MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αγάπη παράνομη: Η νέα μίνι σειρά εποχής της ΕΡΤ «ζωντανεύει» αριστοτεχνικά το ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη

Η συγκλονιστική σειρά έξι επεισοδίων, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο, από τις 22:00 ώς τις 24:00, «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Monopoli Team

Στην Κέρκυρα τού 1906 μάς μεταφέρει η νέα μίνι δραματική σειρά εποχής «Αγάπη παράνομη», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00. 

Η συγκλονιστική σειρά έξι επεισοδίων, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο, από τις 22:00 ώς τις 24:00, «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Καθένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Δείτε το τρέιλερ:

Η ιστορία:

Ο Στάθης Θεριανός (Νίκος Ψαρράς), ένας από τους πιο εργατικούς και νοικοκύρηδες κατοίκους του χωριού Δαφνύλα της Κέρκυρας, παντρεμένος με τη Διαμάντω (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή (Ευγενία Ξυγκόρου), την περιζήτητη κόρη του εύπορου κτηματία Σπύρου Ασπρέα (Γιάννης Νταλιάνης). Μαγεμένος από την απαράμιλλη ομορφιά της, κάνει τα πάντα για να την παντρέψει με τον γιο του, Γιώργη (Μιχαήλ Ταμπακάκης)προκειμένου να την έχει -έστω κι έτσι- κοντά του.

Η Διαμάντω προσπαθεί να αποτρέψει το προξενιό, καθώς γνωρίζει τη μαύρη «σκιά» του άντρα της, ο οποίος, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Η Διαμάντω προσπαθεί μάταια να πείσει τον γιο της να παντρευτεί την παιδική του φίλη, Ευγενία (Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά), για να αποτρέψει το κακό. Το σχέδιό της δεν ευοδώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣβήστε τα φώτα – Ανοίξτε το ERTFLIX: Βραδιές αγωνίας με κορυφαία βραβευμένα θρίλερ12.09.2018

Ο Γιώργης και η Χρυσαυγή παντρεύονται και εγκαθίστανται στο σπίτι των πεθερικών της, όπως επιτάσσουν οι κοινωνικοί νόμοι της εποχής. Όταν ο Γιώργης φεύγει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, η Χρυσαυγή βρίσκεται στο «έλεος» του Θεριανού, ο οποίος καταλαμβάνεται από έναν τρελό ερωτικό πόθο για τη νύφη του, που ξυπνάει το «θηρίο» που κρύβει μέσα του. Καθημερινά παλεύει με τον εαυτό του και με το αλκοόλ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τιθασεύσει τους πιο κρυφούς δαίμονές του…

Χωρίς να αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα, η αρχοντική και επιβλητική μητέρα της Χρυσαυγής, Κατερίνα (Μαριάνθη Σοντάκη), διαισθάνεται ότι κάτι κακό συμβαίνει μέσα στο σπίτι που έχει μπει νύφη η κόρη της. Ωστόσο, κανείς δεν της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Νύφη και πεθερά συνασπίζονται σ’ έναν κοινό σκοπό. Στον κρυφό πόλεμο, που έχει κηρυχτεί, πια, μέσα στο σπίτι του Θεριανού. Μένει να δούμε τι από τα δύο θα νικήσει: το εγκληματικό πάθος του πατέρα-αφέντη ή η δίκαιη συμμαχία των καταπιεσμένων γυναικών…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Σενάριο: Ελένη Ζιώγα
Σκηνικά-Κοστούμια: Κική Πίττα
Συνεργάτις Ενδυματολόγος: Μυρτώ Καρέκου
Μουσική: Χρίστος Στυλιανού
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Mοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος
A΄ Βοηθός σκηνοθέτη:  Άγγελος Κουτελιδάκης
Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Καρανάσου
Βοηθός σκηνογράφου:  Ευαγγελία Γρηγοριάδου
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Λιναρδάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη
Παραγωγή: Γιάννης Μ. Κώστας
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Διαμάντω Θεριανού), Νίκος Ψαρράς (Στάθης Θεριανός), Μιχαήλ Ταμπακάκης (Γιώργης Θεριανός), Ευγενία Ξυγκόρου (Χρυσαυγή Ασπρέα), Γιάννης Νταλιάνης (Σπύρος Ασπρέας, πατέρας της Χρυσαυγής), Μαριάνθη Σοντάκη (Κατερίνα Ασπρέα, μητέρα της Χρυσαυγής), Γιώργος Ζιόβας (Κωνσταντής Βλάχος, πατέρας της Ευγενίας), Μαρία Αθανασοπούλου (Φωτεινή Βλάχου, μητέρα της Ευγενίας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Ευγενία Βλάχου), Δημήτρης Αριανούτσος (Θοδωρής Ασπρέας, αδελφός της Χρυσαυγής), Παντελής Παπαδόπουλος (παπάς), Ελένη Φίλιππα (μαμή), Σαβίνα Τσάφα (Αρετή, ψυχοκόρη του Ασπρέα), Τάσος Παπαδόπουλος (Μάνθος, εργάτης), Μιχάλης Αρτεμισιάδης (Ανδρέας Καπης, φοιτητής Ιατρικής), Κατερίνα Παντούλη (Μαρία, η μεγάλη κόρη του Θεριανού), Έλλη Νταλιάνη (Ειρήνη, η μικρή κόρη του Θεριανού), Κατερίνα Αμυγδαλιά Θεοφίλου (Βδοκιώ, αδελφή της Χρυσαυγής), Κώστας Βελέντζας (ψάλτης), Αργύρης Γκαγκάνης (λοχαγός), Γιώργος Τσαγκαράκης (Ευτύχης, ο καφετζής), Πέτρος Παρθένης (ταγματάρχης), Στράτος Νταλαμάγκος (Βασίλειος) κ.ά.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b