MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις
«Ερ-ως Γυναίκα | Ανίκητος – Αριστοκρατικός - Υπέροχος»: Ομαδική έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο
Monopoli Team

1. 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Εκδηλώσεις

«Ο Μικρός Δραπέτης» του Σταύρου Τσιώλη

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο σπίτι του, τις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Στο 62ο ΦΚΘ, θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
4-14 Νοεμβρίου 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛάμπρος Φισφής: Η πρώτη φορά που το μωρό σου βλέπει θέατρο είναι μια μαγική εμπειρία12.09.2018

3. «Ερ-ως Γυναίκα | Ανίκητος – Αριστοκρατικός – Υπέροχος»: Ομαδική έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

24 σύγχρονοι, αξιόλογοι εικαστικοί την τιμούν με τα έργα τους και καταγράφουν τη θέση της και την αξία της γυναίκας στην έκθεση «Ερ-ως Γυναίκα | Ανίκητος – Αριστοκρατικός – Υπέροχος» που παρουσιάζεται από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου έως το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Σε concept, οργάνωση κι επικοινωνία του Δημήτρη Λαζάρου και σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org.
Εγκαίνια: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 | 5 – 9μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 27 Νοεμβρίου 2021
Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ. και Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Ελληνο-Γαλλικός Σύνδεσμος, Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι. 

4. Art Athina Virtual 2021

H Art Athina επιστρέφει διαδικτυακά μέσω της online πλατφόρμας της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν δωρεάν στις 58 γκαλερί και project spaces, να συναντήσουν τους καλλιτέχνες και το έργο τους, 24 ώρες το 24ωρο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το Art Athina Virtual 2021 θα συνοδεύεται από ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Live Talks & Art Athina Podcast, στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, καθώς και άλλες δράσεις.
Διαθέσιμη δωρεάν έως 30/11

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

5. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

6. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζέμα Τσαν: Για την πρωταγωνίστρια του «Eternals» ο δρόμος δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα12.09.2018

7. «Οι παιχνιδιάτορες -33 μικρές ιστορίες μουσικών»: Παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Παχίδη στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα Εκδηλώσεις

Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο του Στάθη Παχίδη «Οι παιχνιδιάτορες -33 μικρές ιστορίες μουσικών» τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μμ στη Μουσική Σκηνή «Σφίγγα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Γιώργος Ανδρέου, Κώστας Γιαννακίδης, Δημήτρης Σταρόβας. 33 μικρές ιστορίες μουσικών» του συγγραφέα, τραγουδοποιού και ιδρυτικού μέλους της μουσικοθεατρικής ομάδας «Άγαμοι Θύται», Στάθη Παχίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.
Δευτέρα 8/11, 20:00
Είσοδος ελεύθερη με υποχρεωτική κατανάλωση.
Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας 13, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δε θα ζήσεις ποτέ, αν ψάχνεις να βρεις το νόημα της ζωής»: Όσα μας έμαθε ο Αλμπέρ Καμύ για τη ζωή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b