MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 13 προτάσεις για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

«Μικρές Εκπλήξεις ΙΙΙ»: Ομαδική έκθεση στο Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο | Μπούζα Γιώτα
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Shamans Of The Blind Country: Προβολή της ταινίας του Michael Oppitz στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 12ου Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen παρουσία του σκηνοθέτη. Ο ανθρωπολόγος Michael Oppitz, ταξίδεψε στους Μάγκαρ του Νεπάλ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προκειμένου να ερευνήσει τη ζωή και τις θρησκευτικές πρακτικές τους. Συνοδευόμενος από μια μικρή κινηματογραφική ομάδα, ανακάλυψε πως η κάμερα ήταν μια εξαίρετη συντροφιά για την εθνογραφική έρευνα πεδίου. Το παραγόμενο υλικό 35 ωρών επεξεργάστηκε αργότερα σε μια σχεδόν τετράωρη ταινία η οποία ονομάστηκε από τον σκηνοθέτη «εθνογραφία στο σκοτεινό δωμάτιο».
Δευτέρα 29/11, 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Goethe-Institut Athen, Αίθουσα εκδηλώσεων – Αίθουσα σεμιναρίων, 1ος όροφος, Ομήρου 14-16, Αθήνα | Πληροφορίες: 210 3661004 και [email protected]

2. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Επιστρέφει σε phygital εκδοχή με εκπροσώπηση-ρεκόρ από 70 χώρες

Το φεστιβάλ Ολυμπίας, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο: τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Ταινίες θα προβληθούν συνολικά σε 12 αίθουσες, αφού παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λεχαινά, Γαστούνη και Ζαχάρω. Αμέσως μετά οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από 3+1 πυλώνες: 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, 21η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, School Cinema – δράσεις κινηματογραφικής εκπαίδευσης και Δράσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης.
27 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

3. Διήμερο φεστιβάλ αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Διήμερο φεστιβάλ ταινιών και μουσικής διοργανώνει η πρεσβεία της Παλαιστίνης σε συνεργασία με  το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta), και την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό». Το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Στον καθρέφτη της Παλαιστίνης: Εικόνες και ήχοι μιας καθημερινής μάχης για συλλογική αξιοπρέπεια», πραγματοποιείται την Κυριακή 28 και την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στον κινηματογράφο «Αθηνά», στο Χαλάνδρι. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
28 – 29 Νοεμβρίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Cine Αθηνά, Σολωμού 18, Χαλάνδρι. Τηλ: 21 0685 5860.

4. 12ο Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το 12ο Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου αποκτά υβριδική μορφή και επιστρέφει στην Αθήνα (25-29/11) αλλά και διαδικτυακά (27/11-5/12) σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν, σχολιάζουν και συσχετίζονται με την ανθρώπινη εμπειρία στις κοινωνικές, πολιτισμικές αλλά και πιο ενδόμυχες εκφράσεις της. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
25 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2021
Εισιτήρια σε φυσικό χώρο: Γενική Είσοδος 4 ευρώ. Φοιτητές, Άνεργοι: 2 ευρώ | Online Προβολές: Ανά προβολή: 3 ευρώ. Πακέτο Online Προβολών : 30 ευρώ.
Για αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και περισσότερες πληροφορίες εδώ

5. 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: « Μαραθώνιος Ταινιών» στην Καλλιθέα με ελεύθερη είσοδο

«Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί 24 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ταινίες όπως κωμωδίες, αισθηματικές, περιπέτειες, αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) καθώς και πειραματικές.
24 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2021
Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ.
Ενημέρωση για τις ταινίες, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις εδώ. | Είσοδος δωρεάν.
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας «Καλυψώ», Γρηγ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς. | Τηλέφωνο: 21 0951 0909

6. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEuphoria: Τι ξέρουμε για τη 2η σεζόν της σειράς του HBO12.09.2018

7. «Μικρές Εκπλήξεις ΙΙΙ»: Ομαδική έκθεση στο Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Μαργαρίτα Τελιανίδου, Μπουκέτο

Η έκθεση – θεσμός «Μικρές Εκπλήξεις ΙΙΙ» επιστρέφει στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Σε concept, οργάνωση κι επικοινωνία του Δημήτρη Λαζάρου και σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org, η ομαδική εικαστική έκθεση «Μικρές Εκπλήξεις ΙΙΙ» παρουσιάζεται 3η φορά με νέα έργα μικρών έως μεσαίων διαστάσεων, ελεύθερης θεματολογίας από 28 σύγχρονους αξιόλογους εικαστικούς.
Εγκαίνια: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 | 5 – 9μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 29 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2021
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ. και Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλατεία Κολωνακίου 2, Αθήνα.

