MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μπαίνει σε γιορτινό κλίμα: Δεκέμβριος με εργαστήρια για παιδιά

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου για όλη την οικογένεια συνεχίζονται τον Δεκέμβριο, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με τέσσερα εικαστικά εργαστήρια που μας βάζουν στο εορταστικό κλίμα και μας φέρνουν σε επαφή με το έργο σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Δεκέμβριος με εργαστήρια για παιδιά σε γιορτινό κλίμα
| Φωτογραφίες: Paris Tavitian
Monopoli Team

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο! Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των παιδιών. Για κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τον Μάϊο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από δράσεις προσαρμοσμένες για την κάθε ηλικία (2,5 έως 10 ετών), όπως παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Επιπλέον, το Μουσείο έχει λάβει το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών | «I like to move it, move it!: Χριστουγεννιάτικη γιορτή»

Σάββατο 4/12, 11:00-13:00,
Κυριακή 5/12 και Κυριακή 19/12, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, γονείς και παιδιά ξεσηκώνουν το Μουσείο με έναν χορό που αγαπήθηκε από όλον τον πλανήτη τη χρονιά που πέρασε.  Ένας ρυθμός από τη Νότια Αφρική οδηγεί τα βήματά μας και τα γεωμετρικά σχήματα της αφρικανικής τέχνης μάς δίνουν την έμπνευση για τα χριστουγεννιάτικα κάδρα μας. Γονείς και παιδιά κόβουν, κολλάνε, βάφουν  και τυπώνουν για να δημιουργήσουν με την τεχνική της κολλογραφίας πρωτότυπα έργα. Έργα που θα γίνουν κάδρα, κάρτες και ευχές για τα Χριστούγεννα γεμίζουν το εργαστήριο μας. Γονείς και παιδιά αφήνονται στη μαγική διαδικασία του τυπώματος και βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να ξετυλίγεται ένα μικρό θαύμα.

Θα χαρείτε τη ζεστασιά του χορού και των χρωμάτων!

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα.

Πληροφορίες εργαστηρίου

Για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών
Με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο 12€ (για 1 παιδί και 1 γονέα)
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 10
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Για παιδιά 4-6 ετών | «Ταξίδια στον χρόνο»: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι – Φανταστικός χρόνος

Σάββατο 11/12, 11:00-13:00,
Κυριακή 12/12, 11:30-13:30 και Σάββατο 18/12, 11:00-13:00 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

«Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού», των Linda Sunderland και Daniel Egneus, Εκδόσεις Μάρτης

«Ο Κήπος του Χιονιού είναι ένα μέρος ασφαλές για τη μικρή Άνια, μακριά από τους κινδύνους της παγωμένης ερημιάς που τον περιτριγυρίζει. Όμως, πέρα μακριά, κάτω από το κινούμενο ποτάμι του πάγου, ένα πλάσμα ξυπνά από ύπνο 1000 χρόνων. Τα παγωμένα μάγια της θα φτάσουν ως την καρδιά του Κήπου του Χιονιού και θα στείλουν την Άνια και τον πατέρα της σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι για να φέρουν πίσω τον άνθρωπο που αγαπούν περισσότερο».

Σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι ακολουθούμε την Άνια και τον πατέρα της στο ταξίδι τους στον παγωμένο Βορρά και μαγευόμαστε από τις εικόνες του βιβλίου των Linda Sunderland και Daniel Egneus. «Η Άνια και η Μάγισσα του χιονιού» θα γεμίσει το μυαλό μας με εικόνες για να φτιάξουμε τα δικά μας παραμύθια με την τεχνική του κολάζ και τη ζωγραφική. Σελίδες περιοδικών και χρωματιστά φύλλα παίρνουν τη θέση των χρωμάτων και οι μπογιές δίνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους και θα γράψουν τα κείμενα με ένα πινέλο…

Περπατήστε μαζί στον παγωμένο Βορρά!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα.

Πληροφορίες

Για παιδιά 4-6 ετών
Με  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο 12€
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Mέγιστος αριθμός παιδιών:  15
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Για παιδιά 6-10 ετών | «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον»: Ai Weiwei

Σάββατο 4/12, 11:00-13:00,
και Κυριακή 5/12, 11:30-13:30 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Ο ηλιόσπορος αποτελεί για τον Ai Weiwei, ένα χαλαρωτικό σνακ που μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, όπως κάνουμε και με τα συναισθήματα ή τα όνειρά μας. Προέρχεται από ένα λουλούδι που ψάχνει συνεχώς το φως του ήλιου, σύμβολο ενότητας, ελπίδας και ζεστασιάς. Το αποτέλεσμα; Φτιάχνει λόφους από εκατοντάδες χιλιάδες χειροποίητους ηλιόσπορους.

Μοιραστείτε μαζί μερικούς ηλιόσπορους! Φτιάξτε τους δικούς σας λόφους που κατά βάθος θα ήθελαν να είναι ηλιοτρόπια!

Το εργαστήριο ξεκινάει με μία σύντομη αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη και μια λεπτομερέστερη περιγραφή του έργου του Sunflower Seeds. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν λόφους από πηλό τους οποίους θα επικαλύψουμε με ηλιόσπορους.

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα.

Πληροφορίες

Για παιδιά 6-10 ετών
Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου
Εισιτήριο: €12
Mέγιστος αριθμός παιδιών:  12
Εισιτήρια στο viva.grΠληροφορίες:  Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Για παιδιά 6-10 ετών | «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον»: Alexander Calder – «Έρχεται χιονοθύελλα στο Μουσείο!»

Σάββατο 11/12, 11:00-13:00
και Σάββατο 18/12, 11:00-13:00  (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Στο εργαστήριο αυτό, θα φτιάξουμε ένα κινούμενο χειμερινό τοπίο και θα ακούσουμε τη μελωδία του χιονιού, καθώς θα ισορροπούν οι χιονονιφάδες μας.  Σύμφωνα με τον Alexander Calder, τα έργα του αποτελούν γλυπτά σε κίνηση που σε καλούν να τα ακολουθήσεις και να ακούσεις τη «μελωδία» τους. Βασισμένοι στο έργο του με τίτλο Snow Flurry I (1948), θα φτιάξουμε τα δικά μας κινούμενα γλυπτά, που θυμίζουν χιονοθύελλα και θα γεμίσουμε το Μουσείο με την μαγεία των γιορτών!

Υ.Γ: Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπομπ Σφουγγαράκης The Musical στο Christmas Theater12.09.2018

Πληροφορίες

Για παιδιά 6-10 ετών
Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου
Εισιτήριο: €12
Mέγιστος αριθμός παιδιών:  12
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες:  Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
T: 210 7228321-3

Πληροφορίες: Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

Εισιτήρια στο viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/paidika-ergastiria-savvatokyriakou/

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

  • Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
  • Τα παιδιά 4-11 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self-test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
  • Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα,τα παιδιά από 4 ετών και οι γονείς φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.
  • Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου,η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω και για τους ενήλικες.
Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b