What the camera saw: Φωτογραφική έκθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας ταξιδεύει στο δικό της μοναδικό σύμπαν μέσα από την έκθεση φωτογραφίας «What the camera saw» που παρουσιάζεται, από τις 11 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Project {Just/Art}* φιλοξενεί, 11-19 Οκτωβρίου, φωτογραφική έκθεση της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με τίτλο «What the camera saw».
*Εγκαίνια Έκθεσης : Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, 19:00- 22:30.
«What the camera saw»: Λίγα λόγια για την έκθεσηΗ έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ στοχεύει να κάνει τον θεατή να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών και των αντανακλάσεων που δημιουργεί. Οι φωτογραφίες της αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας, μια ανόθευτη ποιητικότητα. Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα τρυφερότητας, ενός άνθρωπου με αισιοδοξία Η Ευανθία με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν.
Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα της και από την αστείρευτη επιθυμία της για ταξίδια. Αποτελείται από πενήντα ανέκδοτες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο, αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας, της Ανατολής και όχι μόνον. Εικόνες μοναδικές με την ματιά ενός ευαίσθητου καλλιτέχνη πάνω στα βήματα ενός μεγάλου περιπάτου από τον χειμώνα στο καλοκαίρι και από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Υπακούοντας σε μια εσωτερική παρόρμηση, έπαιρνε ότι της χρειαζόταν δίνοντας ένα προσωπικό ύφος στις φωτογραφικές της καταγραφές, εκφραζόμενη μέσα από αυτές.
Την έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός. Το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης υπογράφει η δημοσιογράφος Αγάπη Τσακπίνογλου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν σε φορείς και ιδρύματα του Πειραιά. Στον εκθεσιακό χώρο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί.
Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η πέμπτη έκθεση που διοργανώνει.