MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρόμπι Γουίλιαμς: Ο διάσημος τραγουδιστής βγάζει προς πώληση τρία έργα του Banksy

O Βρετανός ποπ σταρ πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία, στον οίκο Sotheby’s, εκδοχές τριών διάσημων έργων του περιβόητου εικαστικού Banksy, ανάμεσα τους και εκδοχή από το «Κορίτσι με το Μπαλόνι».

Ρόμπι Γουίλιαμς: Ο διάσημος τραγουδιστής βγάζει προς πώληση τρία έργα του Banksy
Monopoli Team

Ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς pop σταρ των τελευταίων τριών δεκαετιών αποφάσισε να βγάλει σε πλειστηριασμό έργα ενός εκ των διασημότερων σύγχρονων εικαστικών. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία μέσα από πωλήσεις δίσκων και συναυλίες, πουλάει τρία έργα του Banksy, του ανώνυμου street astrist του οποίου ο περιβόητος πίνακας «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» που «αυτοκαταστράφηκε» κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκο Sotheby’s πωλήθηκε μετά τον τεμαχισμό με το ποσό του 1,1 εκατομμυρίων λιρών και υπό τον νέο τίτλο «Love is in the Bin».

Τα έργα τα οποία ανήκουν στη συλλογή έργων τέχνης του διάσημου τραγουδιστή, τιτλοφορούνται ως «Kissing Coppers», «Girl with Balloon» και «Vandalised Oils (Choppers)» και αναμένεται να φτάσουν τιμή πώλησης επτά έως δέκα εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

«Αυτά τα έργα τέχνης ενώνουν το πολιτιστικό αποτύπωμα δύο εκ των μεγαλύτερων Βρετανών σταρ, του Ρόμπι Γουίλιαμς και του Banksy», σχολίασε εκπρόσωπος του οίκου Sotheby’s, «όπως ο δημιουργός και ο ιδιοκτήτης τους, έτσι και αυτά τα κομμάτια είναι καυστικά, ασεβή, εμβληματικά και μοναδικά».

«Kissing Coppers»

«Kissing Coppers»

Το «Kissing Coppers», το οποίο απεικονίζει δύο Βρετανούς αστυνομικούς να φιλιούνται, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2004 στον τοίχο της παμπ Prince Albert στο Μπράιτον. Η πρωτότυπη τοιχογραφία αφαιρέθηκε το 2014 μετά από επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς. Είχε ερμηνευθεί ως στήριξη του Banksy στον αγώνα για δημόσια αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.

Η εκδοχή που βρίσκεται στα χέρια του Γουίλιαμς είναι ζωγραφισμένη σε καμβά, χρονολογείται το 2005 και η αξία της εκτιμάται στα 2.5 με 3.5 εκατομμύρια λίρες.

«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι»

«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» έκανε το ντεμπούτο του κάτω από την Waterloo Bridge στο Λονδίνο το 2002. Το 2018 μια εκδοχή σε καμβά του εν λόγω έργου τεμαχίστηκε μόλις λίγο μετά την πώληση του με πάνω από ένα εκατομμύριο. Η «αυτοκαταστροφή» του έργου έκανε τότε τον γύρω του κόσμου.

Η εκδοχή που ανήκει στον Γουίλιαμς έχει δημιουργηθεί πάνω σε μέταλλο και είναι η πρώτη του είδους της που κάνει την εμφάνιση της σε δημοπρασία. Η τιμή της βρίσκεται ανάμεσα στα δύο με τρία εκατομμύρια λίρες.

«Vandalised Oils (Choppers)»

Το «Vandalised Oils (Choppers)» χρονολογείται από το 2005 και απεικονίζει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία διαταράσσουν την ηρεμία ενός βουκολικού τοπίου. Αποτελεί μέρος μιας σειράς έργων του Banksy στα οποία ο γραφίτης επικαλύτει ένα κλασικό έργο λάδι σε καμβά. Η αξία του κυμαίνεται από 2.5 έως 3.5 εκατομμύρια λίρες.

«Vandalised Oils (Choppers)»

Τα έργα πρόκειται να πωληθούν τον ερχόμενο Μάρτιο

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είχε σχολιάσει ότι τα τρία αυτά έργα του Banksy που βρίσκονταν στην κατοχή του είναι «ανάμεσα στα καλύτερα του» και ότι λατρεύει πόσο πολύ συνδεδεμένα είναι με τις εκδοχές του «δρόμου». Ενώ πρόσθεσε ότι «Ως συλλέκτης των έργων του Banksy, δεν μπορείς παρά να αισθάνεται ως μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού κινήματος».

Τα τρία έργα πρόκειται να εκτεθούν αρχικά στον Οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης το Σάββατο. Ενώ μετά θα είναι διαθέσιμα σε Χονγκ Κονγκ και Λονδίνο πριν την πώληση τους στις 2 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDune: Συλλέκτες κρυπτονομισμάτων ξόδεψαν 3 εκ. δολάρια για το βιβλίο, πιστεύοντας πως αγόραζαν τα δικαιώματα της ταινίας12.09.2018

Ένα ακόμη έργο του Banksy, του καλλιτέχνη που το πραγματικό όνομα δεν έχει ποτέ εξακριβωθεί, έκανε την εμφάνιση του στον τοίχο ενός καταστήματος ηλεκτρολογικούς εξοπλισμού στο Suffok και πωλήθηκε ιδιωτικά τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b