MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Πέντε sushi bar στην Αθήνα για μία αυθεντική ιαπωνική γαστρονομική εμπειρία

Κάνουμε μια βόλτα και δοκιμάζουμε πέντε από τα καλύτερα sushi bar της Αθήνας, που συστήνουν την ιαπωνική κουζίνα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Photo by Vinicius Benedit on Unsplash
Photo by Vinicius Benedit on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Νόστιμα θαλασσινά (ψητά ή μαριναρισμένα με πολύ τέχνη), γευστικές σάλτσες, wasabi, σόγια sauce, τραγανό φύκι, λαχανικά και το προσεκτικά μαγειρεμένο ρύζι, που έρχεται να “δέσει” όλες τις ξεχωριστές αυτές γεύσεις, είναι μερικοί από τους λόγους που αγαπάμε τόσο το sushi.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε αγαπημένα μας sushi bar σε όλη την Αθήνα για μία αυθεντική ιαπωνική γαστρονομική εμπειρία και σας προτείνουμε τα must πιάτα του κάθε μαγαζιού, για να πάρετε μία μικρή γεύση από την “πολύχρωμη” και πολύ φιλική στους πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς, ιαπωνική κουζίνα.

Αν λοιπόν αναζητείς την Ιαπωνία στη γειτονιά σου -τα πέντε μαγαζιά που προτείνουμε καλύπτουν όλο το εύρος των προαστίων, από το Περιστέρι έως την Αθηναϊκή Ριβιέρα- τότε συνέχισε την ανάγνωση και σίγουρα θα ανακαλύψεις το νέο σου στέκι για sushi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία βόλτα στα πέντε καλύτερα ρακάδικα των δυτικών προαστίων12.09.2018

Koi Sushi Bar

H αλυσίδα του Koi Sushi Bar είναι τόσο μεγάλη που εύκολα μπορεί κανείς να βρει κάποιο μαγαζί δίπλα του. Η καινοτομία που συναρπάζει τους λάτρεις του sushi στο εξωτερικό, έχει φτάσει και στην Ελλάδα και την προσφέρει απλόχερα το Koi.

Το καλύτερο σημείο λοιπόν για να ανοίξει η όρεξή σου, είναι μία θέση στο μπαρ, τόσο για να είσαι κοντά στο φαγητό, όσο και για να πάρεις ιδέες για την παραγγελία σου. Άλλωστε, πρώτα χορταίνει το μάτι… και μετά η τσέπη, σε αυτή την περίπτωση, καθώς οι τιμές είναι παραπάνω από λογικές.

Δοκίμασε: Σίγουρα το Rock shrimp tempura, αν θες η γαρίδα σου να είναι τηγανισμένη και το “ρίσκο” μικρότερο. Από την άλλη, δοκίμασε το Maki lovers combo, αν δεν φοβάσαι να μυηθείς στον κόσμο του πραγματικού sushi. Από την παραγγελία σου καλό είναι να μην λείπει ένα αχνιστό bao bun κοτόπουλο, για ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι.

Απόλλωνος 1, Σύνταγμα / Λουκά Ράλλη 139, Πειραιάς / Πελασγίας 6, Περιστέρι / Λεωφ. Δεκελείας 122, Νέα Φιλαδέλφεια / Σολωμού 7, Κηφισιά / Αλ. Ζαΐμη 5, Μελίσσια / Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι / Λαοδίκης 38, Γλυφάδα

Sakana Sushi

Στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας χτυπάει η καρδιά των sushi bar, το Sakana. Στην κυριολεξία, το όνομά του σημαίνει ωμό ψάρι, και μας κάνει να θέλουμε να δοκιμάσουμε τα αυθεντικά και πάντα με προσοχή φτιαγμένα πιάτα του. Δεν χρειάζεται όμως ανησυχία, καθώς τα fried rolls του, τα αγαπημένα των επιφυλακτικών προς το ωμό ψάρι, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, στα σχεδόν 7 χρόνια λειτουργίας του.

