MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jung Ho-yeon: Από την πασαρέλα στη μικρή οθόνη – Γνωρίζοντας την πρωταγωνίστρια του Squid Game

Από τις πασαρέλες στην υποκριτική βρέθηκε το γνωστό μοντέλο Jung Ho-yeon από τη Νότια Κορέα και όλοι ήδη μιλούν γι’ αυτήν. Πώς έγινε μοντέλο, ποια είναι η καλύτερή της φίλη και γιατί ταυτίζεται με τον ρόλο της στο Squid Game;

Jung Ho-yeon. Photo Credits: Instagram/hoooooyeony
Jung Ho-yeon. Photo Credits: Instagram/hoooooyeony
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μέχρι τώρα, σίγουρα έχετε παρακολουθήσει ή τουλάχιστον έχετε ακούσει για το νέο κορεάτικο θρίλερ, το Squid Game. Στη νέα σειρά-φαινόμενο του Netflix, που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του παγκόσμιου top 10 του Netflix, πρωταγωνιστεί η Jung Ho-yeon (Jung το επίθετο και Ho-yeon το μικρό της), ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της Νότιας Κορέας!

Σε όσους τη γνώριζαν από την καριέρα της στον χώρο της μόδας, η απόφασή της μπορεί να φάνηκε τυχαία. Και όντως ήταν… Μετά από ένα επιτυχημένο δοκιμαστικό, το οποίο ήταν από τα πρώτα του 27χρονου μοντέλου, την κάλεσε ο μάνατζερ της για να της πει ότι είχε πάρει τον ρόλο, και η ίδια παρόλο που χάρηκε, ταυτόχρονα αγχώθηκε αφού αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που θα δοκιμαζόταν το υποκριτικό της ταλέντο.

Το 27χρονο μοντέλο Jung Ho-yeon που κατέπληξε το κοινό στη δημοφιλή σειρά Squid Game. Photo Credits: Netflix

Το 27χρονο μοντέλο Jung Ho-yeon που κατέπληξε το κοινό στη δημοφιλή σειρά Squid Game. Photo Credits: Netflix

Μάλιστα, όπως η ίδια έχει δηλώσει, το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό της ήταν η ερώτηση «Γιατί;». «Χάρηκα πολύ όταν άκουσα τα νέα, αλλά ήταν σαν να με είχε κυριεύσει ένας μεγαλύτερος φόβος. Ήμουν έτοιμη να πω: Ευχαριστώ πολύ, αλλά θα μπορέσω να το κάνω αυτό;».

Ο χαρακτήρας της Jung στην σειρά, η Kang Sae-byeok, παρουσιάζεται ως μία νεαρή αποστάτρια από τη Βόρεια Κορέα, που παλεύει να βγάλει χρήματα με κάθε τρόπο για να βοηθήσει τον αδερφό της και να ξανά βρεθεί με την μητέρα της, η οποία βρίσκεται ακόμα στη Βόρεια Κορέα. Είναι αρκετά απόμακρη και στο παιχνίδι θα βρει έναν παλιό γνωστό της που την θέλει νεκρή, όμως ο δυναμισμός της θα την σώσει από πολλούς μπελάδες….

Τι δεν ξέρουμε όμως για το μοντέλο που βάζει «φωτιά» στις πασαρέλες και πλέον θα μάς απασχολεί και στον χώρο της υποκριτικής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSquid Game: Τελικά θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;12.09.2018

Είναι η Νοτιοκορεάτισσα ηθοποιός με τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Instagram.

Καθώς η σειρά έχει πλέον γίνει η πιο δημοφιλής αυτής της περιόδου, το ίδιο δημοφιλείς είναι και οι χαρακτήρες της, οι οποίοι βλέπουν την φήμη και την καριέρα τους να απογειώνονται. Το γνωστό μοντέλο από την Νότια Κορέα μάλιστα, έχει πλέον τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Instagram της χώρας της, σύμφωνα με το NME, με 15 εκατομμύρια ακολούθους.

