MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Pigcasso: Ένα γουρουνάκι που σώθηκε από τη σφαγή αποδεικνύει ότι και τα ζώα είναι δημιουργικά

O Pigcasso, ένα γουρουνάκι που διασώθηκε την τελευταία στιγμή, κλέβει τις εντυπώσεις με τις ικανότητες και το ταλέντο του στη ζωγραφική.

Φωτογραφία: Instagram / @pigcassohoghero
Φωτογραφία: Instagram / @pigcassohoghero
Monopoli Team

Πριν από λίγα χρόνια, η Joanne Lefson έσωσε ένα μικρό γουρουνάκι από ένα σφαγείο και δεν άργησε να συνειδητοποίησε ότι το ζώο ήταν πολύ ιδιαίτερο. Σύμφωνα με τη γυναίκα που το έσωσε το γουρουνάκι άρχισε από μόνο του να ζωγραφίζει πάνω σε καμβάδες, στο καταφύγιο που βρισκόταν στη Νότια Αφρική.

Σήμερα, το γουρούνι αυτό είναι γνωστό ως Pigcasso, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης του για τη ζωγραφική. Τα τελευταία χρόνια έχει ζωγραφίσει δεκάδες πίνακες, πολλές φορές για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ δεν δείχνει να θέλει να σταματήσει σύντομα.

Τα έργα του συνήθως κοστίζουν πάνω από χίλια δολάρια, ενώ ο πίνακας «Wild and Free» έσπασε το ρεκόρ για το πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει ποτέ δημιουργηθεί από ζώο. Το έργο αγοράστηκε από έναν Γερμανό – 72 μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωσή του – για 20 χιλιάδες ευρώ! Έσπασε λοιπόν το ρεκόρ που είχε ένας χιμπατζής στο Κονγκό, που πίνακας του οποίου είχε κοστίσει περίπου 14 χιλιάδες ευρώ το 2005.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Joanne παρατήρησε ότι ο Pigcasso έτρωγε ή κατέστρεφε τα πάντα, εκτός από μερικά παλιά πινέλα, και έτσι αποφάσισε να καλλιεργήσει το ταλέντο του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pigcasso (@pigcassohoghero)


Δεν πέρασε πολύς καιρός για να αρχίσει ο Pigcasso να ζωγραφίζει και με τον καιρό, η ζωγραφική αυτή εξελίχθηκε σε μια πολύ όμορφη συνεργασία μεταξύ της Joanne και του Pigcasso.

Σήμερα o Pigcasso έχει πάνω από 45 χιλιάδες followers στο Instagram και χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο!

Με τη θέληση του και φυσικά με το ταλέντο του, ένα μικρό γουρουνάκι κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που πολλοί βλέπουν τα ζώα, αφού απέδειξε ότι τα ζώα μπορούν να είναι δημιουργικά, έχουν ταλέντα και πολλά από αυτά κλίση προς τις τέχνες.

Με αφορμή τον Pigcasso, μάλιστα, το National Geographic εξερεύνησε την ιδέα της δημιουργικότητας των ζώων, με το παρακάτω βίντεο:

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b