MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Αντύπας

Ο συνθέτης των επιτυχιών «Δι’ ευχών», «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», Νίκος Αντύπας, έφυγε από τη ζωή -Το μήνυμα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram / @alkistisprotopsalti
Πηγή Φωτογραφίας: Instagram / @alkistisprotopsalti
Monopoli Team

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Αντύπας, μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Στην καριέρα του συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Ενορχήστρωσε δίσκους των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ενώ στη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων με τη Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Παράλληλα είχε μία μακροχρόνια συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που έγραψε:

«Μου είπες “Αλκηστούλα μου θέλω να αφήσω το αποτύπωμά μου”. Αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας. Πού να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο. Νίκο μου, βρε άτιμο πλάσμα, ήσουν τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες -Χα!! Στην έφερα! Το πίστεψες, εεε!

Νίκο μου, αδιανόητο. Έλα, σήκω, πάμε να τραγουδήσουμε, να κάνουμε όνειρα, να ξεχαστούμε. Έλα, πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζεστή σοκολάτα. Έλα να πάμε στην Πράγα και στο Παρισάκι με το διθέσιο και τη Λίνα μας.

Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν… Νίκο μου, μεγαλώσαμε ξαφνικά… Ο,τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω, στο υπόσχομαι… Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

“Ελεύθερος ξανά, παντού και πουθενά ό,τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στον κόσμο θα βγω απ’ την αρχή…”. Νίκο μου θα σε ευγνωμονώ για πάντα για ό,τι “νοιώσαμε”».

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b