MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

1.«Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, στο Κατράκειο Θέατρο
παραστάσεις

”Όμορφη πόλη”

Η τελευταία μουσικοθεατρική παράσταση «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ένα τιμητικό αφιέρωμα στην ιστορία που άφησε πίσω του ο οικουμενικός μουσικοσυνθέτης και στιχουργός της Ρωμιοσύνης, επιστρέφει έπειτα από τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής για δύο παραστάσεις στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο. Τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης όπως και τα διαχρονικά του τραγούδια θα ερμηνευτούν από την Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση και τη Σαλίνα Γαβαλα παρουσιάζοντας ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοαουστικό θέαμα.
Τετάρτη 29/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 20 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο εισιτήριο. Προπώληση: ticketservices.gr
Κατράκειο Θέατρο: Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια 184 51. Τηλέφωνο: 21 3207 5289

2. «7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας» της Μαρίνας Αμπράμοβιτς, στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)
παραστάσεις

”7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας”

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την περιοδεία μιας μεγάλης διεθνής συμπαραγωγής, το νέο φιλόδοξο οπερατικό πρότζεκτ «7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας» της σπουδαίας performer Μαρίνα Αμπράμοβιτς που υποδύεται την απόλυτη πριμαντόνα του 20ού αιώνα, Μαρίας Κάλλας. Την παραγωγή διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιοέλ Γκαμζού και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς υπογράφει τη σκηνοθεσία, σε συνεργασία με τη Λένσυ Πάιζινγκερ. Η σπουδαία παράσταση συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.
Τετάρτη 29/9, 19:30
Εισιτήριο: 65 ευρώ έως 40 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000.

3. «Η εποχή μας» του Wakatt, στην Πειραιώς 260
παραστάσεις

”Η εποχή μας”

Το νέο έργο του Wakatt «Η εποχή μας» θα παρουσιαστεί για δύο μοναδικές παραστάσεις στην Ελλάδα, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς 260. Μια έμπνευση από την προσπάθεια των ανθρώπων να ζήσουν ένα βιώσιμο αύριο, στην αφρικανική ήπειρο. Ο χορογράφος Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ προσεγγίζει σύνθετα ζητήματα και κλονίζει τις βεβαιότητες μας μέσω του χορού. Μια εκρηκτική παράσταση με τη συμμετοχή 10 χορευτών υπό τους live ήχους άφρο-τζαζ μουσικής με την ορχήστρα του Magic Malik.
Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30/9, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 35 ευρώ, Ζώνη Α’ 25 ευρώ, Ζώνη Β’ 15 ευρώ. Προπώληση: aefestival.gr, ticketservices.gr
Πειραιώς 260: Χώρος Δ, Καλλιθέα 183 46. Τηλέφωνο: 21 0928 2900

4. «Κάποτε στον Βόσπορο» του Άκη Δήμου, στο Θέατρο Κολωνού
παραστάσεις

”Κάποτε στον Βόσπορο”

Το έργο του Άκη Δήμου «Κάποτε στον Βόσπορο», σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Κωσταντινούπολης. Ένα δράμα με στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2021, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις πληγές των ανθρώπων που λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν οι ζωές τους, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού ζυγού, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα του 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, η Θεοφανία Παπθωμά και ο Ρένος Ρώτας, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.
Τετάρτη 29/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Αθήνα 104 44. Τηλέφωνο: 21 0528 4800

5. «Τα ταξίδια της Πηνελόπης» της Μάρθας Μπουζιούρη, Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ
παφράσταση

«Τα ταξίδια της Πηνελόπης»

Η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ «Τα ταξίδια της Πηνελόπης» της Μάρθας Μπουζιούρη παρουσιάζονται Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή τρείς πραγματικές γυναίκες διαφορετικών γενεών, που καταλαμβάνουν ένα ανδρικό άβατο- το λιμάνι. Θα καταλάβουν το σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας και θα σαλπάρουν για το δικό τους ταξίδι, πλαισιωμένες από έναν χορό, που θα μαγέψει το κοινό. Σπάνε τα στερεότυπα και γίνονται η δύναμη του λόγου για να ατενίσουν με δύναμη το μέλλον. Υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης η Μάρθα Μπουζιούρη.
Τετάρτη 29/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 21 0414 3310

6. «Του Έρωτα και της Ψυχής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
παράσταση

”Του έρωτα και της ψυχής”

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Liminal – Πρόσβαση στον Πολιτισμό» παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής», σε σκηνοθεσία-δραματουργία Γιάννη Παναγόπουλου, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Ένα έργο που φωτίζει την κωμική πλευρά του αρχαιοελληνικού μύθου αλλά και την εκρηκτική, περιπετειώδη συνάντηση της Ψυχής και του Έρωτα. Μια παράσταση φτιαγμένη από μια πολυμορφική ομάδα επαγγελματιών, με και χωρίς αναπηρία, καθολικά προσβάσιμη προς όλους.
Τετάρτη 29/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ κάτω των 18, φοιτητικό, άνω των 65, 10 ευρώ ΑμεΑ, ανέργων. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»: Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45. Τηλέφωνο: 21 0992 3840

7. «Κάποιος θα έρθει» του Γιον Φόσσε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ
παράσταση

”Κάποιος θα έρθει”

Το πολυβραβευμένο έργο «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε παρουσιάζεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στον Θόλο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Ένα υπαρξιακό, ερωτικό και ψυχολογικό θρίλερ που συνδυάζει ποίηση, κωμωδία, δράμα και σασπένς. Ο Φόσσε αναπτύσσει όλες τις δυνητικές αποχρώσεις μιας αιωρούμενης απροσδιόριστης απειλής, έτσι ώστε κάτι που υποθετικά δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετατρέπεται σε κακό οιωνό, και από την απλή διαίσθηση, προκύπτει η βεβαιότητα. Η ιστορία εκτυλίσσεται με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που αγοράζει το νέο του απομονωμένο σπίτι, πάνω στην θάλασσα. Αυτός που θα έρθει θα είναι ο κακός οιωνός;
Τετάρτη 29/9, 20:30
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη κανονικό 15 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο και Β’ Ζώνη. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λάζαρος Γεωργακόπουλος συμπληρώνει το τρίο της “Προδοσίας” στο Θέατρο Βρετάνια12.09.2018

8. «Θα πέσουν οι μάσκες» του Γιώργου Ριζόπουλου, στο Θέατρο Χυτήριο
παράσταση

Γιώργος Ριζόπουλος

Έπειτα από τις sold-out παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα όλου του κόσμου, ο πολυτάλαντος κωμικός, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Γιώργος Ριζόπουλος, επιστρέφει για να παρουσιάσει στον κήπο του Θεάτρου Χυτήριο, τη stand-up comedy παράσταση ‘’Θα πέσουν οι μάσκες’’, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Pink Floyd με την πολεοδομία; η ποίηση με το παστίτσιο; το σεξ με τις σφουγγαρίστρες; ο Μπραντ Πιτ με τον Αγαμέμνονα; και πολλές ακόμη ‘’κουλές’’ ερωτήσεις, έρχεται να απαντήσει ο αγαπημένος κωμικός  Γιώργος Ριζόπουλος.
Τετάρτη 29/9, 20:30
Εισιτήριο: Ταμείο 10 ευρώ, 9 ευρώ προπώληση και φοιτητικό, 5 ευρώ ατέλειες και ανέργων. Προπώληση: ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο: Ιερά Οδός 44, Κέντρο 104 35. Τηλέφωνο: 21 0341 2313

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b