MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Κιμ Καρντάσιαν, η μητέρα του και ο… Ιησούς: Ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψε με το πολυαναμενόμενο Donda

Μετά από μήνες αναμονής, ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψε με το Donda, ένα άλμπουμ γεμάτο δυνατές συνεργασίες και ακόμα πιο δυνατούς “πρωταγωνιστές”.

Κάνιε Γουέστ, photo credits: Pieter-Jannick Dijkstra/Flickr
Κάνιε Γουέστ, photo credits: Pieter-Jannick Dijkstra/Flickr
Monopoli Team

Μετά από πολλή αναμονή και ακόμα περισσότερες sold out εκδηλώσεις-πάρτι για την “πρεμιέρα” άλμπουμ που έκαναν την ανυπομονησία μας ακόμα μεγαλύτερη, ο Κάνιε Γουέστ -ή μάλλον η δισκογραφική του εταιρία- κυκλοφόρησε επιτέλους το “Donda”.

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του άλμπουμ από τον ίδιο τον Γουέστ και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αναβολές, η Universal Music Group αποφάσισε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ όπως είναι -με τον Ye να τους κατηγορεί ότι το έκαναν χωρίς την άδειά του.

Πρόκειται ίσως το πιο πολυαναμενόμενο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ο αμφιλεγόμενος ράπερ τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα καθώς έρχεται μετά από μια πολύ ταραχώδη περίοδο στη ζωή του. Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Κάνιε Γουέστ παντρεύτηκε και χώρισε με την Κιμ Καρντάσιαν, υποδέχτηκε στον κόσμο τα πρώτα του παιδιά, έβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε ότι στηρίζει τον Τραμπ -κάνοντας παράλληλα μερικές πολύ προβληματικές δηλώσεις για τον ρατσισμό που αντιμετωπίζει η μαύρη κοινότητα- και προέβη σε μερικά πραγματικά αλλόκοτα “ξεσπάσματα” σε πολλές από τις τελευταίες συναυλίες του. Όλα αυτά όσο συνέχιζε να χτίζει την “αυτοκρατορία” των Yeezy.

Οι θαυμαστές του λοιπόν περίμεναν με κομμένη την ανάσα το επόμενο δισκογραφικό βήμα του Γουέστ, δύο χρόνια μετά το τελευταίο του άλμπουμ “Jesus is King”, που από κάποιους θεωρήθηκε αριστούργημα, ενώ από άλλους “παραλήρημα”. Και όλα δείχνουν ότι τελικά δεν τους απογοήτευσε, αφού παρά την τεράστια αναμονή και τις συνεχόμενες καθυστερήσεις, τελικά κυκλοφόρησε.

Η Donda West, η Kim Kardashian και ο Ιησούς

Στο all-star άλμπουμ, ο Κάνιε Γουέστ επιστράτευσε πάνω από 25 μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι JAY-Z, Pusha T, Travis Scott, Playboi Carti, Kid Cudi, Lil Baby, Baby Keem, Vory, Don Toliver, Lil Durk, Roddy Ricch, αλλά και ο Pop Smoke, που έφυγε από τη ζωή πέρσι τον Φεβρουάριο.

Η Dr. Donda West, η μητέρα του ράπερ που δεν είναι πια στην ζωή και έδωσε το όνομά της στο άλμπουμ, ακούγεται σε όλο το άλμπουμ, να στέλνει μηνύματα για την οικογένεια και τις σωστές αξίες, που θα ήθελε να έχουν τα παιδιά.

Μπορεί το Donda να είναι αφιερωμένο στη μητέρα του Γουέστ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ράπερ δεν καταπιάστηκε και με δύο ακόμα αγαπημένα του θέματα: την Κιμ Καρντάσιαν και τον… Ιησού. “Ο Θεός δεν τελείωσε” ραπάρει, ενώ επικαλείται τον Ιησού αμέτρητες φορές στα 27 τραγούδια του άλμπουμ. Όσο για την Κιμ Καρντάσιαν -που σε ένα από τα listening πάρτι για το άλμπουμ εμφανίστηκε ντυμένη νύφη στη σκηνή- κάνει κι εκείνη την εμφάνιση της σε πολλά τραγούδια του άλμπουμ, με τον Κάνιε να κάνει λόγο για “οικογενειακά μυστικά”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ye (@kanyewest)


Από τους στίχους του όμως δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Drake, με τον οποίο την προηγούμενη εβδομάδα ενεπλάκη -ξανά- σε έναν δημόσιο καβγά, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα τη διεύθυνσή του. Μπορεί να μην τον κατονομάζει, αλλά πολλοί είναι οι στίχοι που αποτελούν ξεκάθαρες “αιχμές” προς τον ράπερ, ο οποίος δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Ακούστε κι εσείς το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ εδώ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔέκα – άκρως καλοκαιρινά – θρίλερ για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b