MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Νότια Κορέα: Ένα πρωτοποριακό γλυπτό της Burberry αναδύεται στο νησί Jeju και κόβει την ανάσα

Ο οίκος μόδας Burberry πρωτοπορεί και παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό κτίριο-γλυπτό στην Νότια Κορέα, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες και εναρμονίζεται εξαιρετικά με το περιβάλλον.

Burberry: The Imagined Landscapes Jeju. Photo Credits: Burberry
Burberry: The Imagined Landscapes Jeju. Photo Credits: Burberry
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Κάτι μαγευτικό με μία αντανακλαστική επιφάνεια που καθρεφτίζει τα πάντα, κάτι υπέροχα αρμονικό με το φυσικό περιβάλλον του, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Hallasan στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας. Λαμπυρίζει στον ήλιο και αναδύεται ως περήφανο κομμάτι της Burberry, σαν ναός διαστημικής εποχής, με θέα το βουνό Sanbangsan και τη νότια ακτή του νησιού.

Αυτό είναι το Burberry’s The Imagined Landscapes Jeju (Τα Φανταστικά Τοπία του Jeju), ένα τοπογραφικό γλυπτό, το πρώτο του είδους του, που προκαλεί θαυμασμό και δέος στο μικρό νησί της Νότιας Κορέας. Έχει σχεδιαστεί ως ένα μέρος της σειράς των παγκόσμιων αναδυόμενων κτιρίων του βρετανικού brand Burberry. Στοχεύουν να καταρρίψουν τα όρια μεταξύ φύσης και τεχνολογίας, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και φυσικά μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού.

Burberry: The Imagined Landscapes Jeju. Photo Credits: Burberry

Burberry: The Imagined Landscapes Jeju. Photo Credits: Burberry

Το γλυπτό, περιπετειώδης στην τοποθεσία αλλά και τη σχεδίασή του, έχει μια κυματιστή πρόσοψη που θυμίζει τα τοπογραφικά περιγράμματα που συναντάμε σε έναν χάρτη.

Όλη αυτή η πρωτοποριακή ιδέα αποτελεί μία νύξη στο εξίσου πρωτοποριακό πνεύμα του ιδρυτή της δημοφιλούς φίρμας, Thomas Burberry.

Στο εσωτερικό του εντυπωσιακού γλυπτού προβάλλονται τρεις ταινίες των καλλιτεχνών Maotik, Cao Yuxi και Lia Jiayu. Οι ταινίες εξερευνούν θέματα όπως η φύση, η σωματική παραμόρφωση και ο ψηφιακός τομέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGuggenheim Άμπου Ντάμπι: Εντυπωσιακές εικόνες από το αριστούργημα του Φρανκ Γκέρι που ανοίγει για το κοινό το 202512.09.2018

Τί άλλο κρύβει το πρωτοποριακό αυτό γλυπτό

Το μοναδικό αυτό γλυπτό φιλοξενεί επίσης μια σειρά από κάποια κομμάτια της Burberry, όπως puffer jackets, αλλά και νέες προσεγγίσεις στην χαρακτηριστική καμπαρντίνα του οίκου Burberry, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε περίπου έναν αιώνα πριν.

Για τους επισκέπτες που ίσως ανοίξει η όρεξή τους μετά την επίσκεψη στο συγκλονιστικό γλυπτό που αντανακλά τον ήλιο, η Burberry προνόησε και άνοιξε σε απόσταση αναπνοής το Thomas’s Café.

Το καφέ, που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Κορέα, χρησιμοποιεί όχι μόνο τους αγαπημένους μπεζ τόνους και τα μοτίβα του ζωικού βασιλείου, χαρακτηριστικά της Burberry, αλλά προσφέρει και μία σημαντική μνεία στην τοπική κουλτούρα.

Ο χώρος φιλοξενεί τον σεφ Justin Lee του JL Dessert Bar, με έδρα τη Σεούλ, και διαθέτει μια ποικιλία από γλυκές κυρίως λιχουδιές.

Burberry: The Imagined Landscapes Jeju. Photo Credits: Burberry

Burberry: The Imagined Landscapes Jeju. Photo Credits: Burberry

Αν τώρα θέλετε να ταξιδέψετε ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο της Burberry, το TikTok έχει την λύση, καθώς προσφέρει την δυνατότητα, με ένα μόνο φίλτρο του, να ενεργοποιηθεί στο κινητό σας ένας φακός επαυξημένης πραγματικότητας, που θα σας κάνει να βλέπετε καρχαρίες να κολυμπούν στον ουρανό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλία: Μία στρατιωτική βάση μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό ολόχρυσο σινεμά12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b