιδράσεις

Ο διάσημος καλλιτέχνης σχεδίασε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο το διάσημο σύμβολο του λονδρέζικου μετρό και οι Βρετανοί δεν χάρηκαν ιδιαίτερα.

Monopoli Team

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ξεκίνησε μία καμπάνια, με τίτλο “Ας κάνουμε το Λονδίνο (“Let’s do London”). Με στόχο να προσελκύσει τους Λονδρέζους και τους τουρίστες πίσω στο κέντρο της πόλης, την αρχή έκανε μία δημόσια εγκατάσταση του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στο μετρό του Λονδίνου.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος του Λονδίνου ζήτησε από τον Χόκνεϊ, που είναι ένας από τους πιο διάσημους Βρετανούς καλλιτέχνες εν ζωή, να σχεδιάσει με τον δικό του τρόπο τον σταθμό του Piccadilly Circus.

Έτσι, ο Βρετανός ζωγράφος σχεδίασε ξανά το εμβληματικό σύμβολο του μετρό του Λονδίνου, με κίτρινο και πράσινο χρώμα και ένα σχέδιο που θυμίζει… παιδικό σκίτσο. Στη συνέχεια, ο σταθμός γέμισε με αφίσες του έργου του.

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Η ερμηνεία του καλλιτέχνη όμως φαίνεται να μην εντυπωσίασε τους Λονδρέζους, που αντέδρασαν αμέσως όταν ο δήμαρχος του Λονδίνου μοιράστηκε τις φωτογραφίες του έργου στο Twitter. Άλλοι αρκέστηκαν να το αποκαλέσουν “απαίσιο”, ενώ ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι “μοιάζει με συμμετοχή σε διαγωνισμό για παιδιά, με τίτλο σχεδιάστε ένα λόγκο που να συνδυάζει McDonalds και Burger King”.

Άλλοι παραπονέθηκαν για το γεγονός ότι τόσοι καλλιτέχνες στο Λονδίνο, που έχουν δυσκολευτεί πολύ λόγω της πανδημίας, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ίσως καλύτερα τα χρήματα από αυτή την ανάθεση. Βέβαια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Artnet, ο Χόκνεϊ δέχτηκε να επανασχεδιάσει το σύμβολο του μετρό δωρεάν.

Οι Λονδρέζοι όμως παρέμειναν αμείλικτοι κυρίως για το γεγονός ότι το σχέδιο μοιάζει με μία πολύ πρόχειρη δουλειά. Χαρακτηριστικά, ένας χρήστης στο Twitter έγραψε αστειευόμενος: “-Λονδίνο: Ντέιβιντ, είπες ότι έχεις κάτι για εμάς για σήμερα έτσι; Ντέβιντ είσαι εκεί; *πανικόβλητοι ήχοι* -Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Ναι, ναι το στέλνω αμέσως”.

Πάντως, ο δήμαρχος του Λονδίνου αποκάλεσε το έργο “ιδιοφυές”, ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν ενδιαφέρουσα την προσέγγιση του καλλιτέχνη, ο οποίος τελευταία έχει υιοθετήσει αυτό το στυλ, με το οποίο επιδιώκει να μεταδώσει την παιδικότητα, την χαρά και την ελπίδα.

Πηγή: Designboom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτέιβιντ Χόκνεϊ: Δύο νέα έργα και μήνυμα ελπίδας για το δεύτερο lockdown12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b