MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας χρυσός κύβος αξίας 1,7 εκ. δολαρίων στη μέση του Σέντραλ Παρκ

Το νέο έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Νίκλας Καστέλλο θα βρίσκεται μόνο για σήμερα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram
Πηγή φωτογραφίας: Instagram
Monopoli Team

Η εννοιολογική τέχνη εξ ορισμού έρχεται σε κάθε σχήμα και μορφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Μαουρίτσιο Καττελάν, που το 2019 είχε προκαλέσει εντυπώσεις με ένα έργο του, με τίτλο “Ο Κωμικός”, μία μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με κολλητική ταινία.

Κάπως έτσι πρέπει να δούμε και το νέο έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Νίκλας Καστέλλο, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένας χρυσός κύβος, που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από χρυσό 24 καρατίων, ζυγίζει πάνω από 180 κιλά και αξίζει… 11,7 εκατομμύρια δολάρια!

Σήμερα το πρωί, όσοι βγήκαν για την πρωινή τους βόλτα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης μάλλον απόρησαν όταν είδαν τον τεράστιο κύβο του Καστέλλο να στέκεται στη μέση του πάρκου. Το έργο θα βρίσκεται εκεί μόλις για μία ημέρα, αφού απόψε το βράδυ θα μεταφερθεί στην Wall Street, σε ένα ιδιωτικό πάρτι, στο οποίο θα παρευρεθούν και πολλές διασημότητες, σύμφωνα με την ομάδα του Καστέλλο.


Ο Καστέλλο επικοινώνησε με το Artnet News, όπου ανέφερε ότι θέλησε να “δημιουργήσει κάτι που είναι πέρα από αυτον τον κόσμο -κάτι που είναι άυλο”. Βέβαια, το έργο του Καστέλλο δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο Ιταλός “μάστερ” της εννοιολογικής τέχνης, ο Καττελάν, είχε δημιουργήσει ένα παρόμοιο γλυπτό στην Νέα Υόρκη, μία χρυσή τουαλέτα για το Guggenheim το 2016.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέρον, εξάλλου γι’ αυτό και εκτίθεται στο κέντρο του σημαντικότερου πάρκου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας την έκπληξη και τον θαυμασμό όσων περνούσαν από το σημείο.

Εν έτει 2022, να τέτοιο έργο δεν θα μπορούσε να λείπει από την κρυπτο-αγορά. Ο Καστέλλο θα κυκλοφορήσει επίσης συνοδευόμενα NFT, τα Castello Coin, που θα βρεθούν σε δημοπρασία στα τέλη του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Το μουσείο Belvedere στη Βιέννη λανσάρει το NFT του αριστουργήματος του Κλιμτ, «Το φιλί»12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b