Με περίπου 8€ το κάθε πιάτο, θα δοκιμάσει κανείς εκπληκτικές, και πράγματι αρκετά διαφορετικές από τα κλασικά, γεύσεις, που θα μείνουν αξέχαστες. Tο Sakana σίγουρα θα περιμένει τους επισκέπτες του με ανοιχτές αγκάλες, για να καταφέρουν κάποια στιγμή να δοκιμάσουν όλα τα sushi plates του.

Φωτογραφία: Sakana Sushi

Φωτογραφία: Sakana Sushi

Δοκίμασε: Τολμηρό King Salmon Maki, με φρέσκο σολομό και αυγά χελιδονόψαρου. Για τους πιο συντηρητικούς όμως, άψογη επιλογή είναι το Fried Philadelphia, με λαχταριστή γαρίδα tempura, κρέμα τυρί, πιπεριές και unagi sauce.

Xαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 στάσεις στην Αθήνα για όσους θέλουν το καλοκαίρι να κρατήσει… λίγο ακόμη12.09.2018

Shisan Sushi Bar
Φωτογραφία: Shisan Sushi Bar

Φωτογραφία: Shisan Sushi Bar

Όταν μιλάμε για καλό sushi στα Δυτικά Προάστια, όλοι αναφερόμαστε στο Shisan. Η παραδοσιακή αλλά και Fusion Ιαπωνική κουζίνα, θα συναρπάσει ακόμα και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Και το υποκατάστημα στο Περιστέρι υπόσχεται μία παραπάνω από μαγευτική εμπειρία. Αφού η Ιαπωνία βρίσκεται λιγάκι μακριά, το Shisan αποτελεί ότι πιο κοντινό, βολικό και φυσικά οικονομικό υπάρχει.

Με το πιο ακριβό πιάτο sushi να κοστίζει μόλις 7€, ενώ τα υπόλοιπα κυμαίνονται στα 5€, το Shisan αποτελεί την καλύτερη επιλογή στα Δυτικά Προάστια, αλλά και στις υπόλοιπες 4 τοποθεσίες του. Το μενού του είναι από τα πιο πλούσια της κατηγορίας του, με ιδιαίτερες και πιο ψαγμένες γεύσεις. Με την σειρά τους, οι επιλογές είναι δεκάδες, η μία πιο λαχταριστή από την άλλη. Με τέτοιες τιμές βέβαια, η ποικιλία στο τραπέζι μας επιτρέπεται να είναι μεγάλη.

Φωτογραφία: Shisan Sushi Bar

Φωτογραφία: Shisan Sushi Bar

Δοκίμασε: Το Fried roll toro (τόνος και spicy mayo sauce), που όπως έχουμε πει με τα τηγανητά ρολάκια δεν έχασε ποτέ κανένας, αξίζει μία δοκιμή. Το ίδιο και ο εκρηκτικός συνδυασμός του Shisan roll spicy salmon. Με σολομό, καβουρόψυχα, αγγούρι, spicy mayo, σχοινόπρασο, crispy onion και caramel glaze, υπογράφεται μία εξαιρετικά διαφορετική γευστική εμπειρία. Αν θεωρείς τον εαυτό σου τολμηρό, δοκίμασε τα εξαιρετικά φρέσκα σεβίτσε του μαγαζιού και το Shisan roll dragon, ρολάκια με χέλι, αγγούρι και ell sauce.

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι / 28ης Οκτωβρίου 44, Αργυρούπολη / Λεωφ. Μεσογείων 204, Χολαργός / Καλαμιώτου 25, Μοναστηράκι / Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης 4, Κορυδαλλός

Sushi Rolls
Φωτογραφία: Sushi Rolls

Φωτογραφία: Sushi Rolls

Στην καρδιά του Πειραιά, το Sushi Rolls αποτελεί πάντα την καλύτερη επιλογή για νόστιμο sushi και ακόμα καλύτερη τοποθεσία. Tο Sushi Rolls χτυπά στον παλμό της Πειραιώτικης εξόδου, μία ανάσα από τη Μαρίνα Ζέας. Η θέα του μαγαζιού, ο υπέροχης αρχιτεκτονικής και ένας από τους παλαιότερους Ναούς του Πειραιά, ο Άγιος Νικόλαος, είναι ένας ακόμα λόγος για να φάτε το sushi σας εκεί, και όχι στο σπίτι.