Το Instagram της εκτοξεύτηκε σε 3 μόλις βδομάδες, καθώς από 400.000 ακολούθους που είχε πριν την εμφάνισή της στο Squid Game, πλέον μετρά πάνω από 15.000.000 ακόλουθους, σημειώνοντας μία τεράστια και πολύ γρήγορη αύξηση.

Είχε λάβει μέρος στο Next Top Model της Κορέας το 2013.

Η Jung Ho Yeon ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών. Σύμφωνα με το W Magazine, το 2013 διαγωνίστηκε στην τέταρτη σεζόν του Korea’s Next Top Model. Παρόλο που αποχώρησε από το δεύτερο επεισόδιο, η αποφασιστικότητά της δεν την άφησε να τα παρατήσει και επέστρεψε τελικά στο πέμπτο επεισόδιο, για να φτάσει να γίνει η δεύτερη φιναλίστ του διαγωνισμού.

Είναι μοντέλο πασαρέλας.

View this post on Instagram

A post shared by HoYeon Jung(Chung) (@hoooooyeony)

Μετά την επιτυχία της στο Top Model, η Jung άρχισε να λαμβάνει όλο και περισσότερες δουλειές και έγινε ένα από τα αγαπημένα μοντέλα πασαρέλας των πιο γνωστών οίκων, όπως των Opening Ceremony, Chanel και Louis Vuitton. Έχει περπατήσει σε πολλές Εβδομάδες Μόδας, φιγουράρει συχνά στα πιο γνωστά περιοδικά μόδας και έχει κάνει διεθνή καριέρα.

Θεωρείται από τις πιο γνωστές Fashion Influencer.

Τις πασαρέλες τις έχει κερδίσει ήδη με τα κόκκινα μαλλιά της, τα οποία έβαψε καστανά για τις ανάγκες του ρόλου της στην σειρά, όμως πάντα αποτελούσαν το… μοντελικό σήμα κατατεθέν της. Η Jung Ho Yeon όμως είναι γνωστή και για τις εμφανίσεις της, που είναι πάντα προσεγμένες και αποτελούν έμπνευση για πολλούς. Δεν θεωρείται άδικα εξάλλου μία street style star, η οποία μαγνητίζει τον φακό σε κάθε της εμφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟύρσουλα Κορμπερό: Συγκινητική η τελευταία σκηνή για την «Τόκιο» του «La Casa De Papel»12.09.2018

Έχει αρκετά κοινά με τον χαρακτήρα της στο Squid Game.

Η ίδια δηλώνει πως ταυτίζεται με την Kang Sae-byeok, τον χαρακτήρα που υποδύεται στην σειρά και αυτός είναι ο λόγος που την έκανε να μοιάζει λες και ασχολείται με την υποκριτική για χρόνια.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, νομίζω ότι μπόρεσα να αποδεχτώ τον χαρακτήρα της Sae-byeok χωρίς μεγάλες δυσκολίες, γιατί έχουμε αρκετές ομοιότητες. Το 2016 και εγώ έφυγα από την Κορέα, για να συνεχίσω την καριέρα μου ως μοντέλο στο εξωτερικό και πέρασα πολύ χρόνο μόνη μου. Εκείνη την εποχή, το συναίσθημα που ένιωθα περισσότερο ήταν η μοναξιά. Αυτό το αίσθημα μοναξιάς ενώ προσπαθείς να επιμείνεις σε έναν στόχο και ενώ παλεύεις να ζήσεις, δεν είναι και τόσο διαφορετικό».

Είναι σε σχέση με τον ηθοποιό Lee Dong Hwi από το 2016.

Το μοντέλο- ηθοποιός είναι σε σχέση με τον επίσης ηθοποιό Lee Dong Hwi από το 2016. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Herald POP, η Jung Ho Yeon είπε ότι ο Lee είναι “πολύ περήφανος για την επιτυχία μου Squid Game. Δεδομένου ότι είναι επίσης ηθοποιός, είναι καλός σύντροφος, καλός φίλος και καλός άνθρωπος. Ενθουσιάζεται για μένα πολύ και ανησυχεί κιόλας. Είναι κάπως σαν μπαμπάς.”

