MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυστικά για νόστιμες συνταγές σούπας από τρεις σεφ με αστέρι Michelin

Διάσημοι σεφ, βραβευμένοι με αστέρια Michelin, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους για τις αγαπημένες τους συνταγές σούπας, που θα μας ζεσταίνουν αυτό το χειμώνα. Έτσι θα μπορείτε να τις φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι!

KEIMENO: Monopoli Team | 02.12.2021

Τρεις διάσημοι σεφ, κάτοχοι αστεριών Michelin μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους!

Ο θρυλικός εστιάτορας Daniel Boulud μάς αποκαλύπτει τη συνταγή για τη σούπα με κουνουπίδι και μήλο, η οποία βρίσκεται στο μενού των εστιατορίων του από το 1989. Ο Gerald Addison στο Bammy’s είπε ότι του αρέσει να φτιάχνει “πραγματικά χορταστική και πραγματικά γευστική” τζαμαϊκανή σούπα κοτόπουλου το χειμώνα, ενώ ο σεφ Sepia Andrew Zimmerman, προσθέτει μια συναρπαστική παραλλαγή στην κολοκυθόσουπά του με γάλα καρύδας και ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ.

Σούπα με μήλο και κουνουπίδι

Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια του Daniel Boulud για να δοκιμάσετε το κάρυ κουνουπίδι και τη σούπα μήλου του. Ο Daniel Boulud φτιάχνει αυτή τη σούπα μήλου με κουνουπίδι από το 1989. «Δημιούργησα αυτή τη σούπα στο Le Cirque το φθινόπωρο του 1989 αφού έλαβα όμορφα μήλα από την κοιλάδα Hudson και φρέσκο ​​κουνουπίδι από το Long Island», δήλωσε ο θρυλικός εστιάτορας. «Γρήγορα έγινε αγαπημένο και η σούπα από κουνουπίδι και μήλο συνεχίζει να εμφανίζεται στα μενού μου μέχρι σήμερα».

Υλικά

4 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια γλυκού σκόνη κάρυ
½ κουταλάκι γλυκού σαφράν
2 φύτζάνια μήλο κομμένο σε φέτες
4-5 φλυτζάνια κουνουπίδι
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Για να φτιάξετε αυτή τη σούπα στο σπίτι, ζεστάνετε πρώτα 4 φλιτζάνια ανάλατο ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά. Λιώστε ξεχωριστά 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο σε έναν “ολλανδικό φούρνο” ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ madras και ½ κουταλάκι νήματα σαφράν (ή δύο πρέζες σκόνη σαφράν) στο μείγμα. Αφήστε το να “ιδρώσει” για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φλιτζάνια μήλα σε φέτες – ο σεφ προτείνει τα Golden Delicious ή τα McIntosh τα οποία βρίσκουμε συχνά στις προσφορές Σκλαβενίτη – και συνεχίστε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά (βεβαιωθείτε ότι τα μήλα και τα κρεμμύδια δεν έχουν χρώμα). Προσθέστε 4 έως 5 φλιτζάνια κουνουπίδι (σπασμένο σε μικρά άνθη) και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα μπαχαρικά.

Ρίξτε το ζεστό ζωμό κοτόπουλου πάνω από το μείγμα και μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για άλλα τρία λεπτά.

Βγάλτε τη σούπα σας από το μάτι, αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε τη σούπα με μπλέντερ ή beamer μέχρι να γίνει πολύ λείο.

Για ένα πραγματικά βελουτέ αποτέλεσμα αφού χρησιμοποιήστε το ραβδομπλέντερ, περάστε τη σούπα από ένα λεπτό κόσκινο και σερβίρετε. Ο Daniel Boulud συνιστά να την γεμίσετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ωμές φέτες μήλου.

Τα λαχανικά κάνουν τη διαφορά

Ο Gerald Addison είπε ότι του αρέσει να φτιάχνει τη «πραγματικά χορταστική και πραγματικά πικάντικη» Τζαμαϊκανή σούπα κοτόπουλου το χειμώνα καθώς πιστεύει ότι αυτή η σούπα είναι η καλύτερη από όλες τις σούπες κοτόπουλου που έχει δοκιμάσει. Ο Addison συνιστά να χρησιμοποιούμε ποδαράκια ή τις φτερούγες κοτόπουλου για τη σούπα, μαζί με ζωμό κοτόπουλου, κολοκύθα πορτοκαλί και κολοκύθα butternut.

Η τζαμαϊκανή σούπα κοτόπουλου περιλαμβάνει συχνά γιαμ, καλαμπόκι και χαγιότ, αλλά αν δεν βρείτε τα συγκεκριμένα λαχανικά ο σεφ προτείνει να προσθέσετε απλά «τόνους λαχανικών» όπως καρότα, πατάτες ή σέλινο αφού αυτά είναι που προσθέτουν γεύση και θα κάνουν τη σούπα σας πραγματικά μοναδική.

Απλά υλικά, πικάντικη γεύση και πλούσια υφή

Ο Andrew Zimmerman, ο επικεφαλής σεφ της Sepia στο Σικάγο υποστηρίζει ότι η πραγματική γεύση κρύβεται στα απλά υλικά. Στα μενού του περιλαμβάνει πιάτα από τεύτλα, πατάτες και παντζάρια που η γήινη γεύση τους προσθέτει μια ζεστασιά και ένα αίσθημα θαλπωρής τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Αυτό όμως που του αρέσει πραγματικά περισσότερο από όλα είναι να φτιάχνει την αγαπημένη του κολοκυθόσουπα με καρύδα και ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ αφού θεωρεί ότι όλα τα πιάτα χρειάζονται ένα έντονο στοιχείο που να σε ενθουσιάζει.

Η πραγματική γεύση κρύβεται στα απλά υλικά

Χρησιμοποιεί κολοκύθα, κολοκύθα butterscot, σκόρδο, τζίντζερ, γάλα καρύδας και πάστα ταυλανδέζικου κόκκινου κάρυ. Επομένως, είναι λίγο πικάντικη, αλλά όχι πολύ, και επίσης γλυκιά από το γάλα καρύδας και κολοκύθα. Η σούπα αυτή έχει μια κρεμώδη και πλούσια γεύση που θα σας κάνει να την λατρέψετε. Ο Zimmerman προτείνει να αντιμετωπίσετε τη σούπα του σαν “ανοιχτό καμβά” για διάφορα συνοδευτικά.

Συνιστά να προσθέσετε πικάντικα κάσιους, θρυμματισμένα κάσιους ή ψητά φιστίκια με τσίλι αφού όπως σημειώνει πρόκειται για μια βελουτέ σούπα και είναι ωραίο να της προσθέτουμε υφή.

Τι περιμένετε λοιπόν; Ακολουθήστε κι εσείς τα μυστικά των διάσημων σεφ, εφαρμόστε τα στις συνταγές σας και απολαύστε πραγματικά γευστικά πιάτα αντάξια των αστεριών Michelin!

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b