MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 5 δροσερές αυλές στην πόλη με καταπληκτικό brunch

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κι εμείς βρίσκουμε καταφύγιο στις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας, που φυσικά σερβίρουν το πιο νόστιμο brunch.

Brunch στις ωραιότερες αυλές στην Αθήνα, photo credits: Photo by Davey Gravy on Unsplash
Brunch στις ωραιότερες αυλές στην Αθήνα, photo credits: Photo by Davey Gravy on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όσο περνούν οι μέρες τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη μας για μία απόδραση από την πόλη, ιδιαίτερα τις ζεστές εκείνες ημέρες που ο ήλιος καίει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Αυτές τις ημέρες λοιπόν, η μόνη μας παρηγοριά είναι οι παρακάτω πέντε πανέμορφες αυλές στην Αθήνα, γεμάτες πράσινο, που μας περιμένουν καθημερινά με μία δόση δροσιάς και φυσικά καταπληκτικό brunch για όλα τα γούστα.

Black Duck Garden


Ο καλά κρυμμένος κήπος της αγαπημένης μας «Μαύρης Πάπιας» βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες αυλές στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο Πόλεως της Αθήνας, στο μέρος δηλαδή που κάποτε αποτελούσε κατοικία του βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας. Μάλιστα, υπάρχει ακόμα ένας φοίνικας που φυτεύτηκε από την ίδια την Αμαλία στη δεκαετία του 1830! Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι Αθηναίοι την προτιμούν τόσο για το ατελείωτο πράσινο που προσφέρει στο κέντρο της Αθήνας, όσο και για το υπέροχο brunch του, στο οποίο τα πιάτα με αυγά είναι οι πρωταγωνιστές, με την ομελέτα φούρνου και τα αυγά À La Royale να κλέβουν την παράσταση.
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα

Ergon House
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ERGON House (@ergonhouse)


Το Ergon House δεν είναι ούτε ένα απλό εστιατόριο, ούτε ένα απλό καφέ-μπαρ. Είναι και τα δύο μαζί, καθώς και παντοπωλείο, καθώς έχει ως στόχο να προσφέρει τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες στο κέντρο της Αθήνας. Το εξαιρετικό brunch του, μπορείτε να τα απολαύσετε όχι σε μία, αλλά στις δύο αυλές που έχει. Η πρώτη αυλή είναι εσωτερική και βρίσκεται στο ισόγειο του καταστήματος, ενώ η δεύτερη αυλή βρίσκεται στην πανέμορφη ταράτσα του, για την οποία έχουμε ξαναμιλήσει. Στο brunch πρωταγωνιστούν τα τηγανητά αυγά με βούτυρο από στάκα, αλλά και τα scrambled eggs, ενώ από τις γλυκές επιλογές ξεχωρίζουμε τα pancakes, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε είτε με πραλίνα φουντουκιού και διάφορα toppings, είτε με βούτυρο και μέλι πορτοκαλιάς.
Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Το Λοκάλι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tolokali (@tolokali)


Το Λοκάλι στο Ψυρρή είναι από αυτά τα μαγαζιά που θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Η δροσερή αυλή του είναι γεμάτη πράσινο, με ένα μεγάλο δέντρο να δεσπόζει στο κέντρο. Σε αυτή τη μικρή «όαση» μπορείτε να πάτε για έναν καφέ, για φαγητό, ενώ το βράδυ προσφέρει καταπληκτικά κοκτέιλ. Το πραγματικό must όμως είναι το brunch, που σερβίρεται 11:00-13:30 και περιλαμβάνει αφράτα pancakes τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με σιρόπι σφενδάμου, μέλι, σοκολάτα ή compote μπανάνας  και σάλτσα αλμυρής καραμέλας. Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι οι αυγοφέτες με μέλι, φέτα και δυόσμο (!), ενώ πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε τις ομελέτες τους, αλλά και τον καγιανά με ντομάτα και σύγκλινο.
Σαρρή 44, Ψυρρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCurry Express: Δοκιμάσαμε το πιο “πολύχρωμο” ινδικό της πόλης12.09.2018

Noah
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noah (@noah.athens)


Στο Πάρκο Ελευθερίας -που ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο αγαπητά πάρκα των Αθηναίων- βρίσκεται το νέο αγαπημένο μας στέκι, το Noah. Σίγουρα έχετε πετύχει στο Instagram το τεράστιο γλυπτό με ένα χέρι που σχηματίζει το “Σ’αγαπώ” στην νοηματική γλώσσα και σίγουρα έχετε ζηλέψει τα καταπληκτικά ποτά και το ξεχωριστό brunch που σερβίρει. Να σας επιβεβαιώσουμε, λοιπόν, ότι σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη, ειδικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, που σερβίρεται το πιο ξεχωριστό brunch της περιοχής. Περιλαμβάνει healthy επιλογές, όπως είναι τα γεμάτα ενέργεια bowls, αλλά και πιάτα για τους λάτρεις του αλμυρού brunch, από τα οποία ξεχωρίζουν τα “Sunny Egg Trays”, δηλαδή δίσκοι με τηγανητά αυγά και διάφορα συνοδευτικά, από τραγανό κοτόπουλο μέχρι λαχταριστά ρεβύθια. Τα sandwich είναι επίσης μοναδικά, με το ιαπωνικό Sando να κλέβει την παράσταση.
Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Godmama’s Yard


Το Godmama’s Yard (ή στα ελληνικά η αυλή της νονάς) είναι από τις πιο cozy αυλές στην Αθήνα, “ζεστή” και παράλληλα δροσερή, για τις ημέρες εκείνες που θες απεγνωσμένα ένα καλό brunch με παρεϊστικο κλίμα. Βρίσκεται στο Περιστέρι, στην οδό βασιλέως Αλεξάνδρου και σερβίρει απίστευτο brunch με τόσες πολλές επιλογές, που πρέπει να το επισκεφτείς δύο και τρεις φορές για να δοκιμάσεις όσα θες. Εμείς σίγουρα προτείνουμε το πεϊνιρλί με scambled eggs ή τηγανητά αυγά, αλλά και τα pancakes τα οποία είναι εξίσου νόστιμα τόσο στην γλυκιά, όσο και στην αλμυρή επιλογή τους.
Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEnjoy a little Mexico: To Coronita Van ξεκινά ένα απολαυστικό summer tour σε 4 bar της Αττικής12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b