MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Euphoria: Τι ξέρουμε για τη 2η σεζόν της σειράς του HBO

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, επιτέλους ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της δεύτερης σεζόν της δημοφιλούς σειράς του HBO, Euphoria. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα νέα επεισόδια και τι να περιμένουμε;

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Όσοι γνωρίζουν τον γκλιτεροτό κόσμο του Euphoria, σίγουρα τα τελευταία δύο χρόνια θα κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς η δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του HBO, άργησε να κάνει την εμφάνισή της βασανιστικά πολύ. Πρόσφατα όμως ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου του 2022.

Το εφηβικό δράμα του HBO, το οποίο είναι μια αμερικανική μεταφορά της ομώνυμης ισραηλινής σειράς από τον σκηνοθέτη Σαμ Λέβινσον, ακολουθεί μια ομάδα μαθητών λυκείου, καθώς έρχονται σε επαφή με τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εφηβικής ζωής.

Η Zendaya και η Χάντερ Σέιφερ στο Euphoria. Photo Credits: HBO

Η Zendaya και η Χάντερ Σέιφερ στο Euphoria. Photo Credits: HBO

Στο καστ, είδαμε την Zendaya, η οποία τα τελευταία χρόνια φαίνεται να ξεπερνάει τις προσδοκίες όλων με το υποκριτικό της ταλέντο, στον ρόλο της 17χρονης Ρου, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει την εξάρτησή της στα ναρκωτικά και ταυτόχρονα να «επιβιώσει» στην νέα της καθημερινότητα ως έφηβη. Η Μοντ Απατόου, υποδύεται την παιδική φίλη της Ρου, η οποία της βοηθά να ξεφύγει από την εξάρτησή της. Σημαντικό ρόλο στην πλοκή θα παίξει και η Τζουλς, την οποία υποδύεται η Χάντερ Σέιφερ.

Οι χαρακτήρες που θα μάς απασχολήσουν και στην δεύτερη σεζόν:
  • Η Zendaya ως Ρου, μία έφηβη με προβλήματα εξάρτησης, που προσπαθεί να βάλει σε τάξη την ζωή της.
  • Η Μοντ Απατόου ως Λέξι Χάουαρντ, παιδική φίλη της Ρου και μικρότερη αδελφή της Κάσι.
  • Ο Άνγκους Κλάουντ ως Φέζκο, ένας έμπορος ναρκωτικών της περιοχής που είναι αρκετά κοντά με την Ρου.
  • Η Χάντερ Σέιφερ ως Τζουλς Βον, ένα τρανς κορίτσι που γίνεται γρήγορα φίλη της Ρου, όταν μετακομίζει στην πόλη μετά το διαζύγιο των γονιών της.
Photo Credits: HBO

Photo Credits: HBO

  • Η Μπάρμπι Φερέιρα ως Κατ Χερμάντεζ, ένα κορίτσι που ψάχνει τη σεξουαλικότητα του.
  • Η Σίντνεϊ Σουίνι ως Κάσι Χάουαρντ, η μεγαλύτερη αδελφή της Λέξι και κοπέλα του ΜακΚέι, η οποία έχει ένα περίεργο παρελθόν, το οποίο την βασανίζει ακόμα.
  • Ο Άλγκι Σμιθ ως Κρίστοφερ ΜακΚέι, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο κολλέγιο.
  • Η Στορμ Ρέιντ ως Τζια Μπένετ, η 13χρονη αδελφή της Ρου.
Ο Τζέικομπ Ελόρντι ως Νέιτ Τζέικομπς στο Euphoria. Photo Credits: HBO

Ο Τζέικομπ Ελόρντι ως Νέιτ Τζέικομπς στο Euphoria. Photo Credits: HBO

  • Ο Τζέικομπ Ελόρντι ως Νέιτ Τζέικομπς, ένας μαθητής λυκείου, του οποίου τα προβλήματα θυμού κρύβουν τις ανασφάλειές του.
  • Ο Έρικ Ντέιν ως Καλ Τζέικομπς, o πατέρας του Νέιτ που κρύβει κάποια σκοτεινά μυστικά από την οικογένεια του.

Έχουν ανακοινωθεί και κάποιοι νέοι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν στην νέα σεζόν, δεν ξέρουμε όμως ποιοι ηθοποιοί έχουν επιλεχθεί να τους υποδυθούν.

  • Ο Ντάριαν, ένας ευαίσθητος 17χρονος που νιώθει ευάλωτος καθώς μόλις μετακόμισε στην πόλη.
  • Ο Ρέι, ένας 17χρονος με «αγνή καρδιά» .
  • Η Έιμι, μια 18χρονη τοξικομανής και στρίπερ.
  • Η Σερένα, μια αυθάδης και σκληρή μεσήλικας γυναίκα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPeaky Blinders: Πότε έρχεται η τελευταία σεζόν και τι αποκαλύπτει το νέο τρέιλερ;12.09.2018

Η πλοκή της δεύτερης σεζόν
Photo Credits: HBO

Photo Credits: HBO

Τον Ιούλιο του 2019, το HBO ανακοίνωνε ήδη την δεύτερη σεζόν της σειράς. Ακόμα βέβαια δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την πλοκή της νέας σεζόν, ξέρουμε όμως με σιγουριά πως το καστ και οι δημιουργοί είναι ενθουσιασμένοι και μιλούν για μία επιστροφή πολύ διαφορετική από όσα ξέραμε και φυσικά με μεγάλες ποσότητες γκλίτερ και κοινωνικών μηνυμάτων.

Το τρέιλερ παρόλα αυτά, μας δίνει μία καλή εικόνα του τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε στα νέα επεισόδια. Ξεκινά με τη Ρου να τραγουδά χαρούμενα το κλασικό τραγούδι “Call Me Irresponsible”, πριν τα πράγματα πάρουν μια κάπως πιο σκοτεινή τροπή. Ακούμε την Zendaya να λέει μελαγχολικά πως: “Όταν είσαι νεότερος, όλα φαίνονται τόσο μόνιμα. Αλλά καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν είναι. Και όλοι όσοι αγαπάς, μπορεί να απομακρυνθούν.”

Και όσο εμείς σκεφτόμαστε ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να απομακρύνθηκαν, βλέπουμε φευγαλέες εικόνες με την Ρου να προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία, τον Καλ να οδηγεί θυμωμένος και μία φιγούρα με ένα όπλο στο χέρι.

Από τις συνεντεύξεις της πρωταγωνίστριας, γνωρίζουμε πως η Ρου θα περάσει από αρκετές απαιτητικές δοκιμασίες στα νέα επεισόδια. Ακόμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε την σειρά να τοποθετείται για θέματα που αφορούν στην πανδημία και φυσικά στο κίνημα Black Lives Matter. Εξάλλου, η σειρά μάς έχει συνηθίσει στην ωμή διατύπωση της πραγματικότητας και στα αρκετά σοβαρά κοινωνικά θέματα που θίγει.

Η πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια, με το τελευταίο μάλιστα να αφήνει τους θεατές σε αγωνία, καθώς φάνηκε πως οι ζωές των Ρου και Φέζκο βρίσκονται σε κίνδυνο. Το 2020 και το 2021 όμως, κυκλοφόρησαν ακόμα δύο σπέσιαλ επεισόδια, το “Trouble Don’t Last Always” και το “F**k Anyone Who’s Not A Sea Blob”, τα οποία μάς έδωσαν κάτι να περιμένουμε, μέχρι να βγει η δεύτερη σεζόν.

Η επιτυχία της πρώτης σεζόν

Η εξερεύνηση των θεμάτων αγάπης, βίας, κρίσης ταυτότητας, ναρκωτικών και σεξ της πρώτης σεζόν απέσπασε υψηλούς επαίνους, τόσο από τους κριτικούς όσο και από τους θεατές, με την πρεμιέρα της σειράς να παρακολουθείται από περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια θεατές στις πλατφόρμες του HBO.

Αυτή η επιτυχία μεταφράστηκε και στα φετινά βραβεία Emmy, με την λαμπερή πρωταγωνίστρια της σειράς, Zendaya, να γυρίζει σπίτι με το βραβείο Καλύτερης Πρωταγωνίστριας σε Δραματική Σειρά. Ακόμα, η σειρά κέρδισε δύο ακόμη βραβεία Emmy, για το εξαιρετικό μακιγιάζ και για το τραγούδι του Labrinth, «All For Us».

Οι fans της σειράς θα πρέπει να περιμένουν περίπου δύο μήνες ακόμα, μέχρι να κυκλοφορήσουν τα νέα επεισόδια, όμως μπροστά στα δύο χρόνια αναμονής, αυτό δεν είναι τίποτα! Όπως το καστ δηλώνει ενθουσιασμένο για τη νέα σεζόν, έτσι και εμείς δηλώνουμε ανυπόμονοι και περιμένουμε να δούμε αν όλος αυτός ο ενθουσιασμός θα μεταφερθεί και σε εμάς, στις 9 Ιανουαρίου του 2022.

Πρέπει βέβαια να υπενθυμίσουμε πως η σειρά θα προβληθεί αποκλειστικά στην πλατφόρμα του HBO Max, όπως και η πρώτη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι νέες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές που μάς βάζουν στο κλίμα των γιορτών12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b