MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 7 παραστάσεις την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» του Λουίς Σεπούλβεδα στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το αριστούργημα του Λουίς Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» και κάνει πρεμιέρα Δευτέρα  1 Νοεμβρίου στο θέατρο Άλφα. Ένα θεατρικό έργο που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά. Ζουν σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει, όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε. Ένα έργο – φόρος τιμής στον αδικοχαμένο στη μάχη με τον κορωνοϊό αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Δευτέρα 1/11, στις 21:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Άλφα, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο – Αθήνα

2. Calvero, του Γιάννη Παναγόπουλου, στο Red Jasper Cabaret Theatre

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Η παράσταση «Calvero», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της ράμπας», κάνει πρεμιέρα στο Red Jasper Cabaret Theatre, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Φέρνοντας τον λόγο και το πνεύμα των music halls στην Αθήνα του σήμερα, η παράσταση αποτελεί έναν στοχασμό για τη ματαίωση των ονείρων και τις δυσκολίες που έρχεται να αντιμετωπίσει στη ζωή του ένας εργαζόμενος στον χώρο των τεχνών όταν ο κόσμος γύρω του καταρρέει.
Δευτέρα 1/11, 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Red Jasper Cavaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, Τηλ: 2108822551.

3.«Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία» του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Φωτογραφία από την παράσταση «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία» / Credits: Λιλή Νταλανίκα

Η θεατρική παράσταση «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Λάζαρου Βαρτάνη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος – παρών σε όλα – εξαπατάει τους πάντες, γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο.
Δευτέρα 1/11 στις 20:15.
Εισιτήρια: €14 κανονικό, €11 φοιτητικό, €7 ανέργων. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 2103425637

4.«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, επιστρέφουν στο Σύγχρονο Θέατρο

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα.
Δευτέρα 1/11, στις 21:15
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 15 ευρώ. Β’ ζώνη: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0346 4380

5. Οργισμένα Νιάτα, του John Osborne σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Οι βασικές τομές που το Look Back in Anger εισήγαγε ήταν ότι μετέφερε την θεατρική δράση από τα συνηθισμένα σαλόνια «στην κουζίνα», έφερε στο θεατρικό προσκήνιο εικοσάρηδες πρωταγωνιστές σε μνημειώδεις ρόλους και έβαλε τους θεατές μπροστά στα προβλήματα μιας ολόκληρης μεταπολεμικής γενιάς που η έλλειψη κάθε προοπτικής μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο την είχε φέρει σε σημείο κοινωνικής έκρηξης.
Δευτέρα 1/11, στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό 14 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ, ατέλεια 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Αθήνα 104 32.Τηλέφωνο: 21 0524 2211

6.«Η Ανταλλαγή», του Πωλ Κλωντέλ στο Θέατρο Θησείον.

«Η Ανταλλαγή», του Πωλ Κλωντέλ, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, ανεβαίνει τη θεατρική ομάδα «Τhe 3rd person theatre group», σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου, στο Θέατρο Θησείον. Τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται σε αναζήτηση της χαμένης τους ενότητας, στέκονται αντίκρυ στον Νέο Κόσμο, στην Αμερική και ρίχνοντας το φως τους ο ένας στον άλλο, μένουν μαζί από την Ανατολή ως τη Δύση του Ηλίου, όπου το καθένα έχει έρθει για να διαδραματίσει δίχως να το ξέρει ένα συγκεκριμένο ρόλο, ώστε να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα για τα υπόλοιπα πρόσωπα.
Δευτέρα 1/11, στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 12€ | Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 10€. Προπώληση: viva.gr .
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο / 21 0325 5444

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Coronet12.09.2018

7. «Οι Ναυαγοί» της Ηρώς Μπέζου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Δευτέρα 1/11, στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b