MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε: 9 παραστάσεις για την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

«Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν
author-image Αγγελική Κατσίκα

1.«Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου. Χωρίς να «εξιδανικεύει» τη φτώχεια με στοιχεία ανθρωπισμού, αρετής, αυτοθυσίας και ανωτερότητας, ο Letts γράφει ένα βίαιο έργο με θέμα την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Με στοιχεία που δανείζεται από τη μαύρη κωμωδία και το θρίλερ και με επιρροές από τον Tennessee Williams και τον William Falkner κάνει πρωταγωνιστή έναν κόσμο βίαιο, χυδαίο και αδυσώπητα σκληρό.
Τετάρτη 24/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54

2. «Λεωφορείον ο Πόθος», του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Τετάρτη 24/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, Φοιτητικό/Νεανικό 13€, Ανω των 65 Τετάρτη: 10€ , Κάρτα ανεργίας 5€, Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου).

3. «Ο Ποπολάρος», του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

«Ο Ποπολάρος», Γρηγορίου Ξενόπουλου

Ο Ποπολάρος, του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή Έλσας Ανδριανού, ανεβαίνει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, σε συμπαραγωγή με την ομάδα Θεάτρου Οπera,  στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Οι ιδιαιτερότητες της επτανησιακής κοινωνίας επιτρέπουν μέσα από μια δροσερή ιστορία αγάπης δυο νέων παιδιών και την ταξική σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται θείοι και πατεράδες, να αποτυπωθεί η καθήλωση σωμάτων και ψυχών σε ό,τι τους υπαγορεύουν τα κοινωνικά στεγανα.
Τετάρτη 24/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 15€ / 10€ (μειωμένο) / 8€ (άνεργοι)  Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα 10558, 2103222464

4. «Μάκμπεθ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Τετάρτη 24/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)

5. «Η Φάρμα των Ζώων», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Η φάρμα των ζώων, του Τζώρτζ Όργουελ στο θέατρο Ρεξ

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα ανέβει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Τετάρτη 24/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα , Φοιτητικό/Νεανικό 13€ . Ανω των 65  Τετάρτη: 10€ Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

6. «Πάρτυ Γενεθλίων», του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. «Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα».
Τετάρτη 24/11 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr .
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550

7. «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρο Ακροπόλ
Κουρέα της Σεβίλλης

Ο Κουρέας της Σεβίλλης, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Η «Θέαμα Ακροπόλ» παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο Θέατρο Ακροπόλ. Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.
Τετάρτη 24/11 στις 19:00.
Εισιτήρια: 45, 35, 25, 20 ευρώ και φοιτητικό – ανέργων 15 ευρώ. Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ. Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 2103648 303

8. «O Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, στο Θέατρο Αλκυονίς

«Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Αλκυονίς

O Γυάλινος Κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Αλκυονίς. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση.
Τετάρτη 24/11 στις 19:30.
Εισιτήρια: Τετάρτη Λαϊκή 18, Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ 15. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Ιουλιανού 42, Αθήνα, τηλ. 210 8828100. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTerror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Αθηνών12.09.2018

9. «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς», του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» βασίζεται στο αληθινό γεγονός του θανάτου του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ , όπως το διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες, στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.
Τετάρτη 24/11 στις 19:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 13€ Μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 10€. Προπώληση: ticketmaster.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, τηλ. 210 3428650

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b