MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Rolling Stones για την ασθένεια του Τσάρλι Γουάτς, την απόφαση να συνεχίσουν το tour και το νέο άλμπουμ

“Δεν περιμέναμε πως η ασθένεια του Τσάρλι θα ήταν θανατηφόρα” αποκάλυψαν σε πρόσφατη συνέντευξή τους τα μέλη των Rolling Stones.

Rolling Stones. Photo Credits: Dave Hogan
Rolling Stones. Photo Credits: Dave Hogan
Monopoli Team

Σε μια νέα συνέντευξη, τα μέλη των Rolling Stones δήλωσαν ότι πριν ο Τσάρλι Γουάτς φύγει από την ζωή, πίστευαν πως ο αγαπημένος ντράμερ του συγκροτήματος θα γινόταν καλά από την ασθένεια του και τελικά θα τους ξαναέβρισκε στο tour, παρ’ ολο που είχαν ανακοινώσει πως ο Στιβ Τζόρνταν θα τον αντικαθιστούσε στην τρέχουσα περιοδεία τους.

«Παρακολουθήσαμε ιπποδρομίες στην τηλεόραση και απλά συζητάγαμε για διάφορα», είπε ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ρον Γουντ, στους Los Angeles Times. Ήταν το τελευταίο μέλος του συγκροτήματος που επισκέφτηκε τον Γουάτς στο νοσοκομείο, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατο του ντράμερ, στις 24 Αυγούστου. «Θα μπορούσα να πω ότι ήταν αρκετά κουρασμένος και είχε βαρεθεί την όλη κατάσταση. Μου είπε: «Πραγματικά ήλπιζα να φύγω από εδώ», στη συνέχεια, μετά από αυτή τη συνάντηση μας, υπήρξαν κάποιες επιπλοκές και δεν μου επέτρεψαν να τον ξανά επισκεφτώ. Σε κανέναν δεν το επέτρεψαν».

Ο Γουντ είπε στην εφημερίδα ότι το νοσοκομειακό δωμάτιο στο οποίο κατέληξε ο Γουάτς ήταν το ίδιο, στο οποίο είχε υποβληθεί ο ίδιος σε θεραπεία για καρκίνο το 2000. «Τη λέμε σουίτα των Rolling Stones», αστειεύτηκε ο Γουντ. Η ακριβής φύση της ασθένειας του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί δημοσίως, αλλά το άρθρο των Times αναφέρει πως τα μέλη του συγκροτήματος και στενοί φίλοι του ντράμερ πίστευαν ότι ο Γουάτς βρισκόταν σε μία διαδικασία ανάρρωσης μετά από μια προηγούμενη ιατρική διαδικασία.

Ο χαμός του Τσάρλι Γουάτς και η συνεχιζόμενη περιοδεία

Ο Κιθ Ρίτσαρντς είχε λίγα να πει για τον θάνατο του Γουάτς στη συνέντευξη: «Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορώ να συζητήσω πολύ εμπεριστατωμένα για τον Τσάρλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Ήταν η καρδιά του Rock & Roll”: Οι Rolling Stones και θρύλοι της μουσικής αποχαιρετούν τον Τσάρλι Γουάτς12.09.2018

Οι Stones αποφάσισαν να συνεχίσουν την περιοδεία τους, παρά τον θάνατο του Τσάρλι Γουάτς. Αυτές οι συναυλίες ακολουθούν τη μεγάλη περιοδεία τους, “No Filter” του Σεπτεμβρίου του 2020 – οι οποίες ήταν οι πρώτες τους συναυλίες από τον Αύγουστο του 2019, όταν ο Γουάτς ήταν ακόμα στην μπάντα και η παύση στις περιοδείες τους αναμενόταν να είναι πολύ μικρότερη, από τον ένα χρόνο που κράτησε.

Ο Μικ Τζάγκερ, στο δικό του μέρος της συνέντευξης αναφέρεται στην αναστάτωση των φαν του συγκροτήματος, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το συγκρότημα πρέπει να σταματήσει να υπάρχει, τώρα που ο Γουάτς δεν είναι κοντά τους. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, όταν του τέθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση απάντησε πως: «Δεν θεωρώ πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, – νομίζω ότι υπερβάλλεις… Ίσως ένας ή δύο να το έχουν σκεφτεί αυτό. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ολόκληρο κίνημα».

«Δεν έχετε ακόμα ακούσει τα τελευταία του Τσάρλι Γουάτς»

Στην συνέχεια της δήλωσης του πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει ένα συγκρότημα για τόσα χρόνια, είναι απίθανο να μην υπάρξει καμία αλλαγή. Φυσικά, αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη (αλλαγή) που είχαμε. Αλλά αισθανθήκαμε – και ο Τσάρλι το ίδιο ένιωσε – ότι πρέπει να κάνουμε αυτή την περιοδεία. Το είχαμε ήδη αναβάλει για ένα χρόνο και ο Τσάρλι μου είπε: «Πρέπει να βγεις εκεί έξω. Όλο το προσωπικό που έχει μείνει χωρίς δουλειά – δεν θα το αφήσετε ξανά χωρίς δουλειά». Οπότε, πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση να συνεχίσουμε. Η μπάντα εξακολουθεί να ακούγεται υπέροχα στη σκηνή και όλοι ανταποκρίθηκαν στις δύο μεγάλες συναυλίες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κρατούν πανό που λένε: «Μας λείπεις, Τσάρλι», και εμένα μου λείπει επίσης».

Ο Τζάγκερ συζήτησε και για την κατάσταση του ημιτελούς άλμπουμ τους, που είχε ξεκινήσει πριν από την πανδημία και θα ήταν το πρώτο τους νέο άλμπουμ, από το 2005. Παρά την καθυστέρηση, σιγά σιγά αρχίζει και παίρνει μορφή και οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Ένα τραγούδι από το άλμπουμ με θέμα την πανδημία, το Living in a Ghost Town, ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε πέρυσι και συμπεριλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα των συναυλιών τους.

Ο Γουάτς, είχε ήδη ηχογραφήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό τραγουδιών, τα οποία θα βρίσκονται στο νέο άλμπουμ. «Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι. Δεν έχετε ακόμα ακούσει τα τελευταία του Τσάρλι Γουάτς» δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα ο Ρίτσαρντς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolling Stones: Για πρώτη φορά στη σκηνή μετά τον θάνατο του Τσάρλι Γουάτς -Το συγκινητικό μήνυμα του Μικ Τζάγκερ12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Thievery Corporation συναντούν τους Wailers στην Πλατεία Νερού
Μουσικά Νέα
Alli Mia Mera: Ο Leon of Athens κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι
Μουσικά Νέα
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Μουσικά Νέα
Όλα όσα θα δούμε στο Μέγαρο στην αρχή της νέας χρονιάς
Μουσικά Νέα
Βόλφγκανγκ Άμπλινγκερ-Σπερχάκε: Ένας ιδανικός Ηρώδης για τη «Σαλώμη» της ΚΟΑ
Μουσικά Νέα
Release Athens x SNF Nostos: Τρία ακόμη διεθνή acts μαζί με Gorillaz και David Byrne
Μουσικά Νέα
Cycle of 4ths: 4 μουσικά acts σε 4 διαφορετικούς χώρους της Αθήνας
Μουσικά Νέα
Το Cycle of 4ths επιστρέφει στην Αθήνα
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του