MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PROJECT

H Νεκρά Θάλασσα υπό απειλή: Μοντέλα ποζάρουν γυμνά για να μάς ευαισθητοποιήσουν για την περιβαλλοντική κρίση

Πρόκειται για το τρίτο πρότζεκτ του αμερικανού φωτογράφου Spencer Tunick, στο πλαίσιο του οποίου 200 άνθρωποι ποζάρουν γυμνοί, με τα σώματά τους βαμμένα άσπρα και φόντο τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία απειλείται από την ξηρασία.

Photo credits: Ariel Schalit / AP
Monopoli Team

Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική κρίση

Στο νέο αυτό φωτογραφικό πρότζεκτ, 200 άντρες και γυναίκες γυμνοί και με βαμμένα λευκά τα σώματά τους παρατάχθηκαν σε σειρά σε μια ερημοποιημένη έκταση στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας, ακολουθώντας τις οδηγίες του αμερικανού φωτογράφου Spencer Tunick, ο οποίος μέσα από το νέο του αυτό έργο επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την επιτακτική ανάγκη να «σωθεί αυτό το μαργαριτάρι».

View this post on Instagram

A post shared by Heidi Levine (@heidi_levine)

Η έμπνεση

Ανεβασμένος πάνω σε ένα τροχόσπιτο, ο Tunick έδινε με μεγάφωνο τις οδηγίες του. Όπως εξήγησε και ο ίδιος έβαψε τα σώματα των μοντέλων του με λευκό χρώμα θέλοντας να παραπέμψει στη βιβλική ιστορία της γυναίκας του Λωτ, Ιουδήθ, η οποία μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος σε αυτήν την περιοχή, ούσα ανήμπορη να υπακούσει τις αγγελικές προσταγές και να μην κοιτάξει πίσω στα Σόδομα και τα Γόμορα που καταστρέφονταν.

View this post on Instagram

A post shared by Giant Hare (@gianthare)

«Η Νεκρά Θάλασσα εξαφανίζεται», αναφέρει ο Tunick. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διατηρήσουμε το επίπεδο ή να φέρουμε γλυκό νερό στη Νεκρά Θάλασσα…Το νερό είναι ζωή».

View this post on Instagram

A post shared by art leipzig (@art_leipzig)

Η Νεκρά Θάλασσα «αργοπεθαίνει»

Η έκταση της Νεκράς Θάλασσας έχει μειωθεί κατά τον ένα τρίτο από το 1960 και συνεχίζει να συρρικνώνεται με το πέρασμα του χρόνου, με κίνδυνο να αποξηρανθεί τελείως μέχρι το 2050, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Αυτή ήταν η τρίτη φωτογράφιση αυτού του είδους στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας για τον 54χρονο καλλιτέχνη, ο οποίος προσκλήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ και τον δήμο της πόλης Αράντ, έτσι ώστε μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν και οι απαραίτητοι πόροι για τη δημιουργία ενός νέου μουσείου στη Νεκρά Θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα μοιάζει ο κόσμος μας το 2050 με την κλιματική αλλαγή; – Οι ερευνητές απαντούν με φωτογραφίες12.09.2018

Με πληροφορίες από timesofisrael.com.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b