MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 21 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες παραστάσεις, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις για παιδιά, εφήβους, αλλά και όλη την οικογένεια που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου.

Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια, του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα | Φωτογραφία: Patroklos Skafidas
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια, του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα

Το νέο έργο του Θωμά Μοσχόπουλου «Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια» κάνει πρεμιέρα για θεατές 5 έως 105 χρόνων, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο θέατρο Πόρτα. Μια ιστορία για το θέατρο και μια θεατρική παράσταση για την ιστορία των ανθρώπων, που δεν σταματούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους, που συνεχώς προσπαθούν να κτίσουν καινούριες βεβαιότητες, όταν χάνουν αυτές που είχαν. Σ’ έναν τόπο έρημο σκοτεινό και άδειο (ή μήπως σε μια άδεια σκηνή θεάτρου;) φτάνουν επτά άνθρωποι ταλαίπωροι, κυνηγημένοι, σκονισμένοι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και κυρίως πολύ πολύ φοβισμένοι. Από τα ρούχα που φορούν, παρότι τώρα σέρνονται κουρελιασμένα, βρώμικα και λίγο αταίριαστα πάνω τους, μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς πως πρέπει κάποτε να έζησαν μεγάλες δόξες.
Κυριακή 12/12, 15:00
Τιμές Εισιτηρίων:10€, 8€ ομαδικό (από 10 άτομα και πάνω), 6€ σχολικό (για μαθητικές παραστάσεις). | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλ.: 210 77 11 333.

2. Μπομπ Σφουγγαράκης – The Musical: Το βραβευμένο παρουσιάζεται στο Christmas Theater, σε σκηνοθεσία – απόδοση Θέμις Μαρσέλλου

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων μαζί με τον Πάτρικ, τη Σάντυ, τον Καλαμάρη, τον κύριο Καβούρη, τον Πλαγκτόν και ολόκληρη την παρέα που κατοικεί και δίνει ζωή στο βυθό του Μπικίνι, βάζουν τα καλά τους, προετοιμάζονται στο χορό και στο τραγούδι και περιμένουν να σας υποδεχτούν για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα  στην σκηνή του Christmas Theater. Εικοσιένα ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μια μεγάλη ζωντανή ορχήστρα, θα μας ταξιδέψουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, στο βυθό του Μπικίνι, όπου οι κάτοικοί του, αντιμετωπίζουν προβλήματα μιας και ένα ηφαίστειο που βρίσκεται από πάνω τους πρόκειται να εκραγεί και να αφανίσει την πόλη τους.
Σάββατο 11/12, 15:00 και 19:30 | Κυριακή 12/12, 12:00 και 17:00
Εισιτήριο: Από 10€ | Προπώληση: viva.gr
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46, Τηλέφωνο: 21 1770 1700

3. «Που ζει ο Άγιος Βασίλης;», της Άννας Σεβαστή Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Η παιδική Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική και συμμετοχή των παιδιών «Που ζει ο Άγιος Βασίλης;», της Άννας Σεβαστή Τζίμα επιστρέφει στο θέατρο Μορφές Έκφρασης από τις 11 Δεκεμβρίου. Η παράσταση περιγράφει την προσπάθεια των παιδιών να ανακαλύψουν το καλά κρυμμένο σπίτι του αγαπημένου τους Άι Βασίλη. Το ταξίδι των παιδιών ξεκινά με κάλαντα και τραγούδια των Χριστουγέννων και συνεχίζεται με την επιθυμία τους να στείλουν το δικό τους γράμμα με τις προσωπικές τους επιθυμίες.
Σάββατο 11/12, 18:00 και Κυριακή 12/12, 11:30
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 8€ (3 άτομα+),, 7€ (ομαδικό 10 άτομα+), 7€ μειωμένα: Ανέργων, Φοιτητικό, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, Μέλη Μορφών Έκφρασης. | Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα. Τηλ: 210 3464903, 210 3464002 | morfesekfrasis.gr

4. Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο, της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» παρουσιάζει την παιδική παράσταση με τίτλο «Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για δεύτερη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη, ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος.
Σάββατο 11/12, 12:30 και Κυριακή 12/12, 11:30
Εισιτήριο: €8.00, Ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα €10.00 | Προπώληση: ticketservices.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

5. Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το «Comedy club για παιδιά», η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, έρχεται και πάλι στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής. O Γιώργος Χατζηπαύλου σχολιάζει με χιούμορ όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα των παιδιών: Αγαπημένους ήρωες, τη σχέση με τα κατοικίδια αλλά και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα.
Σάββατο 11/12, 15:15 και 18:00 | Κυριακή 12/12, 15:15, 18:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

6. Το αγόρι στο θεωρείο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στο Εθνικό Θέατρο

