MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Κυκλοφορεί μπλουζάκια για να στηρίξει τους κατηγορούμενους για την καταστροφή του αγάλματος δουλέμπορου στο Μπρίστολ

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να συγκεντρώσει χρήματα για να στηρίξει τους κατηγορούμενους για την καταστροφή του αγάλματος του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter πριν από έναν χρόνο.

Πηγή: @banksy
Monopoli Team

Εκατοντάδες θαυμαστές του Banksy συγκεντρώνονται σε καταστήματα στο Μπρίστολ, από τη στιγμή που ο Banksy ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει μία συλλογή από μπλουζάκια για να συγκεντρώσει χρήματα για την στήριξη των τεσσάρων κατηγορουμένων που θα δικαστούν για την καταστροφή του αγάλματος του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατι διαδηλωτές και φορείς σε όλον κόσμο αποκαθηλώνουν αγάλματα;12.09.2018

Τα μπλουζάκια βγήκαν προς πώληση στις 11 Δεκεμβρίου, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη της ανατροπής του αγάλματος του δουλέμπορου στις 7 Ιουνίου το 2020, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter.

Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες με τα γκρι μπλουζάκια, τα οποία φέρουν την εικόνα του άδειου βάθρου του αγάλματος του Κόλστον με ένα κρεμασμένο σχοινί, δίπλα σε συντρίμμια και μια πεταμένη πινακίδα. Πάνω από το σκίτσο αναγράφεται και το όνομα της πόλης: «Μπρίστολ».

Τα μπλουζάκια κοστίζουν 25£ και κάθε ένας μπορεί να αγοράσει από ένα μόνο κομμάτι, καθώς είναι περιορισμένης κυκλοφορίας. Τα καταστήματα όπου κυκλοφόρησαν ανακοινώθηκαν από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ujima, ενώ γρήγορα κατακλύστηκαν από πρόθυμους αγοραστές.

Σύμφωνα με τον Banksy, τα έσοδα θα δοθούν στα τέσσερα άτομα που θα δικαστούν την επόμενη εβδομάδα. «Την επόμενη εβδομάδα τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται επειδή έριξαν το άγαλμα του Κόλστον στο Μπρίστολ θα δικαστούν. Έχω φτιάξει μερικά αναμνηστικά μπλουζάκια για την περίσταση. Διαθέσιμο σε διάφορα καταστήματα της πόλης από αύριο (όλα τα έσοδα στους κατηγορούμενους για να πάνε για μια μπύρα)», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Οι αποκαλούμενοι «Τέσσερις Κόλστον»Jake Skuse, Rhian Graham, Milo Ponsford και Sage Willoughby – με ηλικίες που κυμαίνονται από 21 έως 36 ετών, κατηγορούνται για την καταστροφή του αμφιλεγόμενου αγάλματος, που θεωρούνταν διατηρητέο μνημείο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Μπρίστολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Banksy προτείνει νέο άγαλμα στη θέση αυτού που αποκαθήλωσαν στο Μπρίστολ12.09.2018

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο άγαλμα βρισκόταν στο κέντρο του Μπρίστολ από το 1895 και πριν την καταστροφή του είχε γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης σχετικά με μια πιθανή απομάκρυνσή του από τη πόλη, καθώς ο Κόλστον ήταν μεν σεβαστός φιλάνθρωπος στη κοινωνία, αλλά και γνωστός έμπορος σκλάβων τον 17ο αιώνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b