MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φράνσις Φορντ Κόπολα για Marvel: “Κάνουν ξανά και ξανά την ίδια ταινία”

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε με σκληρά λόγια για τις ταινίες της Marvel, αλλά και για το “No Time to Die” και το “Dune”.

Monopoli Team

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν μάσησε τα λόγια του, μιλώντας για τις ταινίες της Marvel και την κατάσταση της σημερινής βιομηχανίας του κινηματογράφου, λέγοντας ότι οι ταινίες σουπερ-ηρώων επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους.

Μιλώντας στο περιοδικό CQ, ο σπουδαίος σκηνοθέτης ανέφερε: “Παλιά υπήρχαν ταινίες από κινηματογραφικά studio. Τώρα έχουμε ταινίες της Marvel. Τι είναι μία ταινία της Marvel; Οι ταινίες της Marvel έχουν ένα πρωτότυπο. Κάνουν ξανά και ξανά και ξανά και ξανά την ίδια ταινία, για να μοιάζει διαφορετική”.

Ο Κόπολα δεν έμεινε όμως μόνο στη Marvel, αναφέροντας ότι οι σκέψεις του αφορούν πολλά άλλα σύγχρονα blockbuster. Συγκεκριμένα ανέφερε το Dune του Ντενί Βιλνέβ και το No Time To Die του Κάρι Φουκουνάγκα ως παραδείγματα που ακολουθούν την ίδια φόρμουλα. “Είναι υπερβολικά χαρισματικοί, ταλαντούχοι, όμορφοι καλλιτέχνες, και μπορείς να πάρεις τις δύο ταινίες τους, και εγώ κι εσύ να πάρουμε μία σκηνή τους και να τις ενώσουμε. Την ίδια σκηνή όπου τα αυτοκίνητα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Όλα έχουν τέτοια πράγματα μέσα και είναι σαν να είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, για να δικαιολογήσουν τον προϋπολογισμό τους. Και αυτό συμβαίνει σε καλές ταινίες και ταλαντούχους σκηνοθέτες” κατέληξε.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κόπολα καταδικάζει την Marvel, έχοντας αποκαλέσει τις ταινίες της “απαράδεκτες” στο παρελθόν. Αυτή μοιάζει να είναι η απάντηση του κάθε φορά που ερωτάται για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του, πρόκειται να δώσει 150 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του για την νέα του ταινία “Megalopolis”, λέγοντας ότι δεν τον “ενδιαφέρουν καθόλου” τα χρήματα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b