Η φετινή παράσταση για παιδιά του Εθνικού Θεάτρου είναι «Το αγόρι στο θεωρείο» της πολυβραβευμένης συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση. Η διασκευή για το θέατρο είναι της Άνδρης Θεοδότου και η σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη. Το βραβευμένο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2017, μια ιστορία για την απώλεια, την προσφυγιά, την ανθρωπιά και την δύναμη της φαντασίας, είναι εμπνευσμένο από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1922 και το ανέβασμά του από το Εθνικό Θέατρο αποτελεί και ένα φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Σάββατο 11/12, 16:30 και Κυριακή 12/12, 11:00
Τιμές Εισιτηρίων: Ενηλίκων: 10€. Παιδικό: 8€. Εξώστης: 5€. | Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171 | https://www.n-t.gr/index.php

7. Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης

Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το πανέξυπνο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με τίτλο «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα». Η αγαπημένη ιστορία που μιλά ουσιαστικά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας, παρουσιάζεται σε νέα μουσικο-θεατρική διασκευή από το Θέατρο Τέχνης.
Κυριακή 5/12, 12:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103222760, Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706. Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/

8. Τα μαγικά μαξιλάρια, των Γιώργου Δούση και Ευγένιου Τριβιζά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Φωτογραφίες; Α. Σιμόπουλος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια», το οποίο έγινε όπερα σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, και θα παρουσιαστεί από τις 14 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη. Σε μια χώρα μακρινή και μυθική, ένας άπληστος άρχοντας, ο Αρπατίλαος ο Πρώτος, αποφασισμένος να αυξήσει την παραγωγή σμαραγδιών στη χώρα του, καταργεί τα πάρτι γενεθλίων, τις Απόκριες, τις διακοπές του καλοκαιριού, όλες τις γιορτές, ακόμα και τις Κυριακές, που μετονομάζονται, κατόπιν εντολής του, σε «Προδευτέρες» και δεν διαφέρουν στο παραμικρό από τις Δευτέρες.
Κυριακή 12/12, 11:00
Εισιτήρια: (απογευματινές και Κυριακή): 10€, 12€, 15€, 20€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης με εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

9. Στην Κυψέλη Γιορτάζουμε Μαζί: Ένα πολυπολιτισμικό διήμερο φεστιβάλ στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

«Στην Κυψέλη Γιορτάζουμε Μαζί». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2021, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών μας προσκαλούν σε ένα πολυπολιτισμικό, διήμερο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο. Το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Δεκεμβρίου, η καρδιά της Κυψέλης θα χτυπάει στο ρυθμό των κοινοτήτων των μεταναστών μας. Στον υπαίθριο χώρο της Αγοράς, θα απολαύσετε ένα πρόγραμμα με χορό, μουσική, εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, προτάσεις για γιορτινά δώρα και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Σάββατο 11 και 12 Δεκεμβρίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0321 0146.

10. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Επιστρέφει σε phygital εκδοχή με εκπροσώπηση-ρεκόρ από 70 χώρες

Το φεστιβάλ Ολυμπίας, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο: τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Ταινίες θα προβληθούν συνολικά σε 12 αίθουσες, αφού παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λεχαινά, Γαστούνη και Ζαχάρω. Αμέσως μετά οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από 3+1 πυλώνες: 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, 21η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, School Cinema – δράσεις κινηματογραφικής εκπαίδευσης και Δράσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης.
27 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

11. Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά: Online χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι από το Μουσείο Τηλεπικoινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 10:30-11:30, το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι, για παιδιά 6-9 ετών, με τίτλο «Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά». Σε ένα  εργαστήρι χειροτεχνίας τα παιδιά δημιουργούν με ανακυκλώσιμα υλικά αυτοσχέδια μουσικά όργανα (τυμπανάκια, μαράκες, κουδουνάκια κ.α). Με διασκεδαστικές τεχνικές και αναφορές στις εικαστικές τέχνες, τα παιδιά θα γνωρίσουν την έννοια της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών καθώς και τη σημασία τους στην καθημερινότητα. Κατεβάστε τα υλικά που θα χρειαστείτε στο πρόγραμμα εδώ.
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 10:30-11:30
Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

12. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr
Κυριακή 12/12: 10:30 π.μ. και 12:30 μ.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

13. Το Μουσείο στη «Βαλίτσα» μας: Online χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι από το Μουσείο Τηλεπικoινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 10:30-11:30, το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι, για παιδιά 10-12 ετών, «Το Μουσείο στη «Βαλίτσα» μας». Με έμπνευση από το έργο «Οι Βαλίτσες» του Αλέξη Ακριθάκη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Μοντερνισμού, τα παιδιά επιλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από τη «βαλίτσα τους» και δίνουν μορφή στα σχέδια -πατρόν του καλωδιακού πλοίου «Θαλής ο Μιλήσιος» και της εμβληματικής τηλεφωνικής συσκευής «Tamura».
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 10:30-11:30
Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Nέα Κηφισιά. Τηλ: 210 6110299 | www.otegroupmuseum.gr| E-mail: [email protected]

14. Χριστουγεννιάτικα Δέντρα, Πολύχρωμα και Γιορτινά!: Online εργαστήρι για παιδιά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με τη βοήθεια της εικαστικού και επιμελήτριας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασίας Σκληρού, μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε τα δικά μας λαμπερά Χριστουγεννιάτικα δέντρα με την τεχνική του κολλάζ. Για τις γιορτινές χειροτεχνίες οι συμμετέχοντες χρειάζονται 2 χρωματιστά χαρτιά κανσόν Α4, λευκό χαρτί απλό Α4, χαρτιά από εφημερίδες, κόλλα στικ, ψαλίδι, ξυλομπογιές και χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα (προαιρετικά). Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται online μέσω Zoom.
Κυριακή 12/12, 11:00
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

15. Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης (E): Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Στο Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης θα αναζητήσουμε χρώματα, σχήματα και σύμβολα στα αντικείμενα του μουσείου. Θα παρατηρήσουμε τι άλλαξε αλλά και τι έμεινε ίδιο μέσα στον χρόνο. Θα παίξουμε με διαφορετικά υλικά και θα δημιουργήσουμε κατασκευές από χαρτόνι, πήλινα ανάγλυφα, εικόνες από χαρτοπολτό, τυπώματα σε χαρτί και ύφασμα, κολλάζ και πολλά άλλα. Σάββατο 11 και 18 Δεκεμβρίου ακολουθεί ο 5ος αυτοτελής κύκλος συναντήσεων.
Σάββατο 11/12 και 18/12, 12.00-14.00
Κόστος 40€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά)-36€ (Φίλοι και Μέλη ΜΜ)
Ηλικίες 7 – 10 | Απαραίτητες κρατήσεις εδώ.
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ. 210 367 1000, Εισιτήρια: tickets.benaki.org | Email: [email protected] | www.benaki.org | https://www.facebook.com/TheBenakiMuseum/

16. Χριστούγεννα από άλλο Πλανήτη: Δράσεις με άρωμα Χριστουγέννων στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εννέα ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο, επτά εκπαιδευτικά προγράμματα και 2 όροφοι με 57 εκθέματα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, όλα πασπαλισμένα με Χριστουγεννιάτικη αστρόσκονη, μας περιμένουν αυτόν τον Δεκέμβριο, για να ζήσουμε Χριστούγεννα… από άλλο πλανήτη, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 4-5 Δεκεμβρίου εδώ.
Σάββατο 11/12 και Κυριακή 12/12
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

17. Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5-8 ετών

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, για παιδιά 5 έως 8 ετών, περιλαμβάνουν βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική Μυθολογία. Το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 παρακολουθήστε το εργαστήριο «Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες»: Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα, εκτός από τους κατοίκους της Ζυμαροχώρας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία τους ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να σταματήσει τον καβγά. Εσείς, τι λέτε; Θα δεχτείτε αυτή την πρόκληση;
Σάββατο 11/12 και Κυριακή 12/12, 16:30-18:00.
Κόστος συμμετοχής: 8,50€. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

18. «Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου!»: Εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών στο Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τις δικές τους μαγικές κατασκευές, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη.
Σάββατο 11/12, 10:30 – 12:00
Κόστος συμμετοχής: 12€ | Κόστος για Kid και Family Members: 9€
Πληροφορίες: 210 0102156, [email protected] και Εισιτήρια-κρατήσεις: goulandris.gr
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]

19. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μπαίνει σε γιορτινό κλίμα: Δεκέμβριος με εργαστήρια για παιδιά

Φωτογραφία: Paris Tavitian

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο! Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών. Σάββατο 11/12, 11:00-13:00,
Κυριακή 12/12, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου), θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών «Ταξίδια στον χρόνο»: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι – Φανταστικός χρόνος. Σάββατο 11/12, 11:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 6-10 ετών «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον»: Alexander Calder – Έρχεται χιονοθύελλα στο Μουσείο!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4. T: 210 7228321-3 | https://cycladic.g

20. «Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!»: Εργαστήριο για παιδιά από 7-12 ετών στο Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 5-6 και 7-9 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Pablo Picasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος. Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά πειραματίζονται με την τεχνική του κολλάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.
Κυριακή 12/12
Για παιδιά 7-9 ετών: 10:30-12:00 και Για παιδιά 9-12 ετών: 12:30-14:00.
Πληροφορίες: 210 0102156, [email protected] και Εισιτήρια-κρατήσεις: goulandris.gr
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φανταστικό Χωριό, του Σπύρου Γραμμένου στο νέο θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

21. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Την Κυριακή 12/12, 11:00 – 12:30, συνεχίζεται το εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών, «Δημιουργώ με ό,τι βρω». Σε αυτά τα διαδικτυακά εργαστήρια συναντιούνται οι ιδέες και η φαντασία, οι οποίες είναι ικανές να δημιουργήσουν έναν καινούργιο κόσμο. Με υλικά που διαθέτουμε στο σπίτι μας, ερχόμαστε σε επαφή με την έννοια της επανάχρησης και της μεταμόρφωσης καθημερινών ή/και άχρηστων αντικειμένων. Γνωρίζουμε καλλιτέχνες και το έργο τους και με οδηγό θεατρικές τεχνικές, παίζουμε με αυτό! Ηχοτοπία «ντύνουν» τις δημιουργίες μας και κατασκευάζουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, με τα οποία θα αφηγηθούμε μουσικά μία ιστορία χωρίς λόγια. Με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρίζα Τσάρη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b