MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 13 παραστάσεις για την Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

«U(R)Topias» σε σύλληψη-χορογραφία Πατρίσιας Απέργη στο Θέατρο Θέατρο Ολύμπια
Monopoli Team

1. Τα μαγικά μαξιλάρια, των Γιώργου Δούση και Ευγένιου Τριβιζά στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Τα Μαγικά Μαξιλάρια: Η όπερα του Γιώργου Δούση και του Ευγένιου Τριβιζά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Photo by Α. Σιμόπουλος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια», το οποίο έγινε όπερα σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, και θα παρουσιαστεί από τις 14 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη. Σε μια χώρα μακρινή και μυθική, ένας άπληστος άρχοντας, ο Αρπατίλαος ο Πρώτος, αποφασισμένος να αυξήσει την παραγωγή σμαραγδιών στη χώρα του, καταργεί τα πάρτι γενεθλίων, τις Απόκριες, τις διακοπές του καλοκαιριού, όλες τις γιορτές, ακόμα και τις Κυριακές, που μετονομάζονται, κατόπιν εντολής του, σε «Προδευτέρες» και δεν διαφέρουν στο παραμικρό από τις Δευτέρες.
Κυριακή 14/11, 11:00
Εισιτήρια: (απογευματινές και Κυριακή): 10€, 12€, 15€, 20€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

2.«Τζόρνταν» με τη Μαρία Κορινθίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη στο Alhambra Art Theatre

Ο σπαρακτικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Αλάμπρα (Alhambra Art Theatre) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Η Σίρλεϋ κατηγορείται για την δολοφονία του παιδιού της και οδηγείται στη φυλακή, στην πτέρυγα των ψυχοπαθών, όπου προσπαθεί ξανά και ξανά να τερματίσει τη ζωή της. Ευθύνεται, πράγματι, για τον φόνο; Μπορεί, στ’ αλήθεια, να σκοτώσει η αγάπη; Ή είναι, αυτή, από μόνη της, το σημαντικότερο ελαφρυντικό; Στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πώς έφτασε μέχρι εκεί.
Κυριακή 14/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: Α Ζώνη: Κανονικό 15€, Μειωμένο* 12€, ΑΜΕΑ 12€ Β Ζώνη: Κανονικό 15€, Μειωμένο* 12€, ΑΜΕΑ 12€ Εξώστης: Κανονικό 15€, Μειωμένο* 12€, ΑΜΕΑ 12€ *Μειωμένο: Ανέργων, Άνω των 65. Προπώληση: viva.gr .
Alhambra Art Theatre, Στουρνάρη 53, Αθήνα, Κρατήσεις: 210 522 0120-1

3. Γυάλινος Κόσμος: Ίβο βαν Χόβε και Ιζαμπέλ Ιπέρ επιστρέφουν στη Στέγη με Tενεσί Ουίλλιαμς

Γυάλινος Κόσμος: Ίβο βαν Χόβε και Ιζαμπέλ Ιπέρ επιστρέφουν στη Στέγη με Tενεσί Ουίλλιαμς

Καλώς ήρθατε στον εύθραυστο κόσμο του Tενεσί Ουίλλιαμς και των ανθρώπων που βρίσκονται σε διαρκή φυγή. Δυο σταρ του θεάτρου, ο Ίβο βαν Χόβε και η Ιζαμπέλ Ιπέρ, επιστρέφουν στη Στέγη, 13 και 14 Νοεμβρίου, με το αριστούργημα του Αμερικανού δραματουργού «Γυάλινος Κόσμος». Τρεις μοναξιές πίσω από σχεδόν κλειστές πόρτες, τρεις ανθρώπινες αδυναμίες, τρεις τρόποι να ονειρεύεσαι μια διαφορετική ζωή. Πόσο απέχει η αλήθεια από την ψευδαίσθηση; Πόσο εύκολο είναι να αποδράσεις από τον Γυάλινο Κόσμο του Τενεσί Ουίλλιαμς.
Κυριακή 14/11, 20:30
Εισιτήρια: Από 5€. Κλείστε θέση εδώ
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 – 18:30). Ε: [email protected] | https://www.onassis.org/el/

4. «Λεωφορείον ο Πόθος», του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Κυριακή 14/11 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, Φοιτητικό 13€, Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου).

5. «U(R)Topias» σε σύλληψη-χορογραφία Πατρίσιας Απέργη στο Θέατρο Θέατρο Ολύμπια

Το έργο «U(R)Topias» από την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες, σε σύλληψη-χορογραφία Πατρίσιας Απέργη, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Θέατρο Ολύμπια. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια ουτοπία που έγινε πραγματικότητα 200 χρόνια μετά. Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητη. Έχοντας λοιπόν ως άξονα την ουτοπία και τα συστατικά της, το έργο επιδιώκει να ανακαλύψει τις ιδέες αυτές, βασιζόμενο όμως στην γνώση του παρελθόντος. Και σε αυτό το σημείο, η ουτοπία γίνεται «Ur-topia».
Κυριακή 14/11, στις 21:30.
Εισιτήρια: Προεδρικό θεωρείο: €25. Διακεκριμένη Ζώνη: €25. Α Ζώνη: €20. Β Ζώνη: €20. Γ Ζώνη: €20. Δ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €12. Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5. Προπώληση: ticketservices.gr .
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540

6.«Φουέντε οβεχούνα» του  Λόπε δε Βέγα, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου
Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | «Φουέντε οβεχούνα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου

«Φουέντε οβεχούνα», το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, ανεβαίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Κυριακή 14/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 5-25€.  Προπώληση: ticketservices.gr .
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171

