MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  PERFORMANCE

  The Total Actor: Ο Μπαλινέζος χορευτής I Wayan Bawa για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

  Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μπαλινέζο ηθοποιό και χορευτή I Wayan Bawa και την performance work demonstration «The Total Actor» (Ο Απόλυτος Ηθοποιός).

  Monopoli Team

  Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μπαλινέζο ηθοποιό και χορευτή I Wayan Bawa και την performance work demonstration «The Total Actor» (Ο Απόλυτος Ηθοποιός).

  Πρόκειται για μια παράσταση εκπαιδευτικού περιεχομένου που έχει δημιουργήσει ο ίδιος σε συνεργασία με την ηθοποιό – σκηνοθέτρια του Odin Teatret, Julia Varley, κατά την οποία ο καλλιτέχνης ερμηνεύει επιλεγμένα κομμάτια του αρχαίου χοροδράματος Gambuh και του χορού με μάσκα Topeng, ενώ παράλληλα επιδεικνύει τεχνικές τραγουδιού, χορού και θεάτρου από το Μπαλί.

  I Wayan Bawa, photo: Francesco Galli

  I Wayan Bawa, photo: Francesco Galli

  Ο σπουδαίος performer I Wayan Bawa, στενός συνεργάτης του διεθνούς φήμης θεατρικού σκηνοθέτη Eugenio Barba και του ISTA (International School of Theatre Anthropology), καλλιτεχνικός διευθυντής και δάσκαλος του Gambuh Desa Batuan Ensemble και μόνιμο μέλος του Theatrum Mundi Ensemble, θα έρθει στην Αθήνα για ένα εντατικό Workshop Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου με μάσκα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της παράστασης του «The Total Actor».

  Tην performance work demonstration θα παρακολουθήσουν δωρεάν οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, ενώ το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα εισιτήρια του μέσω του viva.gr.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μάγιοκ, στο θέατρο Πόρτα12.09.2018

  Με τον μοναδικό τρόπο της performance work demonstration οι θεατές εισάγονται στον απύθμενο πλούτο των παραστατικών τεχνών του Μπαλί και στις αρχές που συνθέτουν το μπαλινέζικο χοροθέατρο· αρχές καθολικές και χρήσιμες για ηθοποιούς, χορευτές και performer, ανεξάρτητα της καλλιτεχνικής τους παράδοσης και των προσωπικών αισθητικών τους επιλογών.

  H performance απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικότερα σε ηθοποιούς, χορευτές και performer, σε ακαδημαϊκούς του θεάτρου και της τέχνης, σε σπουδαστές δραματικών σχολών, ανώτερων σχολών χορού και σχολών παραστατικών τεχνών, θεατροπαιδαγωγούς, καθώς και σε μυημένους θεατές.

  Όροι παρακολούθησης

  Για τη παρακολούθηση της εκπαιδευτικής παράστασης – performance work demonstration είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού covid rapid test, πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Στον χώρο διεξαγωγής, αλλά και για την υλοποίηση του σεμιναρίου θα τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία όλων.

  I Wayan Bawa, photo: Francesco Galli

  I Wayan Bawa, photo: Francesco Galli

  Λίγα λόγια για την Performance

  Ο I Wayan Bawa ξεκινά την performance work demonstration με μια προσφορά και ένα απόσπασμα από το Gambuh, την παλαιότερη μπαλινέζικη μορφή χορο-δράματος που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Εμφανίζεται με τον χαρακτήρα του ισχυρού βασιλιά με πλήρη φορεσιά, εισάγοντας τους θεατές στον έντονο πλούτο των παραστατικών τεχνών του Μπαλί και τη σύνδεση αυτών με τις θρησκευτικές τελετές του νησιού. Ύστερα από μια σύντομη αυτοβιογραφική παρουσίαση, εξηγεί με πρακτικά – παραστατικά παραδείγματα αντρικών και θηλυκών χαρακτήρων μερικές από τις βασικές αρχές της μπαλινέζικης τέχνης (θέατρο, χορός, μουσική, φωνητικές τεχνικές).

  Το κύριο μέρος της παράστασης αφιερώνεται στο Topeng, τον γνωστό μπαλινέζικο χορό με μάσκα. Αρχικά, ο I Wayan Bawa δίνει μια σύντομη εξήγηση για τα χαρακτηριστικά της κάθε μάσκας, ενώ στη συνέχεια εκτελεί μια ακολουθία καθορισμένων φορμών και αυτοσχέδιου διαλόγου που παραδοσιακά ξεκινάει με το Topeng Tua (ο γέρος άνθρωπος) και τελειώνει με τη Sidya Kharya (θεότητα που τελειώνει το χορό), ραντίζοντας ευλογημένο νερό και κρατώντας ένα λευκό πανί ως προστασία ενάντια στα κακά πνεύματα.

  Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

  Ο I Wayan Bawa (Μπαλί) είναι γιος του I Nyoman Sadeg, ενός διάσημου ερμηνευτή του δραματικού χορού με μάσκα, Topeng. Σε νεαρή ηλικία σπούδασε το Gambuh, το Topeng και το Tjalonarang, το δράμα της μαγείας, υπό την καθοδήγηση του I Made Djimat, ενός από τους μεγάλους Μπαλινέζους δασκάλους χορού. Επιπλέον, μαθήτευσε και στην Ακαδημία Χορού στο Ντενπασάρ, STSI, και τώρα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και κύριος δάσκαλος για τους αντρικούς ρόλους του χοροθεατρικού Gambuh Desa Batuan Ensemble.

  Συνεργάζεται με την ISTA (International School of Theater Anthropology) από το 1995 και είναι μόνιμο μέλος του Theatrum Mundi Ensemble, συμμετέχοντας στις παραστάσεις Ur-Hamlet και The Marriage of Medea σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης θεατράνθρωπου Eugenio Barba. Ακόμη, από το 2000, ο I Wayan Bawa ταξιδεύει ανεξάρτητα σε όλο τον κόσμο για να παραδώσει εργαστήρια και να παρουσιάσει την performance work demonstration «The Total Actor» που δημιούργησε σε συνεργασία με την Julia Varley.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJung Ho-yeon: Από την πασαρέλα στη μικρή οθόνη – Γνωρίζοντας την πρωταγωνίστρια του Squid Game12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Χορογραφία: I Wayan Bawa

  Παίζουν: I Wayan Bawa

  Διάρκεια: 60'
  Τιμές Εισιτηρίων: Ολόκληρο: 12 ευρώ - Μειωμένο: 10 ευρώ
  Διάρκεια Παραστάσεων: 31 Οκτωβρίου 2021
  Πληροφορίες: Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Αθήνα 10435, 2103411651
  Παραστάσεις: Κυριακή στις 20:00
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/the-total-actor-wayan-bawa/
  Πληροφορίες Χώρου: Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Αθήνα 10435, 2103411651
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Κέντρο
  Τεχνοχώρος Φάμπρικα
  Απο 31/10/2021 εως 31/10/2021
  Μεγάλου Αλεξάνδρου 125
  Κυριακή: 20:00
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