MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ιστορική επιστροφή του “ράλλυ των Θεών”

Μετά από οχτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του motorsport σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει και έρχεται για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας.

EKO Acropolis, Ford Fiesta WRC
EKO Acropolis, Ford Fiesta WRC
Monopoli Team

Μετά από οχτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του motorsport σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Το ράλλυ που θα αποτελέσει τον 9ο γύρο του φετινού WRC, θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Με την πρωτεύουσα να μπαίνει ήδη από σήμερα στους ρυθμούς του Ράλλυ Ακρόπολης, εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 55ο Ράλλυ Ακρόπολης, από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι και τους διάσημους συμμετέχοντες.

Για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας θα φιλοξενήσει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας.

Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, COSMOTE 5G Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Οι πρωταγωνιστές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Με 55 πληρώματα να δηλώνουν το «παρών», το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA και πάλι στην Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, που θα παρευρεθούν στο Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Sebastien Ogier, ο 38χρονος Γάλλος που είναι ίσως ο πιο διάσημος συμμετέχων, ο Ουαλός Elfyn Evans, ο 21χρονος Φινλανδός Kalle Rovanpera, ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta, ο Βέλγος Thierry Neuville, ο 34χρονος Εσθονός Ott Tanak, ο Ισπανός Dani Sordo, ο Άγγλος Gus Greensmith, ο Γάλλος Adrien Fourmaux, ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης, και ο Γάλλος Pierre Louis Loubet.

Sebastian Ogier

Sebastian Ogier

Σε δήλωσή του για το Ράλλυ Ακρόπολις, ο Sebastian Ogier είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ωραίο που το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους αγώνες που έγραψαν την ιστορία του WRC και μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα πρόκειται για μια χώρα που αγαπώ και ανυπομονώ να επιστρέψω. Ξέρω ότι θα είναι ένα ράλλυ όπου το να είσαι πρώτος στο δρόμο θα είναι απαιτητικό, όμως είναι καλό που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση στο πρωτάθλημα, και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διατηρήσουμε αυτήν τη διαφορά. Αυτός θα είναι ο στόχος μας».

Για όλες τις συμμετοχές στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις πατήστε εδώ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α.: “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9-9-2021 λόγω διεξαγωγής της 1ης Ειδικής Διαδρομής του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Η Τελετή Εκκίνησης του Acropolis Rally 2021 θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 17:30΄ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λ. Αμαλίας.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 18:00΄, θα διεξαχθεί η 1η  Ειδική Διαδρομή (“COSMOTE 5G Athens Stage”) του EKO Acropolis Rally 2021, στη διαδρομή:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων) – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – Τερματισμός (ύψος ξεν/χείου «King George»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAvicii: Η Google αφιέρωσε ένα συγκινητικό doodle στον DJ που “έφυγε” νωρίς12.09.2018

Συγκεκριμένα:

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Ειδικής Διαδρομής, ως εξής:

  • Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από 11:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:
    • Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος,
    • Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
    • Λ. Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ.Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λ.Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
    • Πλ. Συντάγματος, καθ’ όλο το μήκος της,
    • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
    • Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
    • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
    • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ.Φραντζή,
    • Χατζηχρήστου, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
    • Ροβέρτου Γκάλι, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
    • Κόμβος Ακρόπολης,
    • Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι,
    • Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου,
    • Μισαραλιώτου, καθ’ όλο το μήκος της,
    • Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λ.Συγγρού.
    • Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λ. Β.Σοφίας, της Λ.Β.Κων/νου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.
    • Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καρ. Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε το Ράλλυ Ακρόπολις στην τηλεόραση:

Για την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η COSMOTE TV έχει δημιουργήσει ειδικό pop-up κανάλι, ενώ επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά την Τελετή Εκκίνησης και την COSMOTE 5G Athens Stage. Όπως σε κάθε γύρο του WRC, οι ειδικές διαδρομές θα μεταδίδονται ζωντανά και από τη συνδρομητική πλατφόρμα WRC All Live, στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού.

Ειδικότερα, η COSMOTE TV έχει δημιουργήσει ένα νέο pop-up κανάλι, το οποίο μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου θα μεταφέρει τον παλμό του αγώνα με αφιερώματα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και μετάδοση ειδικών διαδρομών. Έχοντας βγει στον «αέρα» από τις 6 Σεπτεμβρίου, στο κανάλι “COSMOTE Sport Acropolis Rally” ήδη προβάλλεται καθημερινή εκπομπή διάρκειας 1,5 ώρας με παρουσιαστές τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Γιάννη-Μάριο Παπαδόπουλο, ενώ οι ρεπόρτερ Βιδιάνος Ρούσσος και Κώστας Κατέβας μεταφέρουν τα τελευταία νέα από το ΕΚΟ Service Park στην Λαμία.

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα προχωρήσει και η ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΤ2 θα καλύψει στην Τελετή Εκκίνησης από την Ακρόπολη την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 18:00, σε περιγραφή Ηλία Παπαϊωάννου, ενώ αμέσως μετά, και μέχρι της 20:00, τη σκυτάλη θα πάρει ο Άγγελος Σταθακόπουλος, για την ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage, στην Πλατεία Συντάγματος.

Όπως συμβαίνει με κάθε αγώνα του WRC, όλες οι ειδικές διαδρομές θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του WRC+ και πιο συγκεκριμένα, από τη συνδρομητική πλατφόρμα WRC All Live.

Εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑdoyourpART: Δύο νέοι συσπείρωσαν 50 καλλιτέχνες σε μία e-δημοπρασία, για να βοηθήσουν πυρόπληκτους και παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b