MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«A Manual for Cleaning Women»: Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνίστρια στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «A Manual for Cleaning Women», βασίζεται στην ομώνυμη συλλογή διηγημάτων της Λουσία Μπερλίν και το όνομα της Κέιτ Μπλάνσετ είναι το πρώτο όνομα του καστ που ανακοινώνεται μέχρι στιγμής.

Monopoli Team

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Με τίτλο «A Manual for Cleaning Women», η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης συλλογής διηγημάτων της θρυλικής διηγηματογράφου Λουσία Μπερλίν.

Η συλλογή περιλαμβάνει 43 ιστορίες που αφηγούνται την καθημερινότητα ηρωίδων γυναικών που εργάζονται σε χαμηλά αμειβόμενες και απαιτητικές δουλειές, ενώ καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνες στη ζωή.

Σύμφωνα με το Variety, το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα του δημοφιλούς σκηνοθέτη είναι ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο και μέχρι στιγμής η Μπλάνσετ, η οποία αναλαμβάνει και την παραγωγή με την εταιρεία της Dirty Films, σε συνεργασία με τις New Republic Pictures και El Deseo, είναι το πρώτο όνομα του καστ που υπογράφει για τη νέα αυτή ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι σημαντικότερες κινηματογραφικές στιγμές του 202112.09.2018

Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε πως πρώτα το έγραψε στα ισπανικά πριν το μεταφράσει στα αγγλικά. Μετά από περίπου σαράντα ισπανόφωνους τίτλους και την πρώτη μικρού μήκους αγγλόφωνη ταινία «Η Ανθρώπινη Φωνή» με την Τίλντα Σουίντον, που κυκλοφόρησε το 2020, καθώς και την τελευταία του ταινία «Παράλληλες Μητέρες», ο σκηνοθέτης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα!

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που αξίζει να δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Προβολή του “Judex” με ζωντανή μουσική
Cine News
Monster: Μήπως η νέα ανθολογία του Ryan Murphy χάνει την ουσία;
Cine News
Καποδίστριας: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή
Art & Culture
Πόσο βιώσιμο είναι το ελληνικό κινηματογραφικό οικοσύστημα;
Cine News
Έρχεται η Γιορτή του Σινεμά 2025, με εισιτήριο 2 ευρώ
Cine News
Mankind’s Folly: Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου βραβεύτηκε στο Prix Europa
Cine News
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» περιμένει τις ταινίες σας
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Η Δήμητρα Γαλάνη τραγουδά στο πρώτο trailer της σειράς του MEGA
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Νέες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA
Cine News
Πέντε ταινίες της Diane Keaton που αγαπήσαμε – και πού θα τις δείτε
Cine News
Ένα απλό ατύχημα: Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών έρχεται στους κινηματογραφους