8. «Εγώ την αλήθεια….»: Έκθεση στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με θέμα τα απομνημονεύματα των αγωνιστών του 1821

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση «Εγώ την αλήθεια….» – Απομνημονεύματα, Υπομνήματα, Ενθυμήματα, Αναμνήσεις, Διηγήσεις, με θέμα τα απομνημονεύματα των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού των 200 ετών από την έναρξή της. Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια από τους κατεξοχήν φορείς διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης στη χώρα μας, η έκθεση καταγράφει το κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι άνθρωποι που απομνημονεύουν την ιστορία του Αγώνα, έζησαν και επαναπροσδιόρισαν τη ζωή τους.
Εγκαίνια: Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ώρα 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 29 Νοεμβρίου 2021- 30 Απριλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 9.00-16.00, Σάββατο 10.00 – 15.00
Εκθεσειακός Χώρος Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα. Τηλ: +30 210 373 5326 | Ε: [email protected]

9. Art Athina Virtual 2021

H Art Athina επιστρέφει διαδικτυακά μέσω της online πλατφόρμας της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν δωρεάν στις 58 γκαλερί και project spaces, να συναντήσουν τους καλλιτέχνες και το έργο τους, 24 ώρες το 24ωρο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το Art Athina Virtual 2021 θα συνοδεύεται από ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Live Talks & Art Athina Podcast, στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, καθώς και άλλες δράσεις.
Διαθέσιμη δωρεάν έως 30/11

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHellbound: Η νέα κορεάτικη σειρά που εκθρόνισε το Squid Game12.09.2018

10. Public: Ο Γιώργος Χατζηπαύλου μιλά για το νέο του βιβλίο «Κόμεντι Σκρίπτα»

Τη Δευτέρα 29/11 στις 20:30, ο stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου θα είναι στο Public Café Συντάγματος για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Κόμεντι Σκρίπτα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρονικό. Μία συλλογή κειμένων από τον stand-up κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου για την καθημερινή ζωή… τα μεγάλα ερωτήματα… Ένα βιβλίο που δίνει λύσεις, αλλά προτείνει και ιδέες… Και στο οποίο, μεταξύ άλλων θα διαβάσετε σύγχρονα παραμύθια, θα απολαύσετε συνεντεύξεις με τον Φειδιππίδη και τον Αλέξανδρο, τον Μακεδόνα, και θα μάθετε πώς θα ήταν ο κόσμος αν ίσχυαν όσα λένε οι γονείς. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.
Δευτέρα 29/11, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Public Café Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα.

11. Ελλάς Εκβλαστάνουσα: Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος συνομιλεί με τον Περικλή Σ. Βαλλιάνο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Delphi Economic Forum, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, οργανώνουν κύκλο 6 συναντήσεων αφιερωμένων σε δημιουργήματα και προσωπικότητες του λόγου, της διανόησης, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών, με τίτλο «Ελλάς Εκβλαστάνουσα». Στην δεύτερη συνάντηση, Ο συγγραφέας-μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος συνομιλεί με τον καθηγητή Πολιτική Φιλοσοφίας, Περικλή Σ. Βαλλιάνο για τη διανόηση.
Δευτέρα 29/11, 19:00
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ
Θέατρο Ελληνοαµερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052, www.hau.gr

12. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Whitney Houston μέχρι την Beyonce: Διάσημες τραγουδίστριες που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στην υποκριτική12.09.2018

13. Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα: Αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί στη GNO TV

Ένα νέο οπτικοακουστικό αφήγημα βασισμένο στις αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί με τίτλο «Μια βοσκοπούλα αγάπησα»… έρχεται στην GNO TV από τις 16 Νοεμβρίου. Τον χειμώνα του 1875, o Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, γοητευμένος από την αμεσότητα και την ειλικρίνεια των ελληνικών λαϊκών ήχων. Συλλέγει και εκδίδει Τριάντα λαϊκές μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή (1876), παραδίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια για την πρόσληψη της ελληνικής λαϊκής μουσικής από τους Ευρωπαίους μουσικούς, ενώ συγχρόνως θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Εθνικής Σχολής. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/ bijoux de kant. Αρχική ιδέα – Έρευνα – Μουσική οργάνωση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Από 16 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. 
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b