MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου.

«Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Monopoli Team

1.«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Δευτέρα 23/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη 681 00

2.«Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Δευτέρα 23/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313.

3.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Δευτέρα 23/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας, Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκη

4.Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θέατρο Αλσους Μελίνα Μερκούρη

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Δευτέρα 23/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», Άλσος Παπάγου, Βέροια 591 32, Τηλέφωνο: 2331 078140

5.«Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Κήπου

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, από τις 16 Ιουλίου. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Δευτέρα 23/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου,  Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη 546 21, Τηλέφωνο: 231 025 6775

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάποτε στον Βόσπορο: Φινάλε της καλοκαιρινής περιοδείας με δύο παραστάσεις στην Αττική12.09.2018

6.«Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Στις 21 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Δευτέρα 23/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Πάρκο Αλκαζάρ, Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 15, Λάρισα 414 47

7.Κάποτε στο Βόσπορο του Άκη Δήμου στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης

Η μουσικοθεατρική παράσταση του Άκη Δήμου «Κάποτε στο Βόσπορο» ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής.
Δευτέρα 23/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης, θνικη.καλαματα., Μαγούλα 231 00

8.Αισχύλου, Προμηθεύς Δεσμώτης στο Θέατρο των VIVI

Η σκηνοθετική άποψη του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, βασισμένη στην πλαστική των σωματικών κινήσεων, στην ποιητική μετάφραση του ίδιου και στην πρωτότυπη μουσική της Μαρίας Συμεών, μας παραδίδει έναν Προμηθέα φορτωμένο με όλα τα βάρη των επιλογών του και υφιστάμενο με πλήρη συνείδηση, κάθε συνέπεια των πράξεων του. Ως ο πρώτος επαναστάτης κατά της τυραννίας, ως ο πρώτος φίλος του ανθρώπου, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει στο κείμενο του Αισχύλου ο σκηνοθέτης, βαρύνεται επί πλέον με την προφητεία της ακύρωσης του παγανισμού, ανοίγοντας δρόμους για την έλευση μιας ιδεολογίας περισσότερο φίλα προσκείμενης στον άνθρωπο, όπως ο χριστιανισμός.
Δευτέρα 23/8, 20:30
Εισιτήριο: Δελτίο εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 26, Ηράκλειο 712 00, Τηλέφωνο: 281 039 9211

9.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: “Ειδικές Περιστάσεις” του Μπέρναρντ Σλέηντ
Το “Ειδικές Περιστάσεις” πραγματεύεται τις συναντήσεις ενός διαζευγμένου ζευγαριού και διερωτάται αν υπάρχει φιλία μετά το διαζύγιο. Η Έιμι και ο Μάικλ Ράσκιν παντρεμένοι για 15 χρόνια με τρία παιδιά φτάνουν στο διαζύγιο. Μετά το πάρτι εορτασμού της 15ης επετείου τους, ο καθένας παίρνει το δρόμο του ενώ σε “ειδικές περιστάσεις” -γάμους, βαφτίσια, κηδείες, τελετές αποφοίτησης, γιορτές- οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά και συζητούν πράγματα που αφορούν τη σχέση τους, την εικόνα που έχουν ο ένας για τον άλλον, προσωπικές συνειδητοποιήσεις και αποκαλύψεις. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και μέσα από αυτές οι δυο τους προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, αφού αυτά που τους ενώνουν παραμένουν σταθερά, παρόλα αυτά που τους χωρίζουν. Είναι δύο άνθρωποι που έμαθαν και συνήθισαν να έχουν ο ένας τον άλλον και τώρα θα πρέπει να δουν τη ζωή διαφορετικά. Μπορούν δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια ζωή να παραμείνουν φίλοι μετά το διαζύγιό τους; 10 χρόνια μετά θα επανεξετάσουν το ερώτημα και ίσως συμφωνήσουν ότι «εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις».
Δευτέρα 23/8, 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό: 10€, Μειωμένο: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ανοικτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”, Κάρολου Κούν 13, Συκιές 566 26, Τηλέφωνο: 231 063 1305

10.Παιδικό θέατρο: Το Όνειρο του Σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection.
Δευτέρα 23/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, Νέα Ιωνία 384 46, Τηλέφωνο: 2421 091150

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε τη γυναίκα στο επίκεντρο: Οι αφίσες του Αλμοδόβαρ είναι πάντα εμβληματικές…12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b