7. Ο Ποπολάρος, του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Ο Ποπολάρος, του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε διασκευή Έλσας Ανδριανού, ανεβαίνει φέτος το φθινόπωρο, σε συμπαραγωγή με την ομάδα Θεάτρου Οπera, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Οι ιδιαιτερότητες της επτανησιακής κοινωνίας επιτρέπουν μέσα από μια δροσερή ιστορία αγάπης δυο νέων παιδιών και την ταξική σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται θείοι και πατεράδες, να αποτυπωθεί η καθήλωση σωμάτων και ψυχών σε ό,τι τους υπαγορεύουν τα κοινωνικά στεγανά.
Κυριακή 14/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 16€ / 12€ (μειωμένο και ανεργίας). Προσκλήσεις-Ατέλειες: 3€ συνεισφορά στα έξοδα του θέατρου, μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές, άτομα κάτω των 23 ετών και άνω των 65. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα 10558, 2103222464

8. V for Victoria!, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη στο Red Jasper Cabaret Theater

Τι θα γινόταν αν η Σταχτοπούτα είχε τα κότσια να ζητήσει το κρυστάλλινο γοβάκι σε μεγαλύτερο νούμερο επειδή αυτό που της έφερε ο Πρίγκιπας την χτυπούσε στα δάχτυλα; Πόσες selfies αντέχει να τραβήξει ο μέσος άνθρωπος προτού συνειδητοποιήσει ότι συμπεριφέρεται παπαρατσικά στον ίδιο του τον εαυτό; Γιατί το sex είναι σαν χορός – αρκεί να χορεύουν και οι 2 παρτενέρ τον ίδιο και όχι ο ένας φλαμένκο και ο άλλος τσάμικο; Γιατί ανησυχούμε τόσο πολύ για το «τι θα πει ο κόσμος» και καταλήγουμε να κάνουμε τρία διαφορετικά είδη γιόγκα για να επιβιώσουμε; Επόμενη στάση… Victoria!!!
Κυριακή 14/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 18, Αθήνα 113 61. Τηλέφωνο: 21 0882 2551

9. «Διάλογος» του Διονυσίου Σολωμού στο θέατρο της Ημέρας

Ο «Διάλογος» αναδεικνύει θεματικά και φιλοσοφικά το υψηλό επίπεδο της σκέψης του ποιητή σε ένα μαχητικό, υποδειγματικό κείμενο για την ελεύθερη «Ελλάδα» όπως την ονειρεύτηκε και την παρουσίασε με κάθε αφορμή́. Η παιδεία και η μόρφωση που έλαβε στην Ευρώπη ο Δ. Σολωμός δεν μείωσε διόλου την εθνική́ διάσταση της τέχνης του και τη σημασία της για την ελληνική́ γλώσσα. Ειδικά́ στην προσέγγιση του “Διαλόγου” του, φαίνεται καθαρά́ η οικουμενική́ διάσταση και οι αξίες της ελληνικότητας και της ελευθερίας χωρίς προκαταλήψεις.
Κυριακή 14/11 στις 18:00.
Εισιτήρια: 8€ – 12€. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα 115 24 .Τηλέφωνο: 21 0692 9090

10. «Σεσουάρ για δολοφόνους» στο Θέατρο Λαμπέτη

Εννέα χρόνια μετά τον τελευταίο φόνο στο κομμωτήριο του Αντώνη (Τόνυ) Λέπουρα, το «Σεσουάρ για δολοφόνους» επιστρέφει ανανεωμένο στο Θέατρο Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε.
Κυριακή 14/11 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α΄ζώνη 18€, Β΄ζώνη 16€, Σάββατο : 18€ και 20€. Σάββατο απογευματινή : 15€, VIP (α΄σειρά) όλες τις ημέρες : 25€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι

11. «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ στο Σύγχρονο Θέατρο

Το θεατρικό έργου του Σάμουελ Μπέκετ με τίτλο «Τέλος του Παιχνιδιού» παρουσιάζεται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο. «Τετέλεσται». Σε ποιο άλλο θεατρικό έργο, η πρώτη-πρώτη λέξη του κειμένου ακυρώνει εξ αρχής τη θεατρική Πράξη, την Πράξη της ζωής; Πρόκειται για την εξ αρχής επικύρωση της φράσης του Σάμουελ Μπέκετ πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε».
Κυριακή 14/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 20 ευρώ, Β’ Ζώνη: 18 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 16 ευρώ, Δ’ Ζώνη: 14 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

12. «170 τετραγωνικά» του Γιωργή Τσουρή, στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το βραβευμένο νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, επιστρέφει για τρίτη χρονιά, στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Τα «170 τετραγωνικά (Moonwalk)», με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.
Κυριακή 14/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό 12 ευρώ φοιτητικό, ΑΜΕΑ και ανέργων. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια, Αθήνα Τηλ.: 2107223010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα τρία φιλιά… Η Σταχτιά γυναίκα, του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου στο θέατρο Μεταξουργείο12.09.2018

13. «ΣΛΟΥΘ» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο «Από Μηχανής» Θέατρο

Η σύγκρουση δυο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης» μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί. Με γενναίες δόσεις φλεγματικού χιούμορ και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, το συναρπαστικό θεατρικό του Άντονι Σάφερ εξελίσσεται σε ένα συμφωνημένο μεταξύ των ηρώων «παιχνίδι» όπου όλα επιτρέπονται: οι ρόλοι εναλλάσσονται, η πραγματικότητα θολώνει, η μεταμόρφωση αντανακλά την αλήθεια.
Κυριακή 14/11 στις 17:00.
Εισιτήρια: 14€ – 17€. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b