Είναι πολύ καλή φίλη με την τραγουδίστρια των BLACKPINK, Jennie.

Η στενή φίλη της και μέλος του δημοφιλούς Kpop συγκροτήματος BLACKPINK, Jennie, όχι μόνο έστειλε μία… κινητή καφετέρια στο πλατό του Squid Game για να υποστηρίξει την Jung κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά έκανε επίσης και μια επίσκεψη που χάρισε στους χρήστες του Instagram μία χαριτωμένη φωτογραφία από τα γυρίσματα..

«Η Jennie ήταν πολύ χαρούμενη για μένα, από τότε που της είπα ότι με πήραν στο Squid Game. Όχι μόνο μου έστειλε μία υπέροχη έκπληξη στο πλατό, αλλά με υποστήριξε και ενεργά.» Τονίζοντας την ευγνωμοσύνη της για την Jennie, η Jung Ho Yeon πρόσθεσε πως «Η Jennie είναι πάντα εκεί στη λίστα των ανθρώπων για τους οποίους είμαι ευγνώμων, κατά τη διάρκεια του Squid Game.»

Ο ρόλος της στο Squid Game ήταν αρκετά αγχωτικός.

Στη συνέντευξή της στο Herald POP, η Jung αναφέρθηκε και στο πώς διαχειρίστηκε τον ρόλο. Δεδομένου πως ήταν η πρώτη της απόπειρα υποκριτικής, σίγουρα θα αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες. Μετά την απόκτηση του ρόλου, είπε πως ένιωθε ότι «είχε μπει σε μπελάδες και ένιωσε πίεση και φόβο».

Το άγχος και η νευρικότητά της συνεχίστηκαν στα γυρίσματα, μέχρι που αποφάσισε να μιλήσει στον σκηνοθέτη Hwang Dong-hyuk για το πώς ένιωθε. Αυτό που την απασχολούσε κυρίως ήταν ο λόγος που είχε επιλεχθεί να συμπληρώσει το κάστινγκ. Ο σκηνοθέτης της απάντησε πως την επέλεξε διότι ήταν ήδη μία τέλεια Sae Byeok, και η απάντησή αυτή ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η νεαρή ηθοποιός.

«Αυτή η φράση με έκανε να σκεφτώ ότι ακόμη και αν δεν είμαι τόσο καλή στην υποκριτική, θα ήταν προβληματικό αν δεν μπορούσα να κάνω αυτό που συνήθως κάνω καλά, λόγω της έμφυτης νευρικότητας και ανησυχίας μου, οπότε μπόρεσα να το ξεπεράσω. Μίλησα επίσης με τους συναδέλφους μου πολύ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Από ένα σημείο και μετά, δεν ένιωθα άγχος και μπορούσα να επικεντρωθώ και να κάνω το καλύτερο που μπορούσα».

Είναι έτοιμη να εργαστεί σκληρά για την καριέρα της στην υποκριτική.

Όταν ρωτήθηκε στην ίδια συνέντευξη για τους στόχους που έχει θέσει ως ηθοποιός, η Jung απάντησε πως δεν έχει ιδιαίτερους στόχους ως ηθοποιός, αλλά την ενδιαφέρει πάρα πολύ η αυτοβελτίωσή της.

«Δεν έχω στόχους ως ηθοποιός. Θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να διατηρώ ένα σταθερό ρυθμό, χωρίς να χάσω ποτέ την αποφασιστικότητά μου να δουλεύω σκληρά. Μπορεί να διστάζω σαν άνθρωπος πολύ, αλλά έχω σκοπό να δουλέψω πολύ σκληρά και να συνεχίσω δυναμικά».

Αυτά ήταν όλα όσα ξέρουμε για το μοντέλο από την Νότια Κορέα, που μπήκε δυναμικά στον χώρο της υποκριτικής και κατέπληξε το κοινό με το ταλέντο αλλά και την ομορφιά της. Όσοι την γνώρισαν μέσω του Squid Game, περιμένουν ήδη το επόμενο βήμα της στην υποκριτική, σε μία φρέσκια καριέρα που φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSquid Game: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την hit κορεατική σειρά του Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b