MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

5 cozy μαγαζιά για brunch στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Βρήκαμε και σας προτείνουμε 5 ιδιαίτερα μαγαζιά στο κέντρο της συμπρωτεύουσας που ένας “λάτρης του brunch” πρέπει οπωσδήποτε να βάλει στη λίστα του.

Ύψιλον @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©
Ύψιλον @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Τα τελευταία χρόνια η κουλτούρα του brunch έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας με όλο και περισσότερα brunchάδικα να ανοίγουν γύρω μας. Κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, ιδανική επιλογή για τους αναποφάσιστους ή εκείνους που ξυπνούν αργά και θέλουν να συμπυκνώσουν τα δύο πρώτα γεύματα της ημέρας σε ένα, το brunch αποτελεί, πλέον, την αγαπημένη λύση όλων.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από μαγαζιά που συνδυάζουν νόστιμο brunch με ωραία αισθητική και ιδιαίτερο χαρακτήρα… Εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε 5, τέτοια, ιδιαίτερα μαγαζιά στο κέντρο της συμπρωτεύουσας που ένας “λάτρης του brunch” πρέπει οπωσδήποτε να βάλει στη λίστα του.

Ύψιλον
Ύψιλον @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©

Ύψιλον, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Χωμένο σε ένα μικρό στενάκι κοντά στην αρχή της Τσιμισκή, το Ύψιλον, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που ψάχνει ένα ήσυχο μέρος για διάβασμα -ή απλά για έναν καφέ. Με oldschool επιλογές, μίνιμαλ αισθητική και πολλά -αλλά πάρα πολλά- φυτά, είναι ένα μέρος που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Ύψιλον εδώ.

Dada’s House
Dada's House @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©

Dada’s House @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Σε μία βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μάτι σας ενδέχεται να πέσει σε αυτό το μικρό γωνιακό μαγαζάκι των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος. Ανάμεσα σε άλλες καφετέριες ξεχωρίζει για την κουκλίστικη αισθητική του -μία αισθητική που χαρακτηρίζει και τα πιάτα του. Με όμορφο ντεκόρ και ακόμα ομορφότερες γεύσεις, το Dada’s House θα σε κάνει σίγουρα να σταματήσεις για να του ρίξεις μία δεύτερη ματιά. Και, αν έχεις χρόνο, αυτή η ματιά μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ ωραία έξοδο.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Dada’s House εδώ.

The Garden Bar
The Garden Bar @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©

The Garden Bar @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου Colors, γνωστό για την ιδιαίτερη αισθητική του και τον urban χαρακτήρα του, βρίσκεται το Garden Bar. Ένας πολύχρωμος χώρος με neon φώτα, ζωγραφισμένους τοίχους και πολλά γλαστράκια, που συνδυάζει την αισθητική με την ποικιλία στις γευστικές επιλογές. Δικό μας αγαπημένο, τα light lemon-berry pancakes.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Garden Bar εδώ.

Donkey Breakfast
Donkey Breakfast @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©

Donkey Breakfast @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Με μία, κυριολεκτικά, λουλουδένια αισθητική το Donkey Breakfast και ο “κρυμμένος κήπος” του είναι έτοιμα να υποδεχθούν οποιονδήποτε έχει διάθεση για ένα παραμυθένιο brunch. Το ροζ κυριαρχεί, τα λουλούδια αγκαλιάζουν όλους τους τοίχους στο εσωτερικό του μαγαζιού και τα πιάτα έρχονται να συμπληρώσουν την ονειρική διάθεση που δημιουργεί ο χώρος. Οπωσδήποτε μία επιλογή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τη μέρα του με θετική διάθεση.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Donkey Breakfast εδώ.

Passaggio
Passaggio, @aboutfood.gr, Μαριαλένα Μάλλιου©

Passaggio, @aboutfood.gr, ©Μαριαλένα Μάλλιου

Τελευταίο, αλλά χωρίς να στερείται τίποτα σε σύγκριση με τα προηγούμενα, το Passaggio. Ένα μαγαζί, με classy αισθητική και διακριτικό στολισμό που μπορείς θα βρεις στο δεξί σου χέρι, κατεβαίνοντας την Παύλου Μελά προς τον Λευκό Πύργο. Ένα από τα 7 Passaggio που υπάρχουν στην Ελλάδα, αν βρεθεί στον δόμο σας αξίζει να κάνετε μία στάση και να το επισκεφθείτε.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το Passaggio εδώ.

Για περισσότερες προτάσεις brunch στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, συντονιστείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b