MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δήμος Αθηναίων: Προτομή και οδός με το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οδός της Αθήνας θα πάρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προτομή του.

Monopoli Team

Χθες, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που μεταξύ άλλων είχε ως θέμα την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο θάνατος του έχει προκαλέσει οικουμενική συγκίνηση. Έφυγε αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη. Αυτό το φως, αυτή η γνώση, είναι η ελευθερία μας», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, μέχρι να γίνει η ταφή του στον Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια, ο δήμος θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την προτομή του σπουδαίου συνθέτη, ενώ επίσης συμφωνήθηκε να δοθεί το όνομά του σε οδό της Αθήνας. Στην κηδεία του θα παραστούν ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο Μίκης έζησε σ΄αυτή την πόλη μεγάλο μέρος της ζωής του. Διαδήλωνε στους δρόμους αυτής της πόλης, τραγούδαγε στις πλατείες και τα στάδια της, υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι αυτή την πόλη και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τον Δεκέμβριο», είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, με αφορμή την τιμητική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Μητρόπολη12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b