MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Από την Whitney Houston μέχρι την Beyonce: Διάσημες τραγουδίστριες που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στην υποκριτική

Η Lady Gaga είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας τραγουδίστριας που επιχειρεί να παίξει στον κινηματογράφο και τα καταφέρνει. Ποιες άλλες διάσημες τραγουδίστριες είχαν την ίδια επιτυχία στην υποκριτικη;

Φωτεινή Νικολίτσα | 28.11.2021

Με την πρεμιέρα της ταινίας “House of Gucci”, η Lady Gaga έχει πλέον πρωταγωνιστήσει σε δύο μεγάλου μήκους ταινίες. Δεν είναι, φυσικά, η μοναδική τραγουδίστρια που έκανε στροφή στην καριέρα της -έστω και για λίγο. Τα παραδείγματα αντρών και γυναικών που ασχολήθηκαν και με την υποκριτική είναι πάρα πολλά. Αλλά με αφορμή την Gaga, θα επικεντρωθούμε στις διασημότερες τραγουδίστριες και τους μεγάλους ρόλους τους στο σινεμά.

Burlesque (2010): Christina Aguilera

H Christina Aguilera είναι η Ali, μια νέα κοπέλα που στην προσπάθειά της να γίνει τραγουδίστρια, πιάνει δουλειά σε ένα κλαμπ ως χορεύτρια για αρχή. Το ταλέντο της Aguilera στο τραγούδι είναι αδιαμφισβήτητο αλλά σε αυτήν την ταινία απέδειξε και το ταλέντο της στην υποκριτική. Μιλάμε και για έναν ρόλο που της ταίριαξε…γάντι καθότι μιούζικαλ, αντιπροσωπεύει όλα όσα κατέχει άψογα. Στο πλευρό της έχει την Cher (στην οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια) ως μια άλλη μητέρα. Για όσους δεν την έχετε δει, η ταινία υπάρχει στο Netflix.

Dreamgirls (2006): Beyonce

Η Beyonce ξεκινά σε αυτήν την ταινία ως μια από τις τρεις φωνές σε ένα soul γκρουπάκι που συμμετέχει. Όταν, αργότερα, θα τις ανακαλύψει ένας μάνατζερ και θα τις κάνει αναγνωρίσιμες, ο χαρακτήρας της Beyonce θα αναλάβει τον ρόλο της βασικής φωνής του γκρουπ. Λίγο η φωνή της, λίγο η ταύτιση του ρόλου με την αληθινή της ζωή -ας μη ξεχνάμε το συγκρότημα Destiny’s Child– και λίγο τα καταπληκτικά της λουκ, διαμόρφωσαν έναν ρόλο που της ταίριαξε απόλυτα. Αλλά, πάνω απ’ όλα φανέρωσε το ταλέντο της στην υποκριτική, ακόμη κι αν συμπάσχουμε λίγο περισσότερο με τον ρόλο της Jennifer Hudson.

Out of Sight (1998): Jennifer Lopez

Έχοντας παίξει σε πολλές ταινίες -κυρίως romcom- ενδέχεται αυτός να είναι ο καλύτερος ρόλος της. Συμπρωταγωνιστεί με τον George Clooney και την σκηνοθετεί ο Steven Soderbergh. Και οι δύο έλαβαν εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες τους, ιδιαίτερα σημαντικό για την Lopez μιας και η υποκριτική δεν είναι η βασική της ενασχόληση. Εδώ υποδύεται μία αστυνομικό η οποία ερωτεύεται έναν ληστή τράπεζας που το έσκασε από την φυλακή και που κανονικά πρέπει να συλλάβει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η απατηλή λάμψη των Γκούτσι δια χειρός Σκοτ12.09.2018

Ocean’s 8 (2018): Rihanna

Μια γυναικεία παραλλαγή του Ocean’s Eleven, όπου αυτή τη φορά η Sandra Bullock συγκεντρώνει τις καλύτερες γυναίκες στον τομέα τους, προκειμένου να κλέψουν ένα διαμαντένιο κολιέ 150 εκατομμυρίων δολαρίων από το Met Gala. H Rihanna ως μια άπιαστη hacker δίνει μια ερμηνεία απόλυτα ταιριαστή στην δυναμική της προσωπικότητα και, ταυτόχρονα, στέκεται επάξια δίπλα σε έμπειρες ηθοποιούς όπως η Cate Blanchett και η Helena Bonham Carter.

Moonstruck (1987): Cher

Ο ρόλος που έδωσε στη Cher το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί. Έπαιξε μια μπερδεμένη γυναίκα που δέχεται να παντρευτεί έναν άντρα που δεν αγαπάει αλλά τελικά ερωτεύεται τον αδερφό του. Κι όλα αυτά, υπό το φως του φεγγαριού! Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για να περιγράψουν την εξαιρετική ερμηνεία της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Eminem μέχρι τη Lady Gaga: Οι διάσημοι που έχουν πέσει θύματα bullying12.09.2018

The Bodyguard (1992): Whitney Houston

Στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, δεν έχουμε να θυμόμαστε μόνο τα τραγούδια “I Will Always Love You” και “I Have Nothing”. Υπήρξε μια πολύ βαθιά ερμηνεία του ρόλου της ως μια διάσημη τραγουδίστρια που καταδιώκεται από έναν μανιακό θαυμαστή και ερωτεύεται τον σωματοφύλακα που προσλαμβάνει. Δεν είναι άλλωστε δύσκολο για μια διάσημη τραγουδίστρια να κατανοήσει καταστάσεις σαν κι αυτή!

Funny Girl (1968): Barbara Streisand

H Barbara Streisand είναι ένα αστείο κορίτσι αλλά είναι και μια καταπληκτική ηθοποιός σύμφωνα με αυτήν την ερμηνεία. Κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την πρώτη της ερμηνεία ως Fanny Brice, της διάσημης κωμικού, τραγουδίστριας και ηθοποιού των αρχών του 20ού αιώνα. Και φυσικά, κάθε φορά που η Streisand τραγουδάει στην ταινία, δεν μπορούμε παρά να μένουμε άφωνοι…

The Blues Brothers (1980): Aretha Franklin

Μπορεί να μην είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, μπορεί να εμφανίστηκε μόνο σε μια σκηνή αλλά αυτή της η συμμετοχή έμεινε αξέχαστη. Ενσάρκωσε τον ρόλο της Mrs. Murphy που τραγουδάει -σε μια φοβερή παραλλαγή- την επιτυχία της “Think”, υπενθυμίζοντας σε όλους γιατί είναι η “Βασίλισσα της Soul”. H υποκριτική της δεν έδειξε να υστερεί σε τίποτα από την φωνητική της δεινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2022: Ποια είναι τα φαβορί και πότε θα τα δούμε στις αίθουσες;12.09.2018

Videodrome (1983): Debbie Harry

H Debbie Harry των Blondie δεν τραγουδά καθόλου ως Nicki Brand στο “Videodrome”. Υποδύεται μια γυναίκα αρκετά περίεργη και ταυτόχρονα σαγηνευτική, που στοιχειώνει τον πρωταγωνιστή, βλέποντας την συνεχώς στην οθόνη της τηλεόρασής του. Ο ρόλος ταίριαξε πάνω της καθώς και η ίδια η αλλόκοτη αισθητική του David Cronenberg.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b