Με μία πραγματικά τεράστια ποικιλία πιάτων, από ταρτάρ γαρίδας (το Kani – ebi tartare, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα τους) έως και noodles, δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Και σίγουρα δεν θα μείνεις και νηστικός. Οι τιμές είναι παραπάνω από φιλικές, όπως και το προσωπικό του μαγαζιού, που θα σου λύσει κάθε απορία.

Δοκίμασε: Για τους λάτρεις του sushi, το Aegean new style roll θα είναι η καταλληλότερη επιλογή. Συνδυάζει τις παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις, με ένα νέο γευστικό twist. Συγκεκριμένα περιέχει φρέσκο λαβράκι, γαρίδες tempura, unagi, μαύρο σουσάμι και yuzu sauce, και εγείρει σίγουρα το ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε. Μία καινοτομία του Sushi Rolls, που θα αγαπήσουν οι διστακτικότεροι πελάτες, είναι το sushi roll με κρέας. Το Crispy duck new style roll, με τηγανητή πάπια, αγγούρι, avocado, μαύρο σουσάμι και μαγιονέζα με φρούτα του πάθους, δεν είναι απλά ένα από τα πιο εμπνευσμένα sushi plates που έχουμε ακούσει. Είναι και μία safe επιλογή αν θες να φας sushi, αλλά όχι ωμό ψάρι.

Αγίου Νικολάου 3, Πειραιάς

Tokyo Joe
Φωτογραφία: Tokyo Joe

Φωτογραφία: Tokyo Joe

Ήρθατε μία βόλτα στην αθηναϊκή Ριβιέρα και δεν ξέρετε που να φάτε; Αν έχετε όρεξη για sushi, το Tokyo Joe είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Στην όμορφη Βουλιαγμένη, αλλά και στην Γλυφάδα, δεσπόζουν δύο καταστήματα της αλυσίδας Tokyo Joe και μας καλούν να ζήσουμε μία εμπειρία ποιοτικής ιαπωνικής κουζίνας, σχεδόν πάνω στο κύμα και σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον.

Η αλυσίδα μοντέρνων sushi bars προσφέρει τεράστια ποικιλία ασιατικών γεύσεων και όχι μόνο sushi, οπότε όλες οι γευστικές προτιμήσεις θα ικανοποιηθούν. Τα πιο εξειδικευμένα πιάτα κοστίζουν πάνω από 12€. Αυτό βέβαια αν είχες σκοπό να… πέσεις με τα μούτρα στα carpaccio και τα kushiyaki, αλλιώς τα sushi rolls τους έχουν πιο χαμηλές τιμές, που δεν ξεπερνούν συνήθως τα 10€ στα 8 τεμάχια.

Φωτογραφία: Tokyo Joe

Φωτογραφία: Tokyo Joe

Δοκίμασε: Η αλήθεια είναι πως, με τόσο πλούσιο μενού, είναι δύσκολο να προτείνουμε μόνο τρία πιάτα. Όμως θα κάνουμε την αρχή και εσείς θα σκεφτείτε την συνέχεια! Από το τραπέζι των πιο τολμηρών είναι… αμαρτία να λείπει το Tokyo Joe tiger roll, ένα από τα δημοφιλέστερα signature dishes του μαγαζιού. Περιέχει τηγανητή γαρίδα, avocado, αγγούρι, πορτοκαλί massago και μία εξωτερική “επικάλυψη” από λαβράκι, σολομό και sauce teriyaki.

Τώρα αν θέλετε κάτι πιο συντηρητικό, η κατάλληλη επιλογή είναι το Hosomaki tekka, με φιλέτο τόνου τυλιγμένο σε ρύζι και φύλλο φυκιού, ένα πιάτο παραδοσιακό και γευστικά ασφαλές. Τέλος, το Wasabi creamy dragon roll είναι η καλύτερη επιλογή για μία εμπειρία νόστιμου και καυτερού sushi. Περιέχει τηγανητή γαρίδα, Philadelphia, mango, avocado και μία εξωτερική επικάλυψη από μαγιονέζα wasabi.

Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη / Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα / Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό / Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε αγαπημένα μεξικάνικα spots στην Αθήνα που μας “ταξιδεύουν” στην Λατινική Αμερική12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b