MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Φ hill Sessions: Οι συναυλίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στον λόφο Φιλοπάππου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το φεστιβάλ, που πέρσι γέμισε τον λόφο Φιλοπάππου με συναρπαστικές συναυλίες, επιστρέφει και ανακοινώνει το πρόγραμμα του για το καλοκαίρι.

| Φωτογραφίες: Φανή-Μαρία Χατζή
Monopoli Team

Το Φ hill Sessions έρχεται για δεύτερη χρονιά στον λόφο του Φιλοπάππου και στο μαγικό Θέατρο «Δόρα Στράτου», παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 16 συναυλίες, με τη συμμετοχή Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Ύστερα από την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, το φεστιβάλ επιστρέφει πλουσιότερο επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως το νέο πολιτιστικό ορόσημο της Αθήνας.

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης, στο Λόφο των Μουσών, εκεί όπου η φύση, η ιστορία και η σύγχρονη αστική καθημερινότητα συνυπάρχουν αδιάκοπα, το Φ hill Sessions δημιουργεί ξανά μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία, συνεχίζοντας έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στην μουσική, το φυσικό περιβάλλον, την πόλη και τους ανθρώπους της κάτω από τον αττικό ουρανό.

Το Φ hill Sessions 2026 ξεκινάει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου φιλοξενώντας συναυλίες σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών που κινούνται ανάμεσα στην jazz, την ροκ, την ethnic, την παραδοσιακή και τη σύγχρονη μουσική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρθα Φριντζήλα: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπερασπιστώ τον αδικημένο12.09.2018

Ανάμεσά τους οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης με το εμβληματικό τους project Ανάσες των Λύκων, η Μάρθα Φριντζήλα μαζί με the Kubara Project & Kalogeraki Bros, οι Polis Ensemble με guest τον Haig Yazdjian, η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico, ο Σταύρος Λάντσιας με τους βιρτουόζους μουσικούς του, καθώς και διεθνή σχήματα, αγαπημένα του ελληνικού κοινού αλλά και νέες προτάσεις, όπως o βραβευμένος φέτος με δύο Grammy Awards alternative jazz/hip hop ντράμερ Nate Smith, ο θρυλικός Ιταλός τραγουδοποιός Vinicio Capossela, οι υποβλητικοί The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, το neoclassical-ηλεκτρονικό duo των Grandbrothers και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι συναυλίες που θα δούμε στον λόφο Φιλοπάππου το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2026
9 Ιουνίου | Vinicio Capossela
10 Ιουνίου | Sophie lies  / Κωστής / Σταύρος Τσαντές
15 Ιουνίου | Χειμερινοί Κολυμβητές
23 Ιουνίου | Polis Ensemble με guest τον Haig Yazdjian
24 Ιουνίου | Μάρθα Φριντζήλα the Kubara Project & Kalogeraki Bros
29 Ιουνίου | Μαρία Παπαγεωργίου
6 Ιουλίου | The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
8 Ιουλίου | Nate Smith

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσουμε πριν το καλοκαίρι12.09.2018

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση Εισιτηρίων & πληροφορίες για κάθε συναυλία: 

https://www.more.com/gr-el/tickets/music/f-hill-sessions-2026-lofos-filopappou/

 Θέατρο «Δόρα Στράτου»

Το θέατρο «Δόρα Στράτου» βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, στην πίσω πλευρά του Λόφου Φιλοπάππου. Κατασκευάστηκε το 1963 ειδικά για το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Δόρα Στράτου», με μόνιμο σκηνικό του Σπύρου Βασιλείου.

Πρόσβαση: https://www.grdance.org/access/

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Ελένη Τσαλιγοπούλου και Κώστας Λειβαδάς κάνουν «Ριγιούνιον», 20 χρόνια μετά
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Self Aware: Viral hit το πρώτο τραγούδι των Temper City – Σπάει ρεκόρ σε μόλις δύο μήνες
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Μουσικά Νέα
Ο Κώστας Τουρνάς θα ανοίξει τη συναυλία των Foreigner στο ΟΑΚΑ
Μουσικά Νέα
Είμαι εσύ: Κυκλοφόρησε το album – “ωδή στην ύπαρξη στην πόλη” της Μαριάννας Παπαθανασίου
Μουσικά Νέα
Όπως μιλάει το βλέμμα: Η Λυδία Σέρβου live στο Gustav
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Μουσικά Νέα
Σωκράτης Μάλαμας: Οι πρώτες στάσεις της καλοκαιρινής περιοδείας του - Δύο οι συναυλίες στην Αθήνα
Δράσεις
Δικαίωμα στη Μουσική: Η ΚΟΑ συνεχίζει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα
ShowBiz
Η Βίκυ Λέανδρος σε μια εμφάνιση – έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision