MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Ο Banksy προτείνει νέο άγαλμα στη θέση αυτού που αποκαθήλωσαν στο Μπρίστολ

Ο street artist πρότεινε ένα νέο άγαλμα, στη θέση αυτού που αποκαθήλωσαν και πέταξαν σε ποταμό, διαδηλωτές στο Μπρίστολ.

Monopoli Team

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, διαδηλωτές του κινήματος «Black Lives Matter» στο Μπρίστολ της Αγγλίας, τράβηξαν το χάλκινο άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, και στη συνέχεια το έριξαν στον ποταμό Avon. Οι διαδηλωτές στη συγκέντρωση των 10.000 ατόμων επευφημούσαν, ενώ άλλοι χαρακτήρισαν τη πράξη, ως «οχλοκρατική».

Το συγκεκριμένο άγαλμα βρίσκεται στο κέντρο του Μπρίστολ από το 1895, αλλά έχει γίνει πολλές φορές αμφιλεγόμενο αντικείμενο συζήτησης, καθώς ο Κόλστον ήταν μεν σεβαστός φιλάνθρωπος στη κοινωνία, αλλά και γνωστός έμπορος σκλάβων τον 17ο αιώνα. Κατα καιρούς έχουν γίνει διάφορες αναφορές που απαιτούσαν την απομάκρυνσή του από τη πόλη.

Το χάλκινο άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Απαντώντας και στους επικριτές και στους υποστηρικτές της αφαίρεσης του αγάλματος, ο καλλιτέχνης δρόμου Banksy, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι από το Μπρίστολ, δημοσίευσε στο Instagram, την ιδέα ενός νέου έργου, σε αντικατάσταση του αγάλματος που αποκαθηλώθηκε.

Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση, της ανέγερσης ενός αγάλματος που θα απεικονίζει την ίδια τη κίνηση της διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Νέο έργο κατά του ρατσισμού, εμπνευσμένο από τον Τζορτζ Φλόιντ12.09.2018

«Τι μπορούμε να κάνουμε για να γεμίσουμε την κενή θέση στην πόλη του Μπρίστολ;», ρώτησε ο καλλιτέχνης, συνεχίζοντας: «Σέρνουμε το άγαλμα έξω από το νερό, το βάζουμε πίσω στον πλίνθο, δένουμε σχοινιά γύρω από το λαιμό του και δημιουργούμε μερικά χάλκινα αγάλματα στο πραγματικό μέγεθος των διαδηλωτών, που θα αναπαριστούν την ίδια την ενέργεια την αποκαθήλωσης. Όλοι θα μείνουν έτσι ευχαριστημένοι. Μια ημέρα που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων», έγραψε ο Banksy στο Instagram.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b