MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PROJECT

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν η ανθρωπότητα εξαφανιζόταν: Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό πρότζεκτ και ένα σπουδαίο μήνυμα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα έμοιαζε ο κόσμος μας αν εμείς οι άνθρωποι εξαφανιζόμασταν; Την απάντηση μάς δίνει ο φωτογράφος Romain Veillon, ο οποίος έχοντας την ίδια απορία ξεκίνησε να φωτογραφίζει εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες στον κόσμο.

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/
Monopoli Team

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν το ανθρώπινο είδος εξαφανιζόταν;

Με το βιβλίο του, με τίτλο «Green Urbex: The World Without Us», ο φωτογράφος Romain Veillon μάς παρουσιάζει το πρότζεκτ του με φωτογραφίες από εγκαταλελειμμένα μέρη με σκοπό να μάς δείξει το πώς η φύση, με έναν μαγικό τρόπο, αναλαμβάνει να «μεταμορφώσει» τις τοποθεσίες που οι άνθρωποι κάποια στιγμή καταπάτησαν και εκμεταλλεύτηκαν.

Μέσα από τις σελίδες του δεύτερου αυτού βιβλίου του, θα έχει κανείς την ευκαιρία να διαπιστώσει το μεγαλείο της φύσης. Πατώματα καλυμμένα με σκόνη, ραγισμένοι τοίχοι, σαπισμένο ξύλο και η φύση που κάνει αισθητή την παρουσία της σε μέρη όπου κάποτε έσφυζαν από ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνι Λίμποβιτς: Η φωτογράφος των διασημοτήτων μέσα από 10 φωτογραφίες που άφησαν εποχή12.09.2018

Οι φωτογραφίες του Romain Veillon μάς «ταξιδεύουν» σε τοποθεσίες που βρέθηκε ο φωτογράφος, οι οποίες είναι πια ξεχασμένες, ενώ την ίδια στιγμή μάς υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα να ζούμε σε αρμονία με τη φύση!

Παρακάτω θα πάρετε μια μικρή γεύση από το φωτογραφικό πρότζεκτ του Veillon και μερικές φωτογραφίες από συγκλονιστικής ομορφιάς μέρη, που φαίνεται να είναι μια χαρά ακόμη και χωρίς εμάς…

#1

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

Σκοπός του φωτογράφου είναι να προκαλέσει τους αναγνώστες να σκεφτούν μία δική τους ιστορία, κοιτώντας κάθε φωτογραφία ξεχωριστά. Τι μπορεί να συνέβη εδώ; Γιατί αυτό το μέρος είναι εγκαταλελειμμένο; Τι γινόταν σε εκείνο το δωμάτιο; Κάθε μοναδικός αναγνώστης δίνει τις δικές του απαντήσεις.

#2

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

Τέλος, ο Romain Veillon κάνει το δικό του «σχόλιο» ότι οι άνθρωποι χρειάζεται να έχουν τέτοιες εικόνες για να συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή ότι η Γη είναι το μοναδικό σπίτι τους και πρέπει να την αγαπούν και να την φροντίζουν περισσότερο!

#3
Green Urbex: Το νέο φωτογραφικό project του Romain Veillon που μας δείχνει πώς θα ήταν ο κόσμος αν η ανθρωπότητα εξαφανιζόταν

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

#4

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

#5

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

#6

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

Ένα σπουδαίο μήνυμα

Στις φωτογραφίες βλέπουμε εγκαταλελειμμένα σπίτια, πολυκατοικίες, εκκλησίες, νοσοκομεία ή εργοστάσια και οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία στην οποία ζούσαν κάποτε άνθρωποι. Πίσω από τις φωτογραφίες όμως, κρύβεται ένα μήνυμα ή και μια προειδοποίηση: «Η φύση πάντα παίρνει πίσω ό,τι της ανήκει και τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, ειδικότερα ο άνθρωπος. Για το λόγο αυτό, είναι ανάγκη να φροντίζουμε και να αγαπάμε τη φύση διότι εκείνη είναι το πραγματικό μας σπίτι».

#7

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

#8

Φωτογραφία: https://romainveillon.com/

Πηγή: boredpanda.com

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b