MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Η Σιωπηλή Λίμνη, του Νταβίντ Ντεσόλα στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το βραβευμένο έργο του ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, «Η Σιωπηλή Λίμνη», επέλεξε να παρουσιάσει, για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, η Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου. Τους τρεις αινιγματικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης. Μία ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το ερωτικό δράμα, τις άμυνες των ηρώων της απέναντι σε μια σύγχρονη αδυσώπητη κοινωνία.
Παρασκευή 21/1, 21:15
Από 16€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο θέατρο Άλφα- Ληναίος-Φωτίου

Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές στο έργο του Τάσου Ιορδανίδη, με τίτλο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», εμπνευσμένο από το νούμερο ένα χιτ του 1964, το «I Want to Hold Your Hand» των Beatles. Πρωταγωνιστούν ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα.
Παρασκευή 21/1, 21:00
Από 8€
Θέατρο Άλφα- Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ στο θέατρο Coronet

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μαεστρία ο αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες». Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρέινα Εσκενάζυ, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε την Πέμη Ζούνη, τον Νικόλα Μπράβο, την Εριέττα Μανούρη και τον Αντώνη Γιαννακό. Το τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας.
Παρασκευή 21/1, 21:00
Από 12€
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11, Αθήνα

Η Γυναίκα με τα Μαύρα, της Σούζαν Χιλ στο Θέατρο Πειραιώς 131

Tο έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ, «The Woman In Black» σε θεατρική προσαρμογή Στίβεν Μάλατρατ και παρουσιάζεται εδώ και 31 συνεχόμενα χρόνια στο West End του Λονδίνου. Στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ. Η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα, οι κραυγές, οι υπόκωφοι ήχοι, η ομίχλη και οι σκιερές γωνιές εξάπτουν τη φαντασία, ενώ μέσω της αφήγησης πλάθεται η ατμόσφαιρα κινδύνου και φόβου, που διαχέεται εντέχνως από τα σκοτεινά δωμάτια της απομονωμένης έπαυλης στους εξίσου απειλητικούς εξωτερικούς χώρους κι αντίστροφα. Το φινάλε είναι απροσδόκητο, και η αφήγηση αναδεικνύεται ικανή ακόμη και να ζωντανέψει την γυναίκα με τα μαύρα, που «μολύνει» με την κατάρα της ακόμα και τον ίδιο τον ηθοποιό…
Παρασκευή 21/1, 21:15
Από 10€
Θέατρο Πειραιώς 131, Πειραιώς 131, Αθήνα

Μουσική

Μοιραίες έλξεις: 200 χρόνια από τη γέννηση του Σεζάρ Φρανκ με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Στο ντεμπούτο του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο ακμαίος Πολωνός αρχιμουσικός Πάβελ Κότλα ερμηνεύει τη δραματική Τέταρτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκυ, έργο αναφοράς στο συμφωνικό ρεπερτόριο. Επιπλέον, τιμώντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Σεζάρ Φρανκ ηγείται της εκτέλεσης του επικού συμφωνικού ποιήματος «Ο καταραμένος κυνηγός». Το Κοντσέρτο για φλάουτο του εκλεκτού και πολυβραβευμένου συνθέτη Μιχάλη Τραυλού ερμηνεύει η διεθνώς διακεκριμένη σολίστ Ιβόνα Γκλίνκα.
Παρασκευή 21/1, 20:30 *19:30 Δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b