MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

Στο Έλασσον το Κάλλος: Έκθεση του Νίκου Ζήβα στην Zivasart Gallery
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. CineDoc: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου

Μετά από αίτημα του κοινού το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Φρέντυ Βιανέλλη παρουσιάζεται για μια ακόμη προβολή, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στον Κινηματογράφο Δαναό. Στην ταινία παρακολουθούμε την εικαστική περιπέτεια της ζωής του καλλιτέχνη Χρόνη Μπότσογλου. Ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους της μεταπολεμικής γενιάς και πρόσωπο «κλειδί» στην αναδιοργάνωση της ΑΣΚΤ (ως καθηγητής και πρύτανης) τη δεκαετία του ’90 μας μιλά για τα έργα και τις δημιουργίες του.
Κυριακή 20/2, 17:00
Εισιτήριο: 6€. Αγοράστε εισιτήριο εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από Πέμπτη 17/2 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, προβάλλεται το «Dakar» του Στέλιου Μωραϊτίδη (12’). Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας (2020).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου: Οι σημαντικές στιγμές της ιστορίας του12.09.2018

Εκθέσεις

3. Στο Έλασσον το Κάλλος: Έκθεση του Νίκου Ζήβα στην Zivasart Gallery

Η Zivasart Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Ζήβα με τίτλο «Στο Έλασσον το Κάλλος». Μικρογραφίες Ερωτικών Προσώπων, Ποθητών Κορμιών και Φανταστικών Τοπίων, αποτυπωμένες σε γυαλί, μέσα από ένα μακρύ ταξίδι Πειραματικής Εικονογραφίας. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Με αναφορές ήδη από τις παιδικές αναμνήσεις των μαγικών τρισδιάστατων εικόνων των View Masters και τα πρώτα εφηβικά πειράματα με σκοτεινά κουτιά και φακούς, όπου προβάλλονταν στο εσωτερικό τους τα αμυδρά είδωλα του δωματίου έως τα κινητικά φωτογράμματα μικροαντικειμένων πάνω σε φωτοευαίσθητο χαρτί ή την ζωγραφική τους εκδοχή, έφτασα πριν από 40 χρόνια, μόλις φοιτητής της ΑΣΚΤ, να πειραματίζομαι σοβαρά με τη ζωγραφισμένη διαφάνεια και την προβολή της. (…) Τα λιλιπούτεια αυτά έργα, καρπός των πειραματισμών εκείνης της περιόδου, εκτίθενται τώρα για πρώτη φορά στην Zivasart gallery, μαζί με μερικά ακόμα που έχουν φιλοτεχνηθεί το τελευταίο διάστημα, πιάνοντας το νήμα από εκεί που είχε διακοπεί. Μπορεί ο επισκέπτης να δει τις μινιατούρες αυτές και ταυτόχρονα την προβολή τους σε μεγάλη οθόνη. Σε αυτό βοήθησε η εξαιρετική φωτογράφισή τους από τον συνεργάτη μου Ηλία Γεωργουλέα».
Εγκαίνια Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, 18:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης έως 30 Μαρτίου 2022
Ώρες: Καθημερίνα, 09:00 – 21:00
Zivasart Gallery, Παντανάσσης 1, Μαρούσι. Τηλ: 210 6830648.

4. | 5 χρόνια ΚΠΙΣΝ: Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για πέντε ημέρες

Evanescent του Atelier Sisu

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων 19 έως 23 Φεβρουαρίου – με την καλλιτεχνική συνεργασία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μια νέα φωτιστική εγκατάσταση, το Evanescent του Atelier Sisu, έρχεται για να μεταμορφώσει εορταστικά το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ανακαλύψτε και … θυμηθείτε στην έκθεση φωτογραφίας στον Πευκώνα (19-28/2) του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στιγμιότυπα από συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε συνέχεια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης μεγάλης κλίμακας με τίτλο SNFCC Fence που κάλυπτε 400 μέτρα της περιμέτρου του ΚΠΙΣΝ, το SNFCC Fence, στο πλαίσιο του εορτασμού των 5 χρόνων λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, επανασυστήνεται παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες της έκθεσης σε wall projection στον τοίχο της Εσπλανάδας (19-23/2). Ο χώρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κρύβει μαγευτικές ιστορίες που ξεκινούν από την αρχαιότητα και φθάνουν έως τις μέρες μας. Η μόνιμη έκθεση «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή» (19-23/2) που παρουσιάζεται στο ισόγειο της ΕΒΕ δημιουργήθηκε για να αποκαλύψει πολλές από αυτές. Timeline της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ με φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ (19-28/2).
Περισσότερες εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

5. In Search of Tender Weapons: Χορευτική έκθεση της ομάδας Handle with Care στο Snehta Residency

Το Φεβρουάριο, η γυναικεία κοινότητα του Handle with Care επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας του χώρου Snehta έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χορευτικής έκθεσης, με τίτλο «In Search of Tender Weapons». Η χορογράφος του πρότζεκτ Άρια Μπουμπάκη σε έναν προσωπικό απολογισμό, θα επαναπροσδιορίσει το ερευνητικό της έργο μεταφέροντας την εμπειρία του ταξιδιωτικού HWC σε ένα περιορισμένο-κλειστό χώρο, σε ένα εκθεσιακό πλαίσιο. Θα επισκεφθεί όλα τα υλικά που δημιουργήθηκαν στη Μήλο και τη Βαμβακού, τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τοπία θάλασσας και βουνού ψάχνοντας πιθανές μορφές  μιας χορευτικής έκθεσης που θα εμπεριέχει δράσεις- εργαστήρια. Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 20:00, θα προβληθεί, στο πλαίσιο της έκθεσης, η ταινία «Έξι Κομμάτια»/ «Six Pieces» της Νεφέλης Σαρρή που ως μέλος της γυναικείας κοινότητας δίνει τη δική της ματιά πάνω στις περιπλανώμενες φροντιστικές πρακτικές.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 έως 27 Φεβρουαρίου 2022.
Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη 18.00-21.00 και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 18.00-20.00.
Snehta Residency, Ιωάννου Δροσοπούλου 47, Αθήνα. Τηλ: 21 3040 2918. Ε: [email protected] | www.snehtaresidency.org 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια σύγχρονη εικαστική ματιά στον μύθο του «Ρεμπέτικου» από τον ΟΠΑΝΔΑ12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Πού πας, βρε Καραγκιόζη;: 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών στο Ρομάντσο από τον Οργανισμό ΚΡΟΜΑ

To 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών, «Πού πας, βρε Καραγκιόζη;», έρχεται, 18-20 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ρομάντσο», με ένα πλούσιο πρόγραμμα εικαστικών, παραστατικών και εκπαιδευτικών δράσεων και ομιλιών. Ένα τριήμερο στο «Ρομάντσο», με πολλές δράσεις και συνομιλίες, που επιχειρούν να αφουγκραστούν τις καταβολές, το παρόν και το μέλλον του θεάτρου σκιών αλλά και τις ιστορικές, τις αισθητικές και τις συμβολικές του εκλεκτικές συγγένειες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η ιστορικός τέχνης, συνεργάτης του Οργανισμού ΚΡΟΜΑ, Ίρις ΚρητικούΕγκαίνια: Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 18.00-22.00.
18-20 Φεβρουαρίου
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Χώρος Διεξαγωγής: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια | www.romantso.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟυμπέρτο Έκο: Οκτώ βιβλία του που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b