MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022.

Ομαδική έκθεση της ομάδας Y@oldnursery στην γκαλερί «7»
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Από την Πέμπτη  10/2 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Route-3»  (13’) του πολυβραβευμένου Θανάση Νεοφώτιστου. H ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ του Τορόντο (2019).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Εκθέσεις

2. Ενός καιρού σιγή: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery
Ενός καιρού σιγή: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Άννα Γκιώτη

Οι επιμελητές Πάρης Καπράλος και Γιώργος Μοσχοβίτης σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Ενός καιρού σιγή», η οποία παρουσιάζεται με φυσική παρουσία στην αίθουσα τέχνης των Αθηνών Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο), και, παράλληλα, διαδικτυακά, διαθέσιμη διεθνώς στη διεύθυνση artgrid.gr. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, φωτογραφίας, κολλάζ, επιτοίχιες κατασκευές και ψηφιακής τέχνης.
Εγκαίνια: Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 ώρες 17:00 – 21:00
Διάρκεια Έκθεσης:15-26 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:00. Πέμπτη: 12:00 – 19:00. Σάββατο: 11:00–15:00.
Είσοδος ελεύθερη. 
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected] | www.chiliart.gr

3. Ομαδική έκθεση της ομάδας Y@oldnursery στην γκαλερί «7»

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση της ομάδας Y@oldnursery. Το εγχείρημα Y@oldnursery μετουσιώνει την έννοια nursery ως φυτώριο σε ένα περιβάλλον καλλιτεχνικής δημιουργίας. Σε αυτό το πολιτισμικό φυτώριο καλλιεργούνται ιδέες, σκέψεις, εκφράσεις που άλλοτε μεταγράφονται σε εικαστικά έργα και άλλοτε μπολιάζουν νέες έρευνες, συζητήσεις, συνεργασίες και εικαστικές δράσεις, με σκοπό την βαθιά επικοινωνία με το κοινό και τον δημιουργικό και γόνιμο διάλογο μαζί του. Στην παρούσα έκθεση τα έργα που παρουσιάζονται χαρακτηρίζονται από τις πολλαπλές εννοιολογικές και εικαστικές τους αναζητήσεις.
Διάρκεια Έκθεσης: 15.02 – 05.03.2022
Ώρες : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.
Gallery «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου | Τηλ: 21 0361 2050.  Ε. [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 σπουδαία ερωτικά ποιήματα που εξυμνούν την αγάπη12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

4. 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Για την ενδέκατή του χρονιά, το Φεστιβάλ παρουσιάζει ζωντανά τέσσερις παραστάσεις έργων Ισπανών συγγραφέων με τις θεματικές να προσεγγίζουν επίκαιρα κοινωνικά φαινόμενα και να αγγίζουν ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές, αποτυπώνοντας συχνά τα διλήμματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες της καθημερινής διαβίωσης. Κατά την διάρκειά του, οι συγγραφείς των θεατρικών έργων που έχουν επιλεγεί να παρουσιασθούν, Νταβίντ Ντεσόλα και η Μάρτα Μπουτσάκα παραβρίσκονται διά ζώσης, ενώ ο Αλμπέρτο Κονεχέρο και ο Τζόρντι Κασανόβας συνδέονται διαδικτυακά, για να συζητήσουν με το κοινό μετά από την παρουσίαση του έργου τους. Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, 18:00, «Ρίτα (Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς;)» της Μάρτα Μπουτσάκα. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Βουρνάς. Ηθοποιοί: Αντώνης Γιαννακός, Πάρης Αλεξανδρόπουλος.
Τρίτη 15/2, 18:00
Ελεύθερη είσοδος | Γλώσσα Ελληνικά
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. | https://www.hau.gr/el-gr/culture